search
De heftige oorlogsserie 'Generation Kill' is ideaal voor een lekkere seriemarathon dit weekend
Series / Specials

De heftige oorlogsserie 'Generation Kill' is ideaal voor een lekkere seriemarathon dit weekend

Met slechts zeven afleveringen kun je de oorlogsserie Generation Kill in een ruk afkijken.

Geen zin in een serie met meerdere seizoenen en tientallen afleveringen? Dan hebben we een tip voor je: kijk een goed ontvangen miniserie, bijvoorbeeld Generation Kill op HBO Max.

Generation Kill komt uit 2008 en is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2004 van schrijver Evan Wright. Het boek gaat over zijn ervaringen als journalist tijdens de invasie van Irak in 2003. Wright mocht verslag doen van de activiteiten van Eerste Verkenningsbataljon (First Recon) van het US Marine Corps.

Generation Kill


De serie betekende voor acteur Alexander Skarsgård een belangrijkste stap in zijn carrière. Hij speelt de hoofdrol als Sgt. Brad 'Iceman' Colbert. Skarsgård zou later te zien zijn in films als The Legend of Tarzan, Godzilla vs. Kong en The Northman.

Andere rollen komen van Jon Huertas als Sergeant Tony "Poke" Espera, James Ransone als Corporal Josh Ray Person en Lee Tergesen als Wright. In totaal zijn er zeven afleveringen die elk zo'n 65 minuten duren.

Rauw


HBO Max omschrijft de serie als "Rauwe en waarachtige zevendelige miniserie over de lotgevallen van de Mariniers van First Recon, die het speerpunt vormden van de Amerikaanse invasie in Irak."



De serie werd overwegend sterk ontvangen en staat op 86 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes. Het publiek is met 94 procent nog meer onder de indruk en de 8,5 op de IMDb is ook erg hoog.

"Brute kracht"


De Critics Consensus op Rotten Tomatoes luidt als volgt: "Generation Kill dompelt de kijker in een oorlog met een brute kracht die op de een of andere manier in toom wordt gehouden door de meesterlijke verhalen en een goede beheersing van de historische details."

Je vindt Generation Kill op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen