search
Perfecte Valentijnsdag-binge: nieuwe Netflix serie met 90% op Rotten Tomatoes
Series / Nieuws

Perfecte Valentijnsdag-binge: nieuwe Netflix serie met 90% op Rotten Tomatoes

Deze nieuwe mini-serie maakt de mislukking van de oude adaptatie weer helemaal goed.

Er bestaan twee soorten mensen op Valentijnsdag: de een roept dat de feestdag alleen bestaat om kapitalistische redenen, terwijl de ander wegzwijmelt bij elke romantische komedie. Als je één van de laatste personen bent, dan is deze serie de perfecte binge voor jou dit jaar.

In 2009 publiceerde David Nicholls de roman One Day. Dit verhaal werd in één klap super populair en slechts twee jaar later werd het boek verfilmd.

Een slecht begin


Hoe goed het boek was, zo teleurstellend was de gelijknamige film. Met een magere 35% op Rotten Tomatoes leek de film een mislukking te zijn. Echter, dit lag niet aan het acteerwerk van de twee hoofdrolspelers: Anne Hathaway en Jim Sturgess.

De twee spelen Emma en Dexter, die in 1988 afstuderen aan de Universiteit van Edinburgh. Ze brengen samen de nacht door en worden bevriend. Elk jaar komen ze op dezelfde dag samen en proberen ze te achterhalen of er misschien toch iets meer tussen hen is dan enkel een platonische vriendschap.

Een tweede kans


Het boek beslaat ongeveer 20 jaar van de levens van Emma en Dexter en het leek onmogelijk om deze 20 jaar in een film van 2 uur te proppen. Daarom waren fans hoopvol toen de tweede verfilming van Nicholls' boek aangekondigd werd.



De serie (ook gemaand One Day) kan in 14 afleveringen namelijk veel dieper ingaan op de relatie tussen Emma en Dexter dan de film ooit had kunnen doen. Elk hoofdstuk uit het boek wordt onderzocht en tot leven gebracht, met Ambika Mod en Leo Woodall in de hoofdrollen.

Een fantastische score


Het bleek de goede keuze te zijn geweest om een serie te maken toen de score op Rotten Tomatoes bekendgemaakt werd. De serie heeft op het moment van schrijven een score van 91%. Stream One Day op Netflix voor een perfecte Valentijnsdag-binge.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen