search
'Wednesday' begaat grote blunder in seizoen 1: Wednesday had nooit naar Nevermore kunnen gaan
Series / Specials

'Wednesday' begaat grote blunder in seizoen 1: Wednesday had nooit naar Nevermore kunnen gaan

Heel seizoen 1 van 'Wednesday' had eigenlijk helemaal niet plaats kunnen vinden...

Wednesday veroverde Netflix in het najaar van 2022 binnen no-time. De serie wist enorm veel kijkers te trekken en verbrak zelfs verschillende records. Fans wachten dan ook ongeduldig op het tweede seizoen.

Dat betekent alleen niet dat seizoen 1 helemaal perfect in elkaar zit. Zelfs de grootste en meest populaire series maken wel eens een foutje. En dat is ook het geval bij Wednesday.

Nevermore Academy


In het eerste seizoen van de serie zien we dat Wednesday Addams (Jenna Ortega) overgeplaatst wordt naar Nevermore Academy. Dit gebeurt omdat ze levende piranha's in het schoolzwembad heeft gegooid, om de pestkoppen van haar broertje te straffen.

Door deze streek wordt ze van school gestuurd. Dit is al de achtste keer in korte tijd, waardoor haar ouders Gomez (Luis Guzmán) en Morticia (Catherine Zeta-Jones) besluiten haar naar hun oude middelbare school Nevermore Academy te sturen.

Visioenen


Nevermore Academy is een privéschool voor monsterlijke buitenbeentjes. Zij gaan hier niet alleen naar school, maar verblijven hier het hele jaar. Het feit dat Wednesday hier wordt aangenomen zorgt echter voor een plotgat.Alleen kinderen met uitzonderlijke gaven worden hier aangenomen. Wij als kijker weten dat Wednesday hierbij hoort, aangezien ze kampt met visioenen. Maar het probleem is dat Wednesday er juist alles voor doet om deze visioenen voor anderen verborgen te houden.

Plotgat


Zelfs haar ouders weten niets van deze visioenen. En als niemand iets afweet van de gaven van Wednesday, had ze eigenlijk niet op de school aangenomen kunnen worden. Het lijkt een klein detail, maar het heeft wel grote gevolgen. Is er misschien een andere reden dat ze werd aangenomen?

Er is nog geen releasedatum bekend voor seizoen 2. Bekijk Wednesday op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen