search
In 'Game of Thrones' wisten de White Walkers zomaar over hun grootste angst heen te komen
Series / Nieuws

In 'Game of Thrones' wisten de White Walkers zomaar over hun grootste angst heen te komen

Misschien moeten we de White Walkers als inspiratie gebruiken als gaat over het overwinnen van onze angsten...

De White Walkers in Game of Thrones leken lang onverslaanbaar, maar in seizoen 7 werd hun grootste angst onthuld. Er is alleen een probleem: in datzelfde seizoen lijken ze alweer over deze angst heen te zijn.

De White Walkers spelen een rol in de gehele serie. Hun aanwezigheid begint met geruchten, maar uiteindelijk groeien de wezens uit tot een van de engste elementen van de serie.

Great War


De ijswezens zijn deel van een eeuwenoud ras dat ooit menselijk was. Volgens de legendes is het grootste doel van De White Walkers het vernietigen van alle levende dingen. Dit willen ze doen door een eindeloze winter te creëeren.

Om dit mogelijk te maken, moet de Three-Eyed Raven gedood worden. Hierdoor ontstaat de Great War, tussen de levenden en de doden. Dit is zelfs de tweede oorlog die de White Walkers voeren tegen de mensheid. De eerste vond duizenden jaren ervoor plaats.

Water


In seizoen 7 werd eindelijk een van de grootste zwakke punten van deze wezens onthuld: ze zijn bang voor water. Dit zou kunnen helpen in de strijd tegen hen, maar helaas was deze angst maar van korte duur.



Op een wel heel handig getimed moment zetten de White Walkers deze angst namelijk even op pauze. Later in seizoen 7 vermoordt The Night King de draak Viserion door een ijsspeer naar hem te gooien.

Toch niet bang?


Wanneer The Night King de White Walkers beveelt om zijn lijk uit het meer te halen, doen de wezens dit zonder twijfel. Het is duidelijk dat ze hiervoor diep onder het ijs hebben moeten zwemmen.

Hoe hebben ze dat gedaan als ze doodsbang zijn voor water? Dat zal altijd een mysterie blijven. Bekijk HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen