search

Ons nieuws van zaterdag 17 februari 2024

Recensie Netflix-serie 'Bom Dia, Verônica' seizoen 3
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Bom Dia, Verônica' seizoen 3

Derde en laatste seizoen van de populaire Braziliaanse serie laat de realiteit volledig los.

Regie: José Henrique Fonseca | Cast: Taniá Müller (Verônica Torres), Adriano Garib (Victor Prata), César Mello (Paulo), Alice Valverde (Lila), DJ Amorim (Rafa), e.a. | Afleveringen: 3 | Speelduur: 50-61 minuten | Jaar: 2024

Verônica gaat eruit met een klapper, wat te verwachten viel na haar transformatie van gevoelige semi-agente naar wraakzuchtige femme fatale. In het laatste seizoen van Bom Dia, Verônica is het geweld overdadig aanwezig en vertroebelt de focus op vraagstukken waar de kijker nieuwsgierig naar is gemaakt. Zal Verônica eindelijk het corrupte weeshuis ontmaskeren? Zal ze ontdekken wat er precies met haar ouders is gebeurd? Het antwoord is teleurstellend.

Het slotseizoen telt slechts drie afleveringen in plaats van de aangekondigde zes. Afgaand op de inhoud van de voorgaande seizoenen, die veel details en lagen bevatten, is dit veel te weinig. Arme Verônica krijgt nauwelijks de tijd om hordes foute mannen af te slachten. En dat is haar favoriete hobby, zo leerde de kijker al in seizoen twee.

En inderdaad, dat het hele plot in drie afleveringen is gepropt doet de serie geen goed. Het verhaal gaat veel te snel, springt van de hak op de tak en laat weinig ruimte voor de kijker om de gebeurtenissen te beoordelen. Bepaalde onderdelen zitten ongeïnspireerd en clichématig in elkaar. De aanvankelijke originaliteit van Bom Dia, Verônica is ditmaal ver te zoeken.

Dit is tenenkrommend goed merkbaar in bijvoorbeeld de romantische (of vooral seksuele) ontwikkeling tussen Verônica en Jerônimo, een Fabio-achtige gladjakker die met lang wapperend haar en dito overhemd tussen paarden rondrent. De kijker moet toekijken hoe de twee van het aaien van een paard op chemieloze wijze overgaan tot het aaien van elkaar, wat gelukkig net niet eindigt in een trio met het paard.

Ook de overige relaties zijn vooral seksueel van aard. Een herhaling van wat er in de voorgaande al seizoenen te zien viel en dus weinig verrassend. In een poging het verhaal toch nog shockerend te maken, zijn er bizarre relaties die nergens op gebaseerd zijn, nergens naartoe gaan en enkel lachwekkend zijn. Naast het ontbreken van verrassing ontbreekt ook de spanning, want het seizoen is te kort voor een goede opbouw.

Het meest storende moet nog komen. De makers hebben kiezen ervoor om vrouwenmishandeling te vergelijken met paardentemmen. Het idee dat een vrouw in korte tijd onderdanig kan worden gemaakt door haar te trainen als een dier, in plaats van jarenlang systematisch te bedreigen, gaslighten en brainwashen, is natuurlijk zwaar beledigend voor slachtoffers van mishandeling. En waarschijnlijk ook voor paardentemmers. En paarden.

Het ongedaan maken van de getemde mentale status van de slachtoffers gebeurt ook weer in een oogwenk. Volledig uit het niets en zonder onderbouwing slaat de sfeer van onderdanigheid plotseling om naar heftige vechtlust. Dit steekt flink af tegenover het langzame proces van de gevoelige Janete in het eerste seizoen, voor wie de kijker aflevering na aflevering zat te duimen dat ze eindelijk de moed zou vinden om bij die rotzak Claudio weg te gaan. Maar, voor zo'n gevoelig, realistisch proces is nu eenmaal geen tijd.

Hopelijk is er wel tijd voor waar de kijker al vanaf het begin op zit te wachten: de waarheid over wat er precies is gebeurd met Verônica's ouders. Dat ze zijn vermoord omdat ze te veel wisten is duidelijk, maar een verhelderende flashback naar die ene fatale dag gevolgd door een huilende Verônica die nu eindelijk de details van de zaak verneemt zou er toch wel in moeten zitten? Helaas.

Hoewel er nieuwe informatie aan het licht komt over de ouders van Verônica, geeft die geen duidelijkheid. Even lijkt het erop dat deze feiten zullen leiden naar het verlossende antwoord, maar het schept juist verwarring. En de langverwachte emotionele afsluiting die actieheldinnen behoren te krijgen wordt Verônica helaas onthouden. Doorgaan met ongecontroleerd geweld dan maar.

Verônica krijgt niet het eervolle afscheid dat ze verdient, maar er zullen ongetwijfeld kijkers zijn die meer houden van een aantrekkelijke wraakengel en bloederige actie dan van iets met inhoud. Dat het verhaal van Verônica al lang niet meer gaat over huiselijk geweld, mishandeling en femicide is de makers zelf helaas ontgaan: nog steeds eindigt elke aflevering met de vermelding van een website voor slachtoffers van huiselijk geweld.

Die vermelding was in seizoen één sympathiek, in seizoen twee misplaatst en in seizoen drie zelfs ronduit beledigend. Zeker wanneer deze volgt op een met bloed bespatte glimlach van Verônica die net met genoegen een slechte man te lijf is gegaan. Net als de vergelijking van mishandeling met paardentemmen is dit een flinke misser. De realistische thema's waar Bom Dia, Verônica oorspronkelijk op gebaseerd waren zijn compleet verwaterd. Tijd om afscheid te nemen: boa noite, Verônica.

★★☆☆☆

Bom Dia, Verônica is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Psychologisch drama 'Evil' eindigt met seizoen 4, kan de serie naar Netflix verkassen?
Series / Nieuws

Psychologisch drama 'Evil' eindigt met seizoen 4, kan de serie naar Netflix verkassen?

Hoofdrolspeelster Katja Herbers' Insta-account wordt letterlijk overstelpt na haar teaser-clip.

In de VS is Evil op Paramount+ te zien, die nu heeft besloten dat de stekker eruit gaat. Dit is jammer, mede gezien het onconventionele verhaal en de sterke acteerprestaties. De serie krijgt wel een extra lang slotseizoen met vier extra afleveringen.

Herbers zelf grapte in eerste instantie op haar Insta-account of Netflix misschien geen zin had in de productie. Deze opmerking is in de tussentijd verwijderd, maar dit geldt niet voor de vele reacties van de fans.

De hoogste score


Zo zijn opmerkingen als "Laten we 'Evil' redden!" en de link naar Netflix' 'title request'-pagina niet van de lucht. Verder valt te lezen dat "deze serie ['Evil'] de reden is dat ik een Paramount+-abonnement heb".

Ook bij Serietotaal wordt de productie hoog gewaardeerd: seizoen 2 kreeg maar liefst vijf sterren, oftewel de hoogste score, van onze recensent.

Sceptisch


Kristen Bouchard (Herbers) is van huis uit psychologe en een scepticus wanneer het op paranormale zaken aankomt. Samen met David (Mike Colter), die werkt voor de Katholieke Kerk, onderzoekt ze mysterieuze kwesties die al dan niet paranormaal van aard zijn.

Bekijk op instagram


Daarnaast is er een overkoepelende verhaallijn die Kristens eigen leven betreft. Hierin spelen duistere zaken waarvan ze zich geleidelijk aan steeds meer bewust wordt. Kijk de eerste twee seizoenen van Evil op Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Superman & Lois': negatief bericht over het laatste seizoen van deze DC-serie
Series / Nieuws

'Superman & Lois': negatief bericht over het laatste seizoen van deze DC-serie

CW-topman Brad Schwartz maakte dit bekend tijdens het panel van de Television Critics Association.

Eind vorig jaar werd bekendgemaakt dat de populaire stripverfilming Superman & Lois na het vierde seizoen stopt. De productie zou te prijzig zijn om nog langer in de lucht te houden.

Hoofdrolspeelster Elizabeth Tulloch maakte in januari van dit jaar een post op haar Insta-account waarin ze aankondigde dat het filmen van het slotseizoen is gestart. Jammer genoeg zullen fans nog even geduld moeten hebben voor ze het slotseizoen daadwerkelijk te zien krijgen.

Goed verkopen


De post-productie is tegen de zomer zeker afgerond, maar dit is niet wanneer seizoen 4 van start gaat. Schwartz gaf tijdens het panel namelijk aan dat CW de keuze heeft gemaakt om tot de herfst te wachten.

Schwartz: "Dat [een zomerpremière] zou zonde zijn. Het slotseizoen kan makkelijk de competitie aan met grote series die in de herfst weer starten, dus we wachten tot die tijd. Dan kunnen we 'Superman & Lois' goed verkopen en het de aandacht geven die het verdient".

Stevig begin


Kijkers moeten dus nog even wachten om te zien hoe het gevecht tussen Superman (Tyler Hoechlin) en Doomsday afloopt. Als we CW-baas Schwartz mogen geloven begint het slotseizoen stevig: "Ik heb de eerste aflevering gezien, en het zal je aan het huilen maken".Je kunt Superman & Lois streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'AlRawabi School for Girls' seizoen 2
Recensie

Recensie Netflix-serie 'AlRawabi School for Girls' seizoen 2

In het nieuwe seizoen over de Jordaanse privéschool zijn de meiden nog gemener.

Regie: Tima Shomali | Cast: Tara Aboud (Sarah), Sarah Youssef (Tasneem), Tara Atalla (Nadeen), Thalia Alansari (Shams), Kira Yaghnam (Hiba), Reem Saadeh (Miss Abeer), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 51-71 minuten | Jaar: 2024

Het eerste seizoen van AlRawabi School for Girls leek nog wel wat losse eindjes te hebben, maar die worden dit jaar niet vastgeknoopt. De protagonisten uit 2021 hebben in het nieuwe seizoen slechts een minieme rol, met uitzondering van een enkele docent en de conciërge. Seizoen twee richt zich op een nieuwe groep meiden, een nieuwe directeur en nieuwe problematiek. Al is dat laatste wel een kwestie van accenten, want al de moderne tienerzaken komen natuurlijk allemaal weer aan bod: prestatiemotivatie, populariteit, groepsdruk en vooral sociale media.

Er hangt verandering in de lucht op AlRawabi. De leerlingen mogen make-up dragen, er komt een studentenraad en er wordt zelfs gepleit om seksuele voorlichting op het lesprogramma te zetten. De schuchtere Sarah, die als een van de weinigen niet uit een steenrijk gezin komt, voelt zich te midden van haar klasgenoten onzichtbaar. Ze heeft slechts één vriendin, de eigenzinnige Nadeen, en verder loopt ze eigenlijk alleen maar te slijmjurken bij Tasneem, de queen bee van de klas. Alles verandert echter als Sarah viraal gaat op TikTok en ze ineens zelf een sociale machtsfactor wordt. Maar haar nieuwe status heeft niet alleen voordelen.

Aan het begin van het schooljaar vraagt de nieuwe directeur aan de leerlingen om op te schrijven wat ze willen worden. De eerste de beste waarvan ze het schrift bekijkt heeft natuurlijk 'influencer' genoteerd. Op de vraag omtrent welk onderwerp zij de mensheid dan zou willen beïnvloeden, moet de leerling het antwoord schuldig blijven. Populariteit om de populariteit is van alle tijden, maar het is nu dus zelfs een officieel beroep geworden. Waarom zou je eigenlijk nog naar school gaan?

Net als in het eerste seizoen is de sfeer op AlRawabi uitgesproken vijandig en negatief. Je zou tussen het gekonkel, geroddel en de fysieke aanvaringen haast vergeten dat een tienerleven ook luchtige momenten kent. Blijdschap en humor zijn in deze serie echter ver te zoeken. AlRawabi School for Girls laat de kijker zwelgen in verontwaardiging om wat die meiden elkaar allemaal wel niet aandoen. Deze serie leert lessen die in de moderne maatschappij niet overbodig zijn. Overigens speelt godsdienst vrijwel geen rol. Er wordt nooit met de Bijbel of Koran geschermd en er zijn amper religieuze uitingen, op een enkel hoofddoekje na.

De belangrijkste les is natuurlijk dat je enorm op moet passen met sociale media en gevoelig beeldmateriaal. In Jordanië valt onder dat laatste blijkbaar ook het tonen van een beetje schouder of een te zwoele blik in de camera. Net als in het eerste seizoen krijgt een van de protagonisten daar de rekening voor gepresenteerd. Niet dat het er verder overdreven preuts aan toe gaat. Amman is een van de modernste steden van het Midden-Oosten en hoe tieners zich daar gedragen en kleden lijkt (op het schooluniform na) niet veel te verschillen van het puberleven in de westerse wereld.

AlRawabi School for Girls schakelt goed tussen de verschillende personages. Sommige komen later op een zijspoor terecht, maar andere treden juist naar voren naarmate het seizoen vordert. En hoewel iedereen wat karikaturaal wordt geïntroduceerd, blijken de meeste leerlingen zowel goede als slechte eigenschappen te hebben. De gebeurtenissen en karakterbogen zijn redelijk voorspelbaar, maar doordat de serie vaak van perspectief wisselt, blijft zij tot het einde toch fris en boeiend.

Hoewel de acteurs in de bijrollen en de figuranten erg statisch zijn, kwijten de hoofdrolspelers zich goed van hun taak. Reem Saadeh als docent Abeer heeft een minder karikaturale rol dan in het eerste seizoen en voorziet ook in een mooie emotionele scène. De nieuwe meiden zijn adequate vervangers van de oude hoofdpersonages. De dialogen en emoties in zijn aan de soaperige kant, maar de acteurs weten er nog best iets mee te doen.

Speciale vermelding verdient Thalia Alansari als de nerdige Shams, die zich zoveel mogelijk op de achtergrond begeeft maar toch steeds de aandacht naar zich toe trekt. Niet verwonderlijk als je eruitziet als een Jordaanse Zendaya en (misschien wel) de belangrijkste rol speelt in deze onderhoudende serie over plaatsloze ontwikkelingen in de moderne puberwereld.

★★★☆☆

AlRawabi School for Girls is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video komt komende dagen met veel nieuwe series en gaat door met sterk ontvangen 'Expats' met Nicole Kidman
Series / Nieuws

Prime Video komt komende dagen met veel nieuwe series en gaat door met sterk ontvangen 'Expats' met Nicole Kidman

Ontdek naast de Nederlandse hits weer een nieuw hoofdstuk uit een spannende dramaserie.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


Camping de Wildernis


Verschijnt op: Maandag 19 februari | Release: Seizoen 1 - aflevering 8 | Genre: Reality | Kijk op: Prime Video

Vier families die hun vakantie normaal gesproken op een Nederlandse camping vieren, gaan kamperen in Afrika, zonder verdere informatie vooraf. Als ze bij hun gastheer Johnny de Mol met al hun koffers aankomen in Botswana is het enige dat ze kunnen uitbrengen: “we hadden alles verwacht, behalve dit!”. En dan moet het spel nog beginnen. Want behalve buren, zijn ze ook elkaars concurrenten.
De Prank Show


Verschijnt op: Vrijdag 23 februari| Release: Seizoen 1 - aflevering 7-8 | Genre: Komedie / Reality-TV | Kijk op: Prime Video

In elke aflevering van 'De Prank Show' houdt Giel zowel bekende als onbekende Nederlanders voor de gek. Op straat, in een café, of in de supermarkt…. Je weet nooit of én wanneer je wordt geprankt.
Expats


Verschijnt op: Vrijdag 23 februari | Release: Seizoen 1 - aflevering 6 | Genre: Drama | Kijk op: Prime Video

Tegen de kleurrijke achtergrond van het bruisende Hong Kong toont Expats een veelzijdige groep mensen die, nadat een enkele ontmoeting een reeks levensveranderende gebeurtenissen in gang heeft gezet, het evenwicht tussen schuld en verantwoordelijkheid proberen te vinden.
Overige series nieuw op Prime Video


Hieronder de overige series die deze week op Prime Video verschijnen.

19 & 20 februari: Marry My Husband (seizoen 1 - aflevering 15-16) - Komedie / Drama / Fantasie - Kang Ji-won, een terminaal zieke kankerpatiënt, wordt vermoord door haar echtgenoot en beste vriend nadat ze getuige is van hun affaire. Ze ontwaakt 10 jaar voor het incident en besluit wraak te nemen met behulp van Yu Ji-hyuk, een directeur bij het bedrijf waar ze werkt. Nu moet ze haar lot heroveren en het vuil uit haar leven elimineren.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Op HBO Max zie je aankomende week het hoogtepunt van 'True Detective' en 4 andere topseries
Series / Nieuws

Op HBO Max zie je aankomende week het hoogtepunt van 'True Detective' en 4 andere topseries

Naast de reguliere topseries voegt HBO Max deze week ook een Nederlandse drama toe.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


Curb Your Enthusiasm


Verschijnt op: Maandag 19 februari | Release: Seizoen 12 - aflevering 3 | Genre: Komedie | Kijk op: HBO Max

Larry David, de creatieve motor achter Seinfeld, drijft in deze hilarische, semi-geïmproviseerde serie met alles de spot, en in de eerste plaats met zichzelf.
True Detective


Verschijnt op: Maandag 19 februari | Release: Seizoen 4 - aflevering 6 | Genre: Misdaad / Drama / Mysterie | Kijk op: HBO Max

Deze anthologieserie volgt verscheidene politieonderzoeken waarin de persoonlijke en professionele geheimen van iedereen betrokken worden ontrafeld en waarbij soms de grens van de wet wordt opgezocht.
Tokyo Vice


Verschijnt op: Vrijdag 23 februari | Release: Seizoen 2 - aflevering 4 | Genre: Misdaad / Drama / Thriller | Kijk op: HBO Max

Deze misdaadserie, losjes gebaseerd op Jake Adelsteins ervaringen, volgt de jonge Amerikaanse journalist terwijl hij afdaalt in de kleurrijke onderwereld van Tokio, eind jaren 90, waar niets is wat het lijkt.
Overige series nieuw op HBO Max


Hieronder de overige series die deze week op HBO Max verschijnen.

18 februari: The Accidental Influencer (seizoen 1) - Komedie / Drama - Deze serie volgt het verhaal van Red Ho, wiens dromen om op haar dertigste verjaardag met haar vriend te trouwen en samen een eigen appartement te bezitten, in duigen vallen wanneer haar vriend haar verlaat voor een andere vrouw precies op haar verjaardag.

23 februari: Als de dijken breken (seizoen 1) - Drama - Een verwoestende noordwestelijke storm stormt genadeloos op Nederland en België af, met het angstaanjagende potentieel om dijken te doorbreken en de lage gebieden van beide landen genadeloos te overspoelen. Een dreigende kracht van ongekende omvang doemt op aan de horizon, waardoor angst en spanning zich als een donkere schaduw verspreiden over de kwetsbare landschappen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sofia Vergara uit 'Griselda' verklapt wat acteurs snuiven tijdens een cocaïne-scène
Series / Nieuws

Sofia Vergara uit 'Griselda' verklapt wat acteurs snuiven tijdens een cocaïne-scène

In een wereld van de coke wordt het even zoeken naar een onschuldig alternatief.

Na jarenlang te hebben geschitterd als Gloria Pritchett in de succesvolle komedieserie Modern Family gooide actrice Sofia Vergara het onlangs over een hele andere boeg. En daar onthult ze een aantal details over.

Vergara kruipte namelijk in de huid van de godin van de onderwereld Griselda Blanco, een crimineel die in het Miami van de jaren 70 en 80 een waar drugsimperium creëerde. In de serie werd veel van het voornaamste exportproduct geconsumeerd, maar Vergara onthult wat nou daadwerkelijk op de set werd gesnoven.

Tussen de lijnen van het recht


Vergara vertelde dat het simuleren van cocaïnegebruik geen prettige ervaring was. Om het authentiek te laten lijken, leerde ze de techniek van regisseur Andrés Baiz, die een cruciale rol speelde bij het helpen van haar bij het beheersen van de kunst van drugsgebruik op het scherm.

De actrice wilde zo veel mogelijk recht doen aan het oorspronkelijke verhaal en moest voor de serie behoorlijk wat nep-cocaïne snuiven, wat dus in werkelijkheid melkpoeder bleek te zijn. Ondanks het relatief onschuldige equivalent heeft Vergara het bepaald niet als plezierig ervaren.

Geweldig verhaal wat aangepakt moet worden


Ondanks de onplezierige praktijk, dook Vergara zich volledig in de rol. Ze vertelde: "Het is echt niet leuk om te doen, ik wilde het maar één keer doen, ik wilde deze scène zo goed mogelijk doen zodat ik het niet 100 keer zou moeten overdoen."

@apnewsentertainment "Griselda" star Sofia Vergara recalls what it was like to appear to snort cocaine on camera and why it was not a fun time. The actor portrays Colombian drug lord Griselda Blanco in the new Netflix series. #sofiavergara #griseldanetflix #griseldablanco ♬ original sound - AP Entertainment


Kijk alle afleveringen van Griselda op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie HBO Max-serie 'Casa Grande'
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'Casa Grande'

Spannende en gevoelige serie die diep ingaat op sociale ongelijkheid in Californië.

Regie: Gabriela Tagliavini | Cast: John Pyper-Ferguson (Sawyer Clarkman), Christina Moore (Susanna Clarkman), Madison Lawlor (Hassie Clarkman), Daniel Edward Mora (Rafael Morales), Kate Mansi (Hunter Clarkman), e.a. | Afleveringen: 5 | Speelduur: 40-45 minuten | Jaar: 2023

Casa Grande gaat volgens de synopsis over twee jonge geliefden, Hassie en Mael, zij rijk en blank, hij immigrant en ongedocumenteerd. De echte sterren van de show zijn echter de ouders van Hassie, Sawyer en Susanna. Hun verhaal, doorvlochten van hebzucht en egoïsme, brengt de problematiek rond immigratie in de VS op een intens voelbare manier in beeld. De makers hebben voor deze aangrijpende serie ongetwijfeld inspiratie geput uit de realiteit.

Er wordt diep op het actuele onderwerp ingegaan. Diverse personages hebben de oversteek van Mexico naar de VS gemaakt en dragen de gevolgen ervan, elk op hun eigen manier. Sommigen waren slechts een klein kind, anderen volwassenen die het moeilijke besluit om over te steken moesten maken. Sommigen gingen naar familie toe, anderen van familie weg, zonder te weten of ze elkaar ooit nog zouden terug zien.

Door aandacht te besteden aan de achtergronden van de verschillende personages wordt het voor de kijker goed duidelijk waarom de een zijn werk serieus neemt, ook al is het oneerlijk werk, en de ander het doodleuk aanlegt met de dochter van de baas. Ook Hassie is zich bij aanvang van de serie van geen kwaad bewust en vooral bezig met het op onhandig puberale manier te rebelleren tegen haar afstandelijke en afwijzende moeder.

Het is begrijpelijk dat twee jonge verliefde mensen vooral met zichzelf en elkaar bezig zijn. Hassie is een tikkeltje verwend en Mael krijgt er van zijn vader van langs als hij zijn verplichtingen niet nakomt, maar dit maakt de personages niet onsympathiek. Nee, dan de ouders van Hassie, die al snel de focus in het verhaal naar henzelf verleggen. Wat ze allemaal op hun kerfstok hebben komt met iedere aflevering steeds meer aan het licht en houdt de kijker op het puntje van de stoel.

Hoewel Casa Grande slechts vijf afleveringen telt, is deze te intens om in één avond te bingen. De kijker moet af en toe pauze nemen van de heftige gebeurtenissen die voor veel immigranten in Amerika aan de orde van de dag zijn. De combinatie van harde realiteit en gevoelig, menselijk drama maakt de serie zeer sterk.

Iets minder sterk is dat enkele personages opvallend weinig aandacht krijgen, terwijl ze toch een prominente rol in het verhaal spelen. Zo is het achtergrondverhaal van Hassie's geadopteerde zus volledig onduidelijk. Wellicht dat dit wordt bewaard voor een volgend seizoen, maar het breekt de geloofwaardigheid van het personage wel af, als er nauwelijks een tipje van de sluier wordt opgelicht.

Er wordt geëindigd met een flinke cliffhanger, vrijwel midden in het verhaal. Ook zijn er veel open vraagstukken en onduidelijkheden, eigenlijk net iets te veel. Dit zal voor veel kijkers frustrerend zijn. Het is te hopen dat er gauw een tweede seizoen komt, voordat de kijker vergeet wat er ook al weer precies met wie aan de hand was. Desondanks is Casa Grande een mooie, met toewijding gemaakte serie die zeer de moeite van het kijken waard is.

★★★★☆

Casa Grande is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hitserie van Disney+ voegt geweldige naam toe voor seizoen 4: 'Only Murders in the Building'
Series / Nieuws

Hitserie van Disney+ voegt geweldige naam toe voor seizoen 4: 'Only Murders in the Building'

Naast een overladen sterrencast is er ruimte voor iemand die de lachers op haar kont heeft.

De hilarische 'whodunit'-serie Only Murders in the Building maakt zich op voor alweer het vierde seizoen, en in dat seizoen kunnen we een bekende uit Saturday Night Live verwachten.


Het gaat namelijk om actrice en comédienne Molly Shannon, die in het verleden meermaals aansloot bij de cast van de humoristische sketchshow Saturday Night Live, en nu zich bij Steve Martin, Martin Short en Selena Gomez voegt voor seizoen vier van Only Murders in the Building.

Niet alleen simpele humor


Shannon was zes seizoenen lang te zien was op SNL van 1995 tot 2001 en werd genomineerd voor een Emmy voor haar werk in de sketchserie in 2000. Maar ze was niet alleen in humoristische rollen te zien.

Ze was namelijk ook te zien in de HBO-hit The White Lotus, Divorce en The Other Two waar ze een Critics Choice Award-nominatie voor ontving. En nu is het tijd voor een nieuw seizoen Only Murders in the Building waar een flinke verandering te wachten staat.

Nieuw seizoen, nieuw verhaal


Het succesvolle Only Murders in the Building speelt zich in het vierde seizoen af op een andere locatie. Waar je alle vertrouwde gezichten weer kan verwachten belooft het nieuwe mysteries en avonturen buiten het vertrouwde New York.Kijk alle afleveringen van Only Murders in the Building op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Heb je van 'House of Ninjas' op Netflix genoten? Dan wil je deze serie niet missen
Series / Specials

Heb je van 'House of Ninjas' op Netflix genoten? Dan wil je deze serie niet missen

Sinds deze week staat de serie House of Ninjas op Netflix en je vindt nog veel meer van dergelijke producties op de streamer.

Sinds afgelopen donderdag staat de serie House of Ninjas op Netflix. De Japanse Netflix Original bestaat uit acht afleveringen, dus wie weet ben je ondertussen alweer toe aan iets nieuws.

Mocht je de serie House of Ninjas afgerond hebben, dan raden we je aan om over te schakelen op The Brothers Sun. Ook deze serie staat op Netflix en verscheen vorige maand op de streamer.

The Brothers Sun


The Brothers Sun is een Amerikaanse actieserie met onder meer Michelle Yeoh (Everything Everywhere All at Once, American Born Chinese). Verwacht overigens een stuk meer humor in deze serie, bedacht door Brad Falchuk en Byron Wu.

In The Brothers Sun wordt de familie van de triadelid Charles Sun (Justin Chien) uit Taipei bedreigd door een mysterieuze vijand. Hij vertrekt naar Los Angeles om zijn eigenzinnige moeder Eileen "Mama" Sun (Yeoh) en nietsvermoedende jongere broer Bruce Sun (Sam Song Li) te beschermen.

Prima ontvangen


Met acht afleveringen staat het eerste seizoen van The Brothers Sun sinds 4 januari op Netflix. Met 85 procent op de Tomatometer staat de serie er goed op.Net als in House of Ninjas zit er voldoende geweld en gevechten in The Brothers Sun. Overigens zijn ook series als Bloodhounds, Vincenzo en Warrior van Netflix aanraders.

Netflix


Wil je The Brothers Sun graag opstarten, dan kan dat hier op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De eerste reacties op 'Avatar: The Last Airbender': van "enorme afknapper" tot "spectaculair"
Series / Nieuws

De eerste reacties op 'Avatar: The Last Airbender': van "enorme afknapper" tot "spectaculair"

Aankomende week staat het eerste seizoen van Avatar: The Last Airbender op Netflix.

Na de geliefde animatieserie van Nickelodeon en de teleurstellende verfilming uit 2010 verschijnt aankomende donderdag de serie Avatar: The Last Airbender op Netflix. De eerste online reacties zijn een feit.

De originele Avatar: The Last Airbender is bedacht door Michael Dante DiMartino en Bryan Konietzko. Oorspronkelijk zouden ze meewerken aan de Netflix-serie, maar vertrokken na "creatieve meningsverschillen". De vraag is nu welke impact dit mogelijk heeft op het eindresultaat.

Eerste reactie


Op Twitter / X zijn nu de eerste reacties verschenen en deze zijn zeker niet allemaal positief te noemen. Zo schrijft Megan Peters van onder andere ComicBook.com: "Nadat ik Avatar: The Last Airbender van Netflix twee keer heb bekeken, kan ik zeggen dat het een solide serie is die op zichzelf staat."

Kritischer is Rafael Motamayor die voor onder andere IGN en IndieWire schrijft: "Ik mag eindelijk zeggen dat de eerste aflevering van Avatar: The Last Airbender een enorme afknapper is" en "te veel uiterlijk vertoon, slecht schrijfwerk en een vreselijk tempo".

Volledige recensies


Op basis van bovenstaande reacties lijkt Netflix het kunststukje van One Piece dus niet te herhalen met Avatar: The Last Airbender en dat is uiteraard bijzonder teleurstellend. Overigens wordt de rol van Dallas Liu als Prince Zuko geprezen.Vanaf 22 februari kun je de complete serie acht afleveringen kijken op Netflix. De streamingdienst heeft nog geen tweede seizoen van de serie besteld.

Super positieve reacties


Hieronder vind je meer online reacties waarvan een aantal de standaard super positieve toon aanslaat. De volledige recensies gaan meer prijsgeven over de kwaliteit en kwantiteit van de serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De angstaanjagende serie 'Ju-On: Origins' is enger dan de meeste horrorfilms
Series / Specials

De angstaanjagende serie 'Ju-On: Origins' is enger dan de meeste horrorfilms

'Ju-On: Origins' is een Japanse horror miniserie gebaseerd op de 'Ju-On' franchise.

In 1998 begon de Ju-On franchise, gecreëerd door Takashi Shimizu, met de release van de korte films Katasumi en 4444444444. Shimizu bezocht de Film School of Tokyo, waar hij studeerde onder Kiyoshi Kurosawa, die hem hielp om de Ju-On projecten tot een goed einde te brengen. Na 13 films, kwam er in 2020 de serie Ju-On: Origins uit, gebaseerd op de Ju-On-franchise.

Shimizu regisseerde deze miniserie, die een breuk markeert met de formule van de Ju-On franchise door het iconische personage Kayako Saeki uit te sluiten. De Ju-On films draaien over het algemeen om een vloek die ontstaat in een huis in Nerima, Tokyo, wanneer Takeo Saeki ervan overtuigt is dat zijn vrouw Kayako een affaire heeft met een andere man en haar, hun zoon Toshio, en Toshio's kat vermoordt in een jaloerse woede-uitbarsting.

Vloek


Volgens Ju-On wordt er een vloek geboren wanneer een persoon sterft met een diepe en krachtige woede. De vloek verzamelt zich op de plaats waar die persoon is gestorven of die zij frequent bezocht en herhaalt zich daar. De geesten van de overledenen achtervolgen de locatie, waarbij ze potentieel iedereen doden die de vloek tegenkomt op welke manier dan ook, zoals het betreden van een vervloekt huis of in contact komen met iemand die al vervloekt was.

De manifestatie van de vloek is voornamelijk de dood, waarbij de lichamen van de slachtoffers al dan niet verdwijnen. De daaropvolgende sterfgevallen kunnen meer vloeken creëren en ze verspreiden naar andere locaties. De serie herschiep de oorsprong van de vloek, afwijkend van het verhaal van de Saeki-familie.

Miniserie


De serie duikt diep in de huiveringwekkende manifestaties van de vloek, die terreur en dood verspreiden en laat een verschuiving zien in het horrorgenre. Deze keer volgen we Honjo Haruka, een beginnende actrice, die 's nachts het geluid van voetstappen hoort in haar huis. Wanneer ze via een tv-programma hoort over de parapsychologisch onderzoeker Odajima Yasuo, zoekt ze hem op voor advies over haar probleem.De data van de paranormale onderzoeker onthult een griezelige connectie tussen een reeks angstaanjagende incidenten die plaatsvonden tussen 1958 en 1997: ze kwamen allemaal voort uit hetzelfde huis. Verspreid over een periode van 40 jaar, verkent de serie de aard van deze incidenten, voortbouwend op het gevestigde uitgangspunt van de Ju-on-films en voert de terreur naar nieuwe hoogten op. Met verwijzingen naar werkelijke tragedies uit het recente verleden van Japan, biedt het frisse schrikeffecten zoals de fans van J-horror waarschijnlijk nog niet eerder hebben gezien.

Kijken?


Geroemd om zijn effectieve minimalisme en focus op psychologische impact, begon de Ju-On-franchise met V-Cinema successen (oftewel direct-naar-video) en bloeide later op in de bioscoop met internationale lof. Interessant genoeg werkte het mogelijk nog beter op televisie. Terwijl Netflix nog geen nieuws heeft vrijgegeven over het tweede seizoen van de serie, wist Origins de onheilspellende, sfeervolle en blijvende horror van de originele serie vast te leggen.Ju-On: Origins bestaat uit zes afleveringen die elk een klein halfuurtje duren, dus je kan de serie gemakkelijk bingen en dat kan op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Will Smith wist in 1999 in één klap een geliefde tv-serie compleet te verpesten: 'Wild Wild West' nooit meer hetzelfde
Series / Nieuws

Will Smith wist in 1999 in één klap een geliefde tv-serie compleet te verpesten: 'Wild Wild West' nooit meer hetzelfde

'Wild Wild West' was losjes gebaseerd op de tv-serie uit de jaren 60 'The Wild Wild West'.

In 1999 kwam The Matrix uit met Keanu Reeves in de hoofdrol als Neo. Het is een van de legendarische rollen van de acteur. Maar dat kan helemaal anders uitgedraaid zijn, want Will Smith kon de rol van Neo gespeeld hebben. Grappig genoeg sloeg Smith de rol van Neo af om de actiekomedie Wild Wild West te schieten, een film die een grote flop zou worden.

Wild Wild West is geregisseerd door Barry Sonnenfeld, die in 1997 al samenwerkte met Smith voor Men in Black, en is losjes gebaseerd op de tv-serie uit de jaren 1960, The Wild Wild West. De serie bestaat uit vier seizoenen en werd gemaakt in een tijd dat Westerns populariteit verloren en het spionagegenre zijn intrede deed. Michael Garrison kwam met het idee deze twee te combineren. Hij omschreef de serie zelf als “James Bond op een paard”.

Geweld


De serie bevatte een aantal fantasie-elementen, zoals de technologisch geavanceerde apparaten die werden gebruikt door de agenten en hun tegenstanders. De combinatie van het Victoriaanse tijdperk en het gebruik van Verneaanse technologie heeft verschillende steampunk-websites ertoe gebracht om de serie te noemen als een pionierende invloed op het genre.

Het eerste seizoen van The Wild Wild West werd opgenomen in zwart-wit en was wat serieuzer dan de rest van de serie. Cinematograaf Ted Voightlander werd genomineerd voor een Emmy Award voor zijn werk aan dit seizoen. De andere seizoenen werden opgenomen in kleur. Ondanks dat de ondertoon vanaf seizoen twee een stuk humoristischer werd, zaten er toch nog een aantal gewelddadige afleveringen tussen. Dat was ook de reden dat de serie uiteindelijk werd stopgezet na vier seizoenen.

Verfilming


Voordat Smith de rol aannam in Wild Wild West uit 1999, werden er in 1979 en 1980 twee televisiefilms gemaakt gebaseerd op de serie: The Wild Wild West Revisited en More Wild Wild West. Robert Conrad en Ross Martin hernamen hun rol als de agenten James West en Artemus Gordon van de originele serie voor deze twee films.In 1999 verscheen de bioscoopfilm Wild Wild West met Smith als Jim West en Kevin Kline als Artemus Gordon. In samenwerking met Men in Black-regisseur Sonnenfeld probeerde Smith en de rest van het creatieve team ongetwijfeld de magie van Men in Black uit 1997 te heroveren.

Razzies


Ze slaagden daar echter niet in. Wild Wild West probeerde het ambitieuze concept van de serie opnieuw te vertellen, waarbij een paar geheime agenten werken om president Ulysses S. Grant te beschermen. Het is gemakkelijk te zien hoe dat verhaal zou kunnen leiden tot een vermakelijke film, maar Wild Wild West viel uiteindelijk tegen.Wild Wild West was een commerciële mislukking met slechts een totaal van 222,1 miljoen dollar aan inkomsten. De film werd genomineerd voor acht Razzies en won er vijf tijdens de Golden Raspberry Awards, waaronder Slechtste Film en Slechtste Originele Nummer voor het nummer Wild Wild West van Smith.

Kijken?


Wil je Wild Wild West met Smith toch nog zien? Je kan de film huren en kopen op onder andere Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De heftige oorlogsserie 'Generation Kill' is ideaal voor een lekkere seriemarathon dit weekend
Series / Specials

De heftige oorlogsserie 'Generation Kill' is ideaal voor een lekkere seriemarathon dit weekend

Met slechts zeven afleveringen kun je de oorlogsserie Generation Kill in een ruk afkijken.

Geen zin in een serie met meerdere seizoenen en tientallen afleveringen? Dan hebben we een tip voor je: kijk een goed ontvangen miniserie, bijvoorbeeld Generation Kill op HBO Max.

Generation Kill komt uit 2008 en is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2004 van schrijver Evan Wright. Het boek gaat over zijn ervaringen als journalist tijdens de invasie van Irak in 2003. Wright mocht verslag doen van de activiteiten van Eerste Verkenningsbataljon (First Recon) van het US Marine Corps.

Generation Kill


De serie betekende voor acteur Alexander Skarsgård een belangrijkste stap in zijn carrière. Hij speelt de hoofdrol als Sgt. Brad 'Iceman' Colbert. Skarsgård zou later te zien zijn in films als The Legend of Tarzan, Godzilla vs. Kong en The Northman.

Andere rollen komen van Jon Huertas als Sergeant Tony "Poke" Espera, James Ransone als Corporal Josh Ray Person en Lee Tergesen als Wright. In totaal zijn er zeven afleveringen die elk zo'n 65 minuten duren.

Rauw


HBO Max omschrijft de serie als "Rauwe en waarachtige zevendelige miniserie over de lotgevallen van de Mariniers van First Recon, die het speerpunt vormden van de Amerikaanse invasie in Irak."De serie werd overwegend sterk ontvangen en staat op 86 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes. Het publiek is met 94 procent nog meer onder de indruk en de 8,5 op de IMDb is ook erg hoog.

"Brute kracht"


De Critics Consensus op Rotten Tomatoes luidt als volgt: "Generation Kill dompelt de kijker in een oorlog met een brute kracht die op de een of andere manier in toom wordt gehouden door de meesterlijke verhalen en een goede beheersing van de historische details."

Je vindt Generation Kill op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
In 'One Piece' seizoen 2 ontbreekt mogelijk een belangrijk personage: wordt Koby aan de kant gezet?
Series / Nieuws

In 'One Piece' seizoen 2 ontbreekt mogelijk een belangrijk personage: wordt Koby aan de kant gezet?

Het nieuwste seizoen van de stripverfilming heeft te stellen met cruciale verhaallijnen.

De piratenserie naar de manga van Eiichiro Oda scoorde dusdanig goed dat er al snel besloten werd om een tweede seizoen te filmen. Dit betekent wel dat belangrijke elementen uit het bronmateriaal verwerkt moeten worden.

In seizoen 1 was de rol van Koby (Morgan Davies) uitgebreid ten opzichte van de originele manga. Hoewel dergelijke veranderingen niet ongebruikelijk zijn is het nog maar de vraag of seizoen 2 nog wel ruimte heeft voor Koby.

Een van de eersten


De jonge Koby was een van de eerste vrienden die Luffy (Iñaki Godoy) op zijn reizen maakte. Vrij kort na de kennismaking gaan de twee echter al uit elkaar, aangezien Koby gaat trainen bij de Marines.

Pas later in het seizoen zien we hem terug en Koby kan direct zijn nieuwe vaardigheden als Mariner demonstreren.

Alabasta sage


In het nieuwste seizoen wordt echter de Alabasta sage uit Oda's manga verfilmd. Deze bevat belangrijke personages, zoals bijvoorbeeld Miss All Sunday. Hieraan zijn automatisch ook lijnen uit het overkoepelende verhaal verbonden.Het is dus aannemelijk dat de makers de toegevoegde elementen zullen laten vallen om de het bronmateriaal goed op het scherm over te brengen. Hierdoor is de kans reëel dat we nog maar weinig van Koby terug zullen zien in het vervolg op Luffy's avonturen.

Waar te zien?


One Piece kun je streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit personage zit in zowel 'Friends' als 'How I Met Your Mother'
Series / Nieuws

Dit personage zit in zowel 'Friends' als 'How I Met Your Mother'

Dit personage uit Friends lijkt ook op te duiken in How I Met Your Mother: toeval of zit hier iets achter?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Door de jaren heen zijn er heel wat parallellen getrokken tussen de hitseries How I Met Your Mother en Friends. Beide series gaan over een groep vrienden die hun carrières en liefdeslevens proberen te balanceren. Toch bevatten beide series een element dat wel héél erg op elkaar lijkt.

How I Met Your Mother kopieerde namelijk een personage uit Friends. Het personage werd in de latere seizoenen van Friends geïntroduceerd en ze heeft alles met Mike Hannigan te maken.

De vriendin van Mike


Phoebe en Mike waren misschien wel het beste koppel (op Monica en Chandler na natuurlijk) uit Friends en iedereen stond te juichen toen de twee elkaar weer bij elkaar kwamen.

Er stond alleen één ding tussen hen in: de nieuwe vriendin van Mike, Precious (niemand wist haar naam, maar zo werd ze genoemd). Precious (Anne Duceck) werd op haar verjaardag gedumpt door Mike. Het feit dat Precious ook echt een schatje was, maakte dit alleen maar hartverscheurender.

Hetzelfde personage


Er werd nooit meer iets gezegd over Precious en iedereen was haar weer vergeten. Totdat ze weer opdook in een aflevering van How I Met Your Mother. Soort van dan. Natalie (Anne Dudek) had een relatie met Ted, maar hij maakte het uit op haar verjaardag... twee keer.

Bekijk op instagram


Klinkt bekend? Het is bijna hetzelfde verhaal en het feit dat Dudek beide personages speelt, maakt de hele situatie nog interessanter. Het is misschien vergezocht, maar misschien is Natalie wel de echte naam van Precious en hebben Mike en Ted dezelfde vrouw gedate.

Te streamen op HBO Max


Friends is te streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel is nu verplicht om de nog altijd zwevende cliffhanger van 'Daredevil' te verklaren
Series / Specials

Marvel is nu verplicht om de nog altijd zwevende cliffhanger van 'Daredevil' te verklaren

'Daredevil: Born Again' moet ons eindelijk gaan vertellen hoe het is afgelopen met Poindexter.

Daredevil keert binnenkort terug met de reboot Daredevil: Born Again op Disney+. En nu de superheld een comeback maakt, heeft Marvel geen enkel excuus meer om ons nog langer in spanning te houden over de cilffhanger van seizoen 3.

Daredevil: Born Again wordt een geheel nieuwe serie, die in plaats van op Netflix op Disney+ zal verschijnen. Daredevil-acteur Charlie Cox heeft in interviews benoemd dat we bekende gezichten gaan zien, maar dat de serie verder compleet los staat van de originele reeks.

Defenders


Marvel heeft recentelijk zes series in zijn canon opgenomen, die samen ook wel de Defenders-saga genoemd: Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist, The Defenders en The Punisher. Al deze series verschenen oorspronkelijk tussen 2015 en 2019 op Netflix.

Dit kan betekenen dat kijkers antwoorden gaan krijgen op vragen die zijn overgebleven nadat de series stopten op Netflix. Het feit dat Defenders-personages nu kunnen opduiken in MCU-projecten, betekent dat er geen enkele manier is waarop Marvel onder de cliffhanger van Daredevil seizoen 3 uit kan komen.

Bullseye


Het derde en laatste seizoen van Daredevil dat op Netflix verscheen, eindigde met een cliffhanger. Het seizoen introduceerde Benjamin Poindexter (Wilson Bethel), een FBI-agent die een pion wordt van Kingpin.In de finale belanden Daredevil, Poindexter en Kingpin in een gevecht, waarin Poindexter zijn rug breekt en verlamd raakt. Aan het einde van het seizoen ondergaat hij een experimentele operatie. Dit zal zijn rug fixen, maar kan er ook voor zorgen dat hij transformeert in de bekende Marvel Comics-schurk Bullseye.

Release


Bullseye zou de perfecte schurk zijn voor de reboot van Daredevil, en dit zou ook gelijk de cliffhanger beantwoorden. Het is al bevestigd dat Bethel terugkeert in de reboot, dus lijkt het er sterk op dat dit ook echt gaat gebeuren.

Helaas moeten we hier nog wel even op wachten. De opnames voor Daredevil: Born Again zijn momenteel bezig. Waarschijnlijk is de serie pas in 2025 te zien op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.