search
Heb jij 'Channel Zero' al gezien? Misschien wel de engste serie tot op heden
Series / Specials

Heb jij 'Channel Zero' al gezien? Misschien wel de engste serie tot op heden

'Channel Zero' vertelt verhalen gebaseerd op stedelijke legendes die viraal gaan op het internet.

Wil je graag eens griezelen? Dan is de Amerikaanse horror-anthologieserie Channel Zero zeker de moeite waard. De serie werd gecreëerd door Nick Antosca, die ook dient als schrijver, showrunner en uitvoerend producent, en was te zien van 2016 tot en met 2018.

De verhaallijnen van Channel Zero zijn gebaseerd op populaire creepypasta's - een subgenre van stedelijke legendes die viraal gaan op het internet. Bestaande uit vier op zichzelf staande seizoenen speelt in elk seizoen een andere groep acteurs. Er zijn maar vijf acteurs die in twee seizoenen te zien zijn en twee daarvan - Marina Stephenson Kerr en Brandon Scott -spelen zelfs twee keer een hoofdrol in de serie.

Candle Cove en No-End House


Elk seizoen verkent verschillende huiveringwekkende verhalen. Het eerste seizoen heet Candle Cove en is gebaseerd op Kris Straub's Candle Cove. Het volgt een kinderpsycholoog die terug naar zijn geboorteplaats keert om te bepalen of de verdwijning van zijn broer op de een of andere manier verband houdt met een reeks vergelijkbare incidenten en een bizarre kindertelevisieserie die tegelijkertijd werd uitgezonden. In dit seizoen spelen onder andere Paul Schneider, Fiona Shaw en Luisa D'Oliveira mee.

Het tweede seizoen heet No-End House en is gebaseerd op Brian Russell's The No-End House. Het volgt een jonge vrouw en haar groep vrienden die een huis van gruwelen bezoekt, alleen om zich af te vragen of het een toeristische attractie is of iets sinisterders. In dit seizoen spelen onder andere Amy Forsyth, Aisha Dee en Jeff Ward mee.

Butcher's Block en The Dream Door


Nadat de twee eerste seizoenen een groot succes waren, met vooral het tweede seizoen, dat een perfecte score heeft op Rotten Tomatoes, werd de serie vernieuwd voor twee volgende seizoenen. Het derde seizoen, dat ook een perfecte score heeft op Rotten Tomatoes, heet Butcher's Block en is gebaseerd op Kerry Hammond's Search and Rescue Woods. Het volgt een jonge vrouw en haar schizofrene zus die verhuizen naar een stad die wordt achtervolgd door een reeks verdwijningen. Nadat ze vermoeden dat deze misschien verbonden zijn met een verwarrend gerucht, moeten ze samenwerken om te ontdekken wat de inwoners van de stad belaagt.



Het vierde en laatste seizoen heet The Dream Door en is gebaseerd op Charlotte Bywater's Hidden Door. Het volgt Jillian, gespeeld door Maria Sten, en Tom, gespeeld door Scott, die in seizoen drie ook te zien is in een andere rol. Het koppel is net getrouwd en ze hebben elk geheimen meegebracht in hun huwelijk. Wanneer ze een deur in hun kelder ontdekken, beginnen die geheimen hun relatie - en hun levens - te bedreigen.

Impact


De consistente lof voor de serie gedurende vier seizoenen onderstreept zijn vermogen om huiveringwekkende verhalen te leveren. De impact van de serie ligt in zijn verfrissende en herkenbare benadering van kinderangsten, waardoor het opvalt in het horrorgenre.



Ondanks dat de serie werd geannuleerd na vier seizoenen, blijft Channel Zero een mooi voorbeeld van het potentieel dat horror op televisie heeft en het slaagt erin films te overtreffen door zijn structuur op lange termijn die draait om bestaande angsten.

Kijken?


Channel Zero is jammer genoeg niet te vinden op de verschillende streamingdiensten, dus als je de serie echt wil zien, moet je de dvd of blu-ray ervan kopen. Of je kan ook wachten tot het wel te vinden is op een streamingdienst.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen