search
Actrice Ellen Pompeo was de grote ster in 'Grey's Anatomy', maar waar is ze nu eigenlijk gebleven?
Series / Specials

Actrice Ellen Pompeo was de grote ster in 'Grey's Anatomy', maar waar is ze nu eigenlijk gebleven?

Ellen Pompeo speelde 19 seizoenen lang de hoofdrol van Meredith Grey in 'Grey's Anatomy'.

In 2005 maakte de wereld kennis met Meredith Grey, gespeeld door Ellen Pompeo. De actrice zou deze rol 19 seizoenen lang spelen in Grey's Anatomy, die de langstlopende serie is, uitgezonden door ABC. In het 20e seizoen van de serie zal het de eerste keer zijn dat Pompeo niet meer te zien zal zijn in de hoofdrol als Grey, maar wat zal ze dan wel doen?

De voorbije 19 seizoenen heeft Grey's Anatomy belangrijke veranderingen ondergaan, vooral bij de cast. Slechts drie oorspronkelijke leden bleven tegen het 19e seizoen over, onder wie Pompeo, die afstand nam van de serie in het 19e seizoen. Het 20e seizoen, dat in première gaat in de Verenigde Staten op 14 maart, zal het eerste seizoen zijn zonder Pompeo in de hoofdrol.

Debuut


Voordat ze bekend werd als Meredith Grey, speelde Pompeo al in een aantal series. Zo maakte ze haar debuut in de juridische dramaserie Law & Order, waarna ze gastrollen had in andere series, waaronder Strangers with Candy, Strong Medicine en Friends.

Pompeo speelde ook in een aantal films voordat ze te zien was in Grey's Anatomy. Ze maakte haar filmdebuut in 1999 met de romantische komedie Coming Soon en speelde vervolgens kleine rollen in films zoals In the Weeds en Mambo Café, maar vond aanvankelijk weinig succes. Een keerpunt kwam in haar carrière in 2002, toen ze opviel door haar rol in de romantische dramafilm Moonlight Mile van Brad Silberling.

Grey's Anatomy


Maar het is pas in 2005 dat ze haar eerste grote rol zou krijgen en die rol zou ook haar populairste rol worden. Want toen kreeg ze de hoofdrol van Meredith Grey in de medische dramaserie Grey's Anatomy, een rol die haar wereldwijd bekend zou maken en een van de bestbetaalde actrices op televisie. Ze heeft de hoofdrol van dokter Grey gespeeld in 19 seizoenen.Na die 19 seizoenen, besliste Pompeo om niet meer fulltime de rol van Grey te spelen. Seizoen 19 van de serie was de eerste keer dat de actrice een minder prominente rol had. Ze verscheen enkel in acht afleveringen van dat seizoen. Pompeo blijft wel uitvoerend producent van de serie en zal haar kenmerkende voice-overs voor de serie voortzetten. Ze zal ook in het 20e seizoen van Grey's Anatomy even haar rol als Grey hernemen en zal in zo'n vier afleveringen te zien zijn.

Toekomst


De reden dat Pompeo deze beslissing nam, was om andere projecten te kunnen doen naast Grey's Anatomy. Want tijdens de periode dat ze in Grey's Anatomy speelde, deed ze geen enkel ander project. De laatste film die ze in speelde was Life of the Party, die uitkwam in 2005, en de enige andere serie waarin ze tijdens die periode te zien was, is Station 19, een spin-off serie van Grey's Anatomy, als Meredith Grey.Het project waar Pompeo nu aan werkt is een serie die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Ze zal meespelen in de serie en is ook een van de uitvoerende producenten. Het volgt het verhaal van een familie die een kind met een zeldzame vorm van dwerggroei adopteert. Ze beginnen uiteindelijk te vermoeden dat het kind helemaal geen klein meisje is, maar eerder een volwassen vrouw die hen wil oplichten.

Kijken?


Veel informatie is er nog niet over de serie. Het heeft zelfs geen titel en is voorlopig enkel bekend als een ongetiteld Orphan-project. Het is dus nog wachten op meer informatie over deze serie. Pompeo is dus nog niet gedaan met acteren en zal dit jaar dus nog regelmatig op het scherm te zien zijn.Het 20e seizoen van Grey's Anatomy komt in de Verenigde Staten uit op 14 maart, hier zal dat wat later zijn. Voor nu kan je wel de andere seizoenen van Grey's Anatomy, met Pompeo, zien op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen