search

Ons nieuws van woensdag 14 februari 2024

Recensie NPO Start-serie 'Orphan Black: Echoes'
Recensie

Recensie NPO Start-serie 'Orphan Black: Echoes'

Veelbelovende thriller over vier vrouwen, verbonden na een wetenschappelijk experiment, kan helaas niet overtuigen.

Regie: John Fawcett, Ingrid Jungermann, Samir Rehem, e.a. | Cast: Krysten Ritter (Lucy), Keeley Hawes (Kira Manning), Amanda Fix (Jules), Avan Jogia (Jack), Rya Kihlstedt (Eleanor Miller), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 38-46 minuten | Jaar: 2023

Orphan Black: Echoes is een spin-off van de populaire cultserie Orphan Black, waarin Sarah Manning, een kloon van haarzelf ontdekt en dieper in haar leven duikt. Uiteraard kan een spin-off niet zonder een link naar de oorspronkelijke serie en Orphan Black: Echoes doet dat door verder te gaan met de dochter van Sarah, Kira Manning. Zij is als wetenschapper gespecialiseerd in het printen van organisch materiaal, met name voor transplantaties. Wanneer haar geliefde overlijdt, gaat Kira net het ethische randje over in een nieuw experiment om haar grote liefde terug te halen uit de dood.

Een wetenschappelijk experiment uitoefenen voor eigenbelang is een dankbaar gegeven voor menig narratief. De serie geeft genoeg achtergrond om deze keuze begrijpelijk te maken, door afleveringen lang terug te gaan naar de tijd waarin Kira studeert en haar gevoelens en seksualiteit ontdekt. Maar ook door te laten zien hoe een ziekte als dementie je kan raken. De serie zet aan het denken over hoe ver je zou willen gaan om je geliefde te beschermen tegen ernstige ziekten of de dood.

Kira en haar experiment blijken onlosmakelijk verbonden met Lucy, die regelmatig nachtmerries over haar mysterieuze verleden heeft en op zoek is naar meer informatie over haar identiteit. Om achter haar verleden te komen worden we getrakteerd op genoeg spannende momenten. Krysten Ritter zet Lucy geloofwaardig neer, wat ook geldt voor de andere drie leading ladies, maar met de dialogen wil het niet echt lukken. De gesprekken lopen stroef of de timing is tenenkrommend. Sowieso is communicatie een struikelblok, want gaandeweg worden de vraagtekens alsmaar groter.

Sommige gebeurtenissen krijgen geen zorgvuldige uitleg. Zo heeft iemand de ene scène informatie nodig en de volgende scène is die informatie er wonderbaarlijk genoeg ineens. Andere zaken worden dan weer te veel gecommuniceerd, zoals in de aanloop naar de slotaflevering waarin steeds wordt gebeld om te melden waar iedereen is. Volledig overbodig want dat is ook in beeld te zien. Het zijn de kleine details die uiteindelijk irritant worden en daardoor weinig indruk maken.

De serie laat genoeg interessante thema's passeren, zoals het printen van organisch materiaal, een middel vinden voor dementie, homoseksualiteit, omgaan met verlies en de keuze tussen gaan voor je verleden of je toekomst. Het komt alleen allemaal net niet lekker uit de verf. Net als de link naar de originele serie voelt het geforceerd aan als iedere keer quasi-terloops wordt vermeld dat Kira een dochter is van 'de kloon' of als plotseling een tante van haar opduikt die vervolgens weer haastig vertrekt. Totaal overbodig voor de verhaallijn

Orphan Black: Echoes zwabbert van bloedstollend naar oersaai en alles daar tussenin. De spanning bouwt op als er weer een nieuwe 'print' wordt gemaakt en je niet weet wie of wat daar uitkomt. Direct erna vervalt de serie in duffe dialoog waarvan het nut niet duidelijk is. Het plot had boeiend kunnen zijn, maar helaas niet met deze uitvoering. De makers hadden waarschijnlijk het succes van de originele serie verwacht, want een echt einde is er niet. Een tweede seizoen valt dus te verwachten. Maar zoals vaak met spin-offs is het origineel beter.

★★☆☆☆

Orphan Black: Echoes is te zien bij NPO Start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Machos Alfa' seizoen 2
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Machos Alfa' seizoen 2

De vier Spaanse vrienden zijn terug en dit keer worden huns levens leven nóg wat interessanter.

Regie: Laura Caballero | Cast: María Hervás (Daniela), Raúl Tejón (Raúl), Fele Martínez (Luis), Fernando Gil (Pablo), Gorka Otxoa (Santi), Kira Miró (Luz), Raquel Guerrero (Esthér) e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 31-40 minuten | Jaar: 2024

In het eerste seizoen van Machos Alfa zagen we hoe vier vrienden op zoek gingen naar het verschil tussen hun mannelijke en vrouwelijke kant. Ze volgden samen een cursus en interpreteerden deze ieder op hun eigen manier. In het tweede seizoen proberen ze de vergaarde kennis een plekje te geven in hun levens.

In seizoen twee krijgen de personages wat verder uitdieping. Zo wordt wat dieper ingegaan op de karakters van de vier vrienden, waardoor we ze in dit seizoen weer een stukje beter leren kennen. De verschillen tussen de vier mannen vallen hierdoor wat meer op. Ze gaan ieder hun eigen weg, zonder dat dit hun vriendschap in de weg staat. Een goed vervolg op het eerste seizoen dus.

De cast is onveranderd en dat is een goede keuze, want de heren en hun (ex-)partners vormen samen een gevarieerd geheel, zodat iedereen zich wel met iemand kan identificeren. De acteurs waren in het eerste seizoen al goed op elkaar afgestemd, maar in het tweede seizoen komen de onderlinge banden nog geloofwaardiger over.

Met de nodige thema's in dit tweede seizoen spelen de makers in op wat er speelt in de wereld. Zo worden de gevolgen van de coronapandemie aangehaald, gooit influencer Daniela het over een heel andere boeg met haar content en experimenteren Luis en Esther met een open relatie. Wanneer Santi het moeilijk krijgt op zijn werk, maakt hij misbruik van misschien wel het meest gevoelige onderwerp van deze tijd, genderdysforie, in de hoop medeleven op te wekken.

Met geaardheid, seksualiteit, mannelijkheid en relationele problemen als rode draad van het verhaal kaart Machos Alfa heel wat gevoelige onderwerpen aan, maar met de juiste hoeveelheid humor slagen de makers erin de serie toch luchtig en vrolijk te houden. Het Spaanse zonnetje en het kleurgebruik hebben hier ook een aandeel in.

Een klein puntje van kritiek is dat dat het seizoen wat traag op gang komt. De eerste afleveringen borduren voort op het eerste seizoen, zonder veel nieuwe toevoegingen. Pas in de tweede helft van het seizoen vormt zich een nieuwe verhaallijn en vanaf dat moment wordt het verhaal duidelijk interessanter.

Het seizoen eindigt ontzettend sterk en origineel. In de laatste aflevering komen alle personages zowel letterlijk als figuurlijk samen en vormen hun levens één geheel. Pablo deelt het project waar hij tijdenlang aan heeft gewerkt met zijn vrienden en hun partners en zorgt hiermee voor onthulling na onthulling. Geen geheim is meer veilig en alle sappige roddels komen tegelijkertijd op tafel. Een wending die zowel verrassend als humoristisch is en genoeg stof geeft voor een eventueel vervolg.

★★★★☆

Machos Alpha is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Prime Video-serie 'Wolf Like Me' seizoen 2
Recensie

Recensie Prime Video-serie 'Wolf Like Me' seizoen 2

Een kleine verbetering, maar helaas nog steeds aan het worstelen met de premisse.

Regie: Abe Forsythe | Cast: Isla Fisher (Mary), Josh Gad (Gary), Ariel Donoghue (Emma), Emma Lung (Sarah), Anthony Taufa (Ray), e.a. | Afleveringen: 7 | Speelduur: 22-30 minuten | Jaar: 2023

Het tweede seizoen van Wolf Like Me gaat verder in op de relatieperikelen van Mary en Gary, met name haar zwangerschap. Natuurlijk met het saillante detail dat Mary een weerwolf is. Waar het koppel in het vorige seizoen al de nodige moeilijkheden had door de harige variant van Mary, zijn de zorgen vele malen groter met een kleintje op komst. Ditmaal is er wat meer ruimte voor zoetsappig familiedrama, waar de serie goed in is, maar helaas neemt de serie zichzelf nog veel te serieus.

Het tweede seizoen is op veel vlakken beter dan het eerste. De serie staat met wat meer zelfvertrouwen overeind zonder het geworstel om geheim te houden dat Mary een weerwolf is. Toch heeft de serie nog steeds dezelfde problemen, met name de serieuze toon. De premisse is te bizar om het helemaal serieus te nemen en er een diepzinnig drama van te maken.

Net als voorheen slaat de humor hierdoor vaak totaal niet aan. Er zijn zeker wat grappige momenten, maar het gros van de grappen landt niet. Doordat de serie zichzelf zo serieus neemt, voelen de grappen misplaatst. Het geheel zou veel beter tot zijn recht komen als er was gekozen voor komedie of drama. Door de combinatie van die twee genres werkt vooral de humor niet.

Desondanks is de relatie tussen Mary en Gary wel geslaagd. Als puur familiedrama werkt Wolf Like Me zeker. Hoe Emma en Mary omgaan met rouw en daarin een connectie vinden wordt teder en mooi gebracht. Op dit soort momenten komt nog meer de vraag naar boven: vanwaar de keuze om Mary een weerwolf te laten zijn? Dit gegeven doet dan weer een beetje af aan deze goede momenten.

Deze geslaagde momenten zijn in niet geringe mate te danken aan de cast. Isla Fisher en Josh Gad hebben een voelbare chemie die voor veel mooie, maar ook net wat te zoetsappige momenten zorgt. Ariel Donoghue weet als Emma enorm knap de nuance van haar personage en haar manier van rouwen te tonen. Daarin is zij ook flink verbeterd ten opzichte van het vorige seizoen.

Maar dat iedereen zijn uiterste best doet, is niet genoeg om het geheel te redden. Er worden door personages vaak overdreven en domme beslissingen gemaakt die onlogisch voelen. Daarnaast wordt halverwege het seizoen een verhaallijn ingezet die niet zo misstaan in een soapserie. De goedbedoelde boodschap dat elkaar leren accepteren zorgt voor gezamenlijke groei in moeilijke tijden maakt de serie af en toe wel héél zoetsappig. Dit punt had waarschijnlijk effectiever overgebracht kunnen worden zonder het harige monster bij volle maan. De deur staat wagenwijd open voor het derde seizoen, nu maar hopen dat het derde keer scheepsrecht is.

★★☆☆☆

Wolf Like Me is te zien bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Valentijns-trailer voor 'The Walking Dead: The Ones Who Live' ?! Kijk zelf hoe dit eruit ziet
Series / Trailer

Valentijns-trailer voor 'The Walking Dead: The Ones Who Live' ?! Kijk zelf hoe dit eruit ziet

De Amerikaanse zender AMC komt met een verrassingstrailer op Valentijnsdag.

Binnenkort zien we de reünie tussen Rick (Andrew Lincoln) en Michonne (Danai Gurira) eindelijk werkelijkheid worden. In het kader van hun relatie is zojuist een bijzondere trailer online gezet waar zowel letterlijk als figuurlijk de vonken vanaf spatten.

Een Valentijnstrailer voor een zombieserie is geen voor de hand liggende combinatie. AMC vindt echter dat de diepe liefde tussen deze twee hoofdpersonages de kern van het verhaal vormt. Met een flinke dosis zombies en explosies, dat dan weer wel.

Prima keuze


Als achtergrondmuziek is gekozen voor het Metallica-nummer Nothing Else Matters, gecoverd door Phoebe Bridgers. Het mag gezegd worden, dit is een prima keuze.

Het blijft echter The Walking Dead: The Ones Who Live. De tedere beelden tussen de twee hoofdrolspelers worden dus afgewisseld met de nodige bikkelharde actie.

Opwindend concept


Kim Granito is hoofd marketing bij AMC en zij lichtte in een verklaring deze opvallende keuze toe. Granito: "De tegenstelling tussen de zombie-apocalypse en de liefde tussen deze twee [Rick en Michonne] vormde voor ons een opwindend concept. Middels deze trailer, op 14 februari, willen we de aanstaande hereniging tussen Rick en Michonne graag vieren".



Het eerste seizoen van The Walking Dead: The Ones Who Live heeft zes afleveringen en start op 25 februari op de Amerikaanse zender AMC en AMC+. Het is op het moment van schrijven nog niet bekend of en zo ja wanneer de serie naar Nederland komt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Sopranos' bevat een scène die zelfs voor de grootste fans te gruwelijk is
Series / Nieuws

'The Sopranos' bevat een scène die zelfs voor de grootste fans te gruwelijk is

Er zijn heel wat gruwelijke verhaallijnen in The Sopranos, maar fans kunnen deze scène niet aanzien.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Disfunctionele families, drama en moorden. Dit is de perfecte manier om de hitserie The Sopranos te beschrijven. Het legendarische verhaal heeft veel fans, maar niemand wil naar deze scène kijken.

De grote verhaallijnen zijn duister en huiveringwekkend en zetten de toon voor de serie. Toch zijn er enkele kleinere verhaallijnen die net zo duister zijn, maar dan op hun eigen manier.

Een verschrikkelijke scène


Eén van deze verhaallijnen gaat over Adriana (Drea de Matteo) en haar voormalige werkgever Artie (John Ventimiglia). In seizoen 3, aflevering 5 nodigt Artie zijn voormalig werknemer uit voor een etentje. Adriana dacht uitgenodigd te worden voor een vriendschappelijk diner, maar niets bleek minder waar.

Artie verloor al zijn zelfcontrole en begon met Adriana te flirten en probeerde haar hand vast te houden. De vaak onzekere man veranderde in een wanhopig beest en de scène is dan ook vreselijk om naar te kijken.

Het acteerwerk


Hoe vreselijk de scène is, zo fantastisch is het acteerwerk. De Matteo en Ventimiglia lieten zichzelf helemaal gaan in de scène en lieten hiermee hun talent zien. Hoe knap dit ook is, veel fans slaan deze scène over wanneer ze seizoen 3 terugkijken.



Stream The Sopranos op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een van Disney+'s succesvolste series ondergaat grote verandering in seizoen 4
Series / Nieuws

Een van Disney+'s succesvolste series ondergaat grote verandering in seizoen 4

Only Muders in the Building gaat alles omgooien: wat gaat er gebeuren met ieders favoriete serie?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Series worden altijd tot op de details uitgedacht en zo ontstaat er een bepaald format. Dit format is de sleutel tot het succes van een serie, maar wanneer elke aflevering en elk seizoen hetzelfde opgebouwd is, wordt de serie saai. Daarom is het noodzakelijk om af en toe wat verandering aan te brengen.

Volgens de makers van Only Murders in the Building was deze populaire Disney+-serie hier ook aan toe. Tijdens de Winter Television Critics Association Press Tour kondigde Disney+ de nieuwe verandering aan.

De verandering


Only Murders in the Building volgt de levens van Charles-Haden Savage (Steve Martin), Mabel Mora (Selena Gomez) en Oliver Putnam (Martin Short) terwijl zij keer op keer verwikkeld raken in een moordzaak en hier een aangrijpende podcast over maken.

Disney-president Craig Erwich bevestigde de verandering: "Ik ben erg opgewonden om Steve, Martin en Selena een kleine pauze te zien nemen van het appartementencomplex [in New York] en naar Los Angeles te zien komen."

Nieuwe updates?


Meer kon Erwich niet loslaten over het vierde seizoen van de hitserie. Het is dus nog onbekend hoe Los Angeles het verhaal aan zal gaan passen.



De verandering roept een heleboel vragen op. De grootste en belangrijkste: wie gaat er allemaal mee naar Los Angeles en wie keert dus terug voor seizoen 4? Bovendien heeft Oliver in seizoen 3 gezegd dat hij Los Angeles niet kan verdragen en er alleen voor korte periodes wil zijn. Dit roept de vraag op hoe Oliver gaat reageren op de grote verandering.

Te streamen op Disney+


Only Murders in the Building is te streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Oscar Isaac hoopt dat zijn Marvel-personage Moon Knight terugkeert in 'Midnight Suns'
Series / Interview

Oscar Isaac hoopt dat zijn Marvel-personage Moon Knight terugkeert in 'Midnight Suns'

De Marvel-acteur is erg enthousiast over de toekomst van zijn personage.

Het is alweer bijna twee jaar geleden dat Moon Knight verscheen in het Marvel Cinematic Universe. De miniserie over een personage dat de krachten bezit van een Egyptische maangod werd positief ontvangen, en sindsdien circuleren er allerlei geruchten over de terugkeer van het personage.

Acteur Oscar Isaac was degene die de rol speelde van het personage met meerdere identiteiten. Recentelijk ging hij op de conventie Middle East Film in op de toekomst van Moon Knight.

Midnight Suns


Isaac hoop dat Moon Knight weer verschijnt als lid van de Midnight Suns, het Marvel-team bestaande uit personages die wortels hebben in het horrorgenre.

''Ik denk dat er een interessante mogelijkheid is met Midnight Suns'', liet Isaac weten. ''Daar zitten zulke interessante personages in. We hebben de basis gelegd voor Marc, Steven en Jake (de verschillende identiteiten van Moon Knight). Ik hoop dat er kans komt om die mogelijkheid te onderzoeken.''

Disney+


Tot het personage terugkeert is hij nog te bewonderen in Moon Knight op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Producenten 'Young Sheldon' bevestigen tragische dood van George in laatste seizoen
Series / Nieuws

Producenten 'Young Sheldon' bevestigen tragische dood van George in laatste seizoen

Alle 'Big Bang'-fans weten al wat er te wachten staat, maar nu komt het er echt aan.

Het zevende seizoen van de Big Bang Theory-spin-off Young Sheldon staat op het punt te beginnen en belooft alvast een dramatische wending te hebben. Uitvoerend producent Steve Holland bevestigt het treurige nieuws.

Fans van The Big Bang Theory weten natuurlijk al dat George Sr., de vader van Sheldon Cooper, op relatief jonge leeftijd kwam te overlijden. Holland onthult dat in het zevende en laatste seizoen de dood van George inderdaad op de horizon ligt.

Canon is leidend


Hoewel sommige Young Sheldon-fans volhouden dat de prequel-serie niet gebonden hoeft te zijn aan de canon van The Big Bang Theory, blijft Holland volhouden dat hij en de mede-bedenkers van de serie, Chuck Lorre en Steven Molaro, niet bereid zijn om de tragedie volledig te omzeilen.

Hij vertelt: "Absoluut niet. Het is iets wat in Sheldon's leven gebeurt. Dit is hetzelfde personage uit Big Bang. We leven in hetzelfde universum als Big Bang, en die vorm van het bouwen aan een wereld is belangrijk. De grote momenten die Sheldon heeft gedeeld gaan ook gewoon gebeuren.

Stille hint van George zelf


Wat het speculeren alleen maar deed groeien waren een aantal posts op Instagram van acteur Lance Barber, die de rol van George Sr. speelt, waarin hij zinspeelde op een mogelijk vertrek van het personage.

Bekijk op instagram



In één van de posts is een foto van achter de schermen te zien met zijn collega-acteurs Iain Armitage en Raegan Revord met het bijschrift "Ik ga mijn Cooper kinderen missen", wat doet vermoeden dat het einde nabij is.

Hoe, wat en waar nog niet bekend


Verder laat Holland nog in het midden hoe de dood precies in beeld gebracht wordt. Hij grapt dat medebedenker Lorre met een pistool op hem gericht staat, mocht hij ook maar iets verklappen over het voorval.



Kijk alle afleveringen van Young Sheldon op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verrassende acteur pakt de hoofdrol in de spin-off van 'Suits'
Series / Nieuws

Verrassende acteur pakt de hoofdrol in de spin-off van 'Suits'

Stephen Amell, bekend uit de superheldenserie Arrow, pakt de hoofdrol in 'Suits: LA'.

Nadat het al prima ontvangen Suits in 2019 werd afgerond na negen seizoenen werd de serie een doorslaand succes op Netflix. Door de populariteit op de grootste streamingdienst werd de roep om meer Suits steeds groter.

Even geleden werd de spin-off Suits: LA aangekondigd en nu horen we via Variety dat acteur Stephen Amell de hoofdrol gaat spelen.

Amell


De Canadees acteur is vooral bekend van zijn rol als Oliver Queen in de superheldenserie Arrow. Hij speelde de rol van 2012 tot 2020 en was ook te zien in de spin-off series The Flash, Legends of Tomorrow, Supergirl en Batwoman. Amell is ook te zien in de films Code 8 en Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows.

Amell gaat de rol spelen van Ted Black, een voormalige aanklager uit New York die een advocatenkantoor in L.A. heeft opgericht dat gespecialiseerd is in strafrecht en entertainmentrecht.

Krachtig


Zijn personage wordt als volgt omschreven: "Een charismatische man die van nature krachtig overkomt en zijn eigen behoeften boven die van anderen stelt." Volgens een synopsis bevindt zijn bedrijf zich op een crisispunt en om te overleven moet hij een rol omarmen die hij zijn hele carrière heeft geminacht.


In de serie wordt Ted omringd door een geweldige groep personages die hun loyaliteit aan zowel Ted als elkaar op de proef stellen, doordat ze niet kunnen voorkomen dat hun persoonlijke en professionele leven vermengd raken. Dit alles vindt plaats terwijl gebeurtenissen van jaren geleden zich langzaam ontrafelen die Ted ertoe brachten om alles en iedereen achter te laten van wie hij hield.

Opnames


De opnames voor Suits: LA starten volgende maand en je vindt alle seizoenen van Suits op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Succesvolle sciencefictionserie 'Invasion' komt met goed nieuws voor de fans
Series / Nieuws

Succesvolle sciencefictionserie 'Invasion' komt met goed nieuws voor de fans

De serie 'Invasion' van Apple TV+ gaat door met een derde seizoen en de opnames starten al snel.

De series van Apple TV+ zijn zeker niet de goedkoopste producties en de nodige series werden vroegtijdig gestopt. Dit geldt niet voor de sciencefictionserie Invasion. Apple TV+ heeft een derde seizoen aangekondigd.

Invasion startte in 2021 op Apple TV+ en is bedacht door voormalig X-Men en The Martian-producent ​​Simon Kinberg en Hunters-bedenker David Weil.

Wisselend ontvangen


Opvallend genoeg werd het eerste seizoen zwak ontvangen. Op Rotten Tomatoes kwam het debuutseizoen niet verder dan 48 procent op de Tomatometer. Het tweede seizoen deed het beter met 64 procent. Op de IMDb staat de serie op een 6,2 en dat is ook niet denderend te noemen.

Het eerste seizoen werd wat betreft het acteren, de muziek en het tempo goed ontvangen, maar het beperkte gebruik van de buitenaardse wezens viel tegen bij de recensenten.

Uitbreiden 'Invasie'


"Ik ben zo trots op wat we hebben kunnen doen in de eerste twee seizoenen van de serie, samen met onze partners bij Apple TV+ en onze cast en crew," aldus bedenker en uitvoerend producent Simon Kinberg.



"Het nieuwe seizoen zal blijven voortbouwen op de omvang en het uitbreiden van de 'Invasie', terwijl we onze personages centraal houden en ze samenbrengen op manieren die ons publiek hopelijk zullen verrassen en vooral ontroeren," aldus de producent.

Opnames


De opnames starten volgens Comicbook.com deze maand en je kunt de eerste twee seizoenen uiteraard op Apple TV+ kijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 'Game of Thrones'-prequelserie had een "geweldige pilot", maar werd toch gecanceld
Series / Nieuws

De 'Game of Thrones'-prequelserie had een "geweldige pilot", maar werd toch gecanceld

De foto's zijn op social media te bekijken, maar de pilot zelf is nooit uitgezonden.

Onlangs sprak regisseur S.J. Clarkson over een intrigerende opdracht die zij had voor HBO. Ze was namelijk verantwoordelijk voor de gecancelde prequelserie van Game of Thrones.

Onlangs deelde visagiste Flora Moody mooie foto's uit de pilotaflevering op haar Insta-account. Clarkson sprak met Deadline over de redenen dat de serie niet doorging.

Prima prestatie


De titel van het project was Bloodmoon en het verhaal speelde zich af in de vroegste geschiedenis van Westeros. Naast Naomi Watts hadden Denise Gough en Jamie Campbell Bower ook belangrijke rollen in de serie.

De regisseur was vol lof over de aflevering. Clarkson: "Ik heb een geweldige pilot gemaakt vind ik zelf. Het script was goed, en Naomi [Watts] heeft een prima prestatie neergezet. Ze is zo'n goede actrice, echt ongelooflijk. Voor de rest moet je bij HBO zijn".

Te weinig gelijkenis


De serie werd uiteindelijk gecanceld omdat er te weinig gelijkenis was met het Westeros zoals de kijkers dat kenden uit Game of Thrones. Het was dus geen kwestie van gebrekkige kwaliteit.



Rober Greenblatt, topman bij WarnerMedia, deed de volgende uitspraak: "Er was te weinig diepgang in het verhaal [van 'Bloodmoon'] die wel in de pilot van 'Game of Thrones' aanwezig was". Hierdoor viel uiteindelijk de keuze op House of the Dragon, dat niet alleen een stuk dichter bij het oorspronkelijke verhaal staat maar ook het nodige bronmateriaal had in de vorm van Geroge R.R. Martins Vuur & Bloed.

Waar te zien?


Je kunt Game of Thrones en House of the Dragon bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Update voor de 'Peaky Blinders'-film: Cillian Murphy is positief, en wanneer begint het filmen eigenlijk?
Series / Nieuws

Update voor de 'Peaky Blinders'-film: Cillian Murphy is positief, en wanneer begint het filmen eigenlijk?

Bedenker Steven Knight kondigde in 2022 de film al aan, hoe staat het er voor?

Gedurende de zes seizoenen dat Peaky Blinders te zien was, zagen we de gecompliceerde Tommy Shelby een behoorlijke ontwikkeling doormaken. Ondanks een schijnbaar goede afronding is Knight bezig met een film.

De film heeft sindsdien vertraging opgelopen, maar is zeker niet van de baan. In een interview in Desert Island Discs op BBC Radio 4 liet hoofdrolspeler Murphy zich positief uit over een herhaling van zijn rol. Steven Knight geeft aan dat de film in de zomer van 2024 in productie gaat.

Sterk verhaal


De acteur gaf aan dat hij het in principe prima vindt om terug te keren als een oudere Tommy. Murphy: "Zeker weten. Als Steven [Knight] opnieuw met een sterk verhaal komt, dan ben ik van de partij. Dan zien we een 50-jarige Tommy, en we gaan ervoor".

Strikt genomen is het niet nodig om Tommy terug te laten keren. Het feit dat de hoofdrolspeler openstaat voor een terugkeer is echter een gunstige factor wat de film betreft.

Start filmen


Verder gaf ook Knight een update. In een interview met de Radio Times in december 2023 vertelde de schrijver bezig was met het afronden van het scenario. De maker voegde hier het volgende aan toe: "Het is de bedoeling dat er halverwege volgend jaar gefilmd gaat worden".



Wat we qua verhaal kunnen verwachten is dus nog niet duidelijk, maar het project is duidelijk nog springlevend. We houden jullie uiteraard op de hoogte.

Waar te zien?


Kijk Peaky Blinders op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney breekt 100-jarige traditie voor 'Iwájú': nieuwe animatieserie van filmkwaliteit
Series / Trailer

Disney breekt 100-jarige traditie voor 'Iwájú': nieuwe animatieserie van filmkwaliteit

Disney Animation slaat met de animatieserie 'Iwájú' een nieuwe weg in.

Disney Animation neemt een grote stap met hun nieuwe animatieserie Iwájú: in honderd jaar tijd is de Nigeriaanse serie de eerste samenwerking van Disney met een externe studio. Nu is onlangs de eerste trailer uitgebracht, die een blik werpt op een coming-of-ageverhaal in het futuristisch Lagose, Nigeria.

De serie komt uit de koker van Disney en Pan-African Comic Book Entertainment Company Kugali. Aan het hoofd ervan staan regisseur Olufikayo Ziki Adeola, productieontwerper Hamid Ibrahim en cultureel adviseur Toluwalakin Olowofoyeku.

Verhaal


De synopsis luidt: "'Iwájú' is een originele animatieserie die zich afspeelt in een futuristisch Lagos, Nigeria. Het spannende coming-of-age verhaal volgt Tola, een jong meisje van het rijke eiland, en haar beste vriend Kole, een autodidacte techneut."

De synopsis sluit af met: "Samen ontdekken ze de geheimen en gevaren die verborgen liggen in hun verschillende werelden."

Cast, crew en soundrack


De serie wordt geproduceerd door Christina Chen van Disney Animation naar een scenario van Adeola en Halima Hudson. In de serie wordt Tola ingesproken door Simisola Gbadamosi en Kole door Siji Soetan. Ook zijn Dayo Okeniyi, Femi Branch en Weruche Opia te horen.



De soundtrack van Iwájú, die vanaf 1 maart verkrijgbaar is, bevat authentieke muziek met Afrikaanse invloeden en is van de hand van de Nigeriaanse componist Ré Olunuga.

Componist aan het woord


De componist zei over de unieke serie: "Naast Tola's avontuurlijke geest, Kole's vindingrijkheid en de vele andere leuke en mooie emotionele draden die in 'Iwájú' worden verkend, is de score doordrenkt van mijn eigen zeer diepe liefde voor Lagos en zijn veelzijdige lagen."



Olunuga vervolgde: "Het bevat ook veel traktaties en knipogen voor iedereen die bekend is met of nieuwsgierig is naar het lexicon van de filmmuziek van Nollywood. Uitgenodigd worden door Ziki en de geweldige teams van Disney en Kugali om dit prachtige coming-of-age verhaal te helpen vertellen dat thema's van familie, vriendschap en vindingrijkheid verkent, is op zich al een verbazingwekkend avontuur."

Game


Ook is Disney van plan een nieuwe mobiele game te lanceren, geïnspireerd door de serie onder de naam Disney Iwájú: Rising Chef.



In het spel kan de gebruiker authentieke Afrikaanse delicatessen verkennen door middel van kookspel. De game werd ontwikkeld door Maliyo Games in samenwerking met Disney en Kugali.

Release


Iwájú zal vanaf 28 februari te streamen zijn bij Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Samuel L. Jackson eist eigen 'Star Wars'-serie: "Hij is niet dood!!"
Series / Nieuws

Samuel L. Jackson eist eigen 'Star Wars'-serie: "Hij is niet dood!!"

Ondanks de pijnlijke eliminatie van Mace Windu door Darth Sidious ziet Samuel L. Jackson een serie nog wel gebeuren.

Wie is er in na een legioen aan Star Wars-spinoffs nog toe aan een Mace Windu-serie? Nou, Samuel L. Jackson weet het wel! Hij komt dolgraag terug in de rol van Master Windu, ondanks diens aannemelijke dood in Star Wars: Revenge of the Sith uit 2005.

Jackson was in elke prequelfilm te zien in de rol van de Jedimeester Mace Windu, maar kwam gruwelijk aan zijn einde toen hij ogenschijnlijk werd geëlektrocuteerd door keizer Palpatine. Maar ondanks deze grote stoot elektriciteit en een flinke val gelooft Jackson in een revival.

Nieuwe gesprekken


Jackson heeft nu tijdens een gesprek met Empire laten vallen dat hij klaar is voor de langverwachte terugkeer van het personage. Hij meldde onder andere: "[Mace Windu] is niet dood!!"

Toen Empire hem ter ere van het 25-jarige jubileum van de prequelfilms vroeg of er een mogelijke Mace Windu-serie aankwam op Disney+, antwoordde hij resoluut: "Alles ja!"

Nieuwe series in de maak


Op dit moment lijkt de pijplijn van Disney+ al te barsten aan nieuwe toevoegingen aan de Star Wars-franchise, zoals The Acolyte, Skeleton Crew en het tweede seizoen van Andor.



Nieuwe seizoenen van Ahsoka en Lando zijn nu in ontwikkeling, dus het is nog maar de vraag hoeveel plek er is voor de gewenste heropstanding van Mace Windu.

Meer van Star Wars


Ontdek het hele aanbod van Star Wars op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grootse goudroof uit jaren 80 gaat heel gauw NPO Start overvallen
Series / Trailer

Grootse goudroof uit jaren 80 gaat heel gauw NPO Start overvallen

In de serie wordt een waargebeurde goudroof van ruim 90 miljoen pond gefictionaliseerd.

Nog even, en dan komt de Britse dramaserie The Gold NPO Start veroveren. De op feiten gebaseerde serie blikt terug op een heuse goudroof uit de vorige eeuw, die wordt onderzocht door detective Brian Boyce (Hugh Bonneville).

De spannende dramaserie werd in februari 2023 al uitgezonden door de BBC, en kon eerst een plekje vinden op BBC iPlayer. Paramount+ wist de rechten te verzekeren in andere territoria vanaf september 2023, maar in Nederland heeft nu NPO Start de serie te pakken.

Verhaal


De synopsis luidt: "De serie gaat over de overval op Brink's-Mat in 1983, waarbij voor 26 miljoen pond (gelijk aan 93,3 miljoen pond in 2021) aan ongemunt goud, diamanten en contant geld werd gestolen uit een pakhuis in de buurt van Heathrow Airport."

De synopsis gaat verder: "Ook verhaalt de serie over de grootschalige gebeurtenissen die in het daaropvolgende decennium volgden. Het was destijds de grootste roof in de geschiedenis en leidde tot meerdere internationale strafrechtelijke onderzoeken."

Cast en crew


Hugh Bonneville, Dominic Cooper, Charlotte Spencer, Sean Harris, Jack Lowden en Tom Cullen spelen de hoofdrollen in de serie.



De regie is in handen van Aneil Karia en Lawrence Gough. Een tweede seizoen is ondertussen al in de maak.

Release


The Gold trapt vanaf 2 maart af met een dubbele aflevering op NPO2 en NPO Start.

Wekelijks zal de rest van de afleveringen van de zesdelige serie volgen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Strakke beelden 'Avatar: The Last Airbender': 100 jaar zonder de Avatar
Series / Trailer

Strakke beelden 'Avatar: The Last Airbender': 100 jaar zonder de Avatar

In een nieuwe teaser wordt weer meer vertoond van de meesterlijke kunsten van Avatar Aang.

De legende van Avatar Aang gaat verder in de epische Netflix-adaptatie Avatar: The Last Airbender. Deze maand nog komt de nieuwe liveactionserie online, en de makers maken steeds meer materiaal openbaar om hun fanbase flink enthousiast te maken.

Via X, voorheen Twitter, werd onlangs een nieuwe teaser uitgebracht, waarin de geschiedenis van de Avatar uiteen wordt gezet.

Reminder


Voor de weinige mensen die het verhaal van Avatar: The Last Airbender nog niet kennen, gaat dit niet over het bestaansrecht van blauwe wezens. Het is de verdwijining van de Avatar, meester van alle vier de elementen, die de wereld in gevaar brengt.

Na de invasie van de Vuurnatie wordt de wereld onderworpen aan hun gezag. De Avatar, de vermeende beschermheer van de Waterstammen, het Aarderijk, de Luchtnomaden en zelfs de Vuurnatie, verdween om pas na honderd jaar weer op te duiken.

Video


In de video wordt het verhaal van de Avatar opnieuw verteld met strakke, nieuwe beelden. Op X waren de fans al lyrisch.


In de liveactionserie wordt geliefde personages nieuw leven ingeblazen door acteurs van vlees en bloed, die het verhaal een nieuwe wending zullen geven en hopelijk, zoveel jaar na de release van de originele Nickelodeon-serie, het fandom nog meer zullen doen groeien.

Release


Avatar: The Last Airbender zal vanaf 22 februari 2024 te vinden zijn bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SerieTotaal tipt: drie prachtige series op NPO Start krijgen de beste recensies
Series / Featured

SerieTotaal tipt: drie prachtige series op NPO Start krijgen de beste recensies

Deze nieuwe series op NPO Start ontvangen een sterrenregen van onze recensenten.

Van een filmmakersdroom tot een gruwelijke misdaad - NPO Start heeft een hoop nieuwe series in de aanbieding. De recensenten van SerieTotaal helpen je een handje en delen welke van deze series echt de moeite waard zijn.

Hieronder vind je onze recensies van de hoogst scorende titels op NPO Plus van de afgelopen tijd.

Dreaming Whilst Black





★★★★☆

Synopsis: "De 28-jarige Kwabena droomt ervan om films te maken. Op een dag besluit hij zijn baan bij het uitzendbureau op te zeggen en de sprong te wagen, maar dat blijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan. Hij belandt in een wereld vol onzekerheden en zet alles op het spel om zijn droom na te jagen.

Recensie: "Naast alle hyperrealistische ervaringen en gebeurtenissen durft 'Dreaming Whilst Black' ook het surrealisme te betrekken. Zo wordt Kwabena constant aangesproken door zijn omgeving en soms dus ook door voorwerpen of wezens die normaliter niet praten."


Lees de rest van de recensie.

Witness Number 3





★★★★☆

Synopsis: Als er een misdaad wordt gepleegd, ziet Jodie het als haar taak om te vertellen wat ze heeft gezien.

Recensie: "Liefhebbers van misdaadverhalen zullen niet teleurgesteld zijn in 'Witness Number 3'. De serie volgt grotendeels de conventies van het genre, maar houdt het spannend en kauwt het publiek niets voor."

Lees de rest van de recensie.

Ridley





★★★☆☆

Synopsis: Oud-inspecteur Alex Ridley is met vervroegd pensioen na de tragische dood van zijn vrouw en dochter. Zijn oude team hoopt dat hij hen wil bijstaan bij hun zaken. Misschien helpt dat hemzelf ook.

Recensie: "'Ridley' levert exact wat je kan verwachten van een Britse politieserie die heel bewust niet vernieuwend wil zijn. Vermoedelijk ben je deze serie al na een week weer vergeten, maar dat geldt niet voor [acteur] Dunbars muzikale nummertjes."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Heb jij 'Channel Zero' al gezien? Misschien wel de engste serie tot op heden
Series / Specials

Heb jij 'Channel Zero' al gezien? Misschien wel de engste serie tot op heden

'Channel Zero' vertelt verhalen gebaseerd op stedelijke legendes die viraal gaan op het internet.

Wil je graag eens griezelen? Dan is de Amerikaanse horror-anthologieserie Channel Zero zeker de moeite waard. De serie werd gecreëerd door Nick Antosca, die ook dient als schrijver, showrunner en uitvoerend producent, en was te zien van 2016 tot en met 2018.

De verhaallijnen van Channel Zero zijn gebaseerd op populaire creepypasta's - een subgenre van stedelijke legendes die viraal gaan op het internet. Bestaande uit vier op zichzelf staande seizoenen speelt in elk seizoen een andere groep acteurs. Er zijn maar vijf acteurs die in twee seizoenen te zien zijn en twee daarvan - Marina Stephenson Kerr en Brandon Scott -spelen zelfs twee keer een hoofdrol in de serie.

Candle Cove en No-End House


Elk seizoen verkent verschillende huiveringwekkende verhalen. Het eerste seizoen heet Candle Cove en is gebaseerd op Kris Straub's Candle Cove. Het volgt een kinderpsycholoog die terug naar zijn geboorteplaats keert om te bepalen of de verdwijning van zijn broer op de een of andere manier verband houdt met een reeks vergelijkbare incidenten en een bizarre kindertelevisieserie die tegelijkertijd werd uitgezonden. In dit seizoen spelen onder andere Paul Schneider, Fiona Shaw en Luisa D'Oliveira mee.

Het tweede seizoen heet No-End House en is gebaseerd op Brian Russell's The No-End House. Het volgt een jonge vrouw en haar groep vrienden die een huis van gruwelen bezoekt, alleen om zich af te vragen of het een toeristische attractie is of iets sinisterders. In dit seizoen spelen onder andere Amy Forsyth, Aisha Dee en Jeff Ward mee.

Butcher's Block en The Dream Door


Nadat de twee eerste seizoenen een groot succes waren, met vooral het tweede seizoen, dat een perfecte score heeft op Rotten Tomatoes, werd de serie vernieuwd voor twee volgende seizoenen. Het derde seizoen, dat ook een perfecte score heeft op Rotten Tomatoes, heet Butcher's Block en is gebaseerd op Kerry Hammond's Search and Rescue Woods. Het volgt een jonge vrouw en haar schizofrene zus die verhuizen naar een stad die wordt achtervolgd door een reeks verdwijningen. Nadat ze vermoeden dat deze misschien verbonden zijn met een verwarrend gerucht, moeten ze samenwerken om te ontdekken wat de inwoners van de stad belaagt.



Het vierde en laatste seizoen heet The Dream Door en is gebaseerd op Charlotte Bywater's Hidden Door. Het volgt Jillian, gespeeld door Maria Sten, en Tom, gespeeld door Scott, die in seizoen drie ook te zien is in een andere rol. Het koppel is net getrouwd en ze hebben elk geheimen meegebracht in hun huwelijk. Wanneer ze een deur in hun kelder ontdekken, beginnen die geheimen hun relatie - en hun levens - te bedreigen.

Impact


De consistente lof voor de serie gedurende vier seizoenen onderstreept zijn vermogen om huiveringwekkende verhalen te leveren. De impact van de serie ligt in zijn verfrissende en herkenbare benadering van kinderangsten, waardoor het opvalt in het horrorgenre.



Ondanks dat de serie werd geannuleerd na vier seizoenen, blijft Channel Zero een mooi voorbeeld van het potentieel dat horror op televisie heeft en het slaagt erin films te overtreffen door zijn structuur op lange termijn die draait om bestaande angsten.

Kijken?


Channel Zero is jammer genoeg niet te vinden op de verschillende streamingdiensten, dus als je de serie echt wil zien, moet je de dvd of blu-ray ervan kopen. Of je kan ook wachten tot het wel te vinden is op een streamingdienst.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. Met de beruchte 0% op Rotten Tomatoes is dit de slechtste Netflix-serie aller tijden

  5. 5. Duistere Netflix-thriller trapt over een paar dagen af: is dit de volgende hit?

Bekijk alle artikelen