search
Recensie Netflix-serie 'Machos Alfa' seizoen 2
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Machos Alfa' seizoen 2

De vier Spaanse vrienden zijn terug en dit keer worden huns levens leven nóg wat interessanter.

Regie: Laura Caballero | Cast: María Hervás (Daniela), Raúl Tejón (Raúl), Fele Martínez (Luis), Fernando Gil (Pablo), Gorka Otxoa (Santi), Kira Miró (Luz), Raquel Guerrero (Esthér) e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 31-40 minuten | Jaar: 2024

In het eerste seizoen van Machos Alfa zagen we hoe vier vrienden op zoek gingen naar het verschil tussen hun mannelijke en vrouwelijke kant. Ze volgden samen een cursus en interpreteerden deze ieder op hun eigen manier. In het tweede seizoen proberen ze de vergaarde kennis een plekje te geven in hun levens.

In seizoen twee krijgen de personages wat verder uitdieping. Zo wordt wat dieper ingegaan op de karakters van de vier vrienden, waardoor we ze in dit seizoen weer een stukje beter leren kennen. De verschillen tussen de vier mannen vallen hierdoor wat meer op. Ze gaan ieder hun eigen weg, zonder dat dit hun vriendschap in de weg staat. Een goed vervolg op het eerste seizoen dus.

De cast is onveranderd en dat is een goede keuze, want de heren en hun (ex-)partners vormen samen een gevarieerd geheel, zodat iedereen zich wel met iemand kan identificeren. De acteurs waren in het eerste seizoen al goed op elkaar afgestemd, maar in het tweede seizoen komen de onderlinge banden nog geloofwaardiger over.

Met de nodige thema's in dit tweede seizoen spelen de makers in op wat er speelt in de wereld. Zo worden de gevolgen van de coronapandemie aangehaald, gooit influencer Daniela het over een heel andere boeg met haar content en experimenteren Luis en Esther met een open relatie. Wanneer Santi het moeilijk krijgt op zijn werk, maakt hij misbruik van misschien wel het meest gevoelige onderwerp van deze tijd, genderdysforie, in de hoop medeleven op te wekken.

Met geaardheid, seksualiteit, mannelijkheid en relationele problemen als rode draad van het verhaal kaart Machos Alfa heel wat gevoelige onderwerpen aan, maar met de juiste hoeveelheid humor slagen de makers erin de serie toch luchtig en vrolijk te houden. Het Spaanse zonnetje en het kleurgebruik hebben hier ook een aandeel in.

Een klein puntje van kritiek is dat dat het seizoen wat traag op gang komt. De eerste afleveringen borduren voort op het eerste seizoen, zonder veel nieuwe toevoegingen. Pas in de tweede helft van het seizoen vormt zich een nieuwe verhaallijn en vanaf dat moment wordt het verhaal duidelijk interessanter.

Het seizoen eindigt ontzettend sterk en origineel. In de laatste aflevering komen alle personages zowel letterlijk als figuurlijk samen en vormen hun levens één geheel. Pablo deelt het project waar hij tijdenlang aan heeft gewerkt met zijn vrienden en hun partners en zorgt hiermee voor onthulling na onthulling. Geen geheim is meer veilig en alle sappige roddels komen tegelijkertijd op tafel. Een wending die zowel verrassend als humoristisch is en genoeg stof geeft voor een eventueel vervolg.

★★★★☆

Machos Alpha is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen