search

Ons nieuws van donderdag 22 februari 2024

Recensie Videoland-serie 'Patty'
Recensie

Recensie Videoland-serie 'Patty'

Brengt je terug naar de jaren tachtig. Als in: ouderwets knullige dialogen en acteursregie.

Regie: Will Koopman, Reinier Smit | Cast: Holly Mae Brood (Patty Brard vroeger), Eva van de Wijdeven (Patty Brard heden), Astrid van Eck (Shirley Brard), Lorenzo de Moor (Carlo Nasi), Mattij Hartmink (Antoine van de Vijver), e.a. | Afleveringen: 5 | Speelduur: 40-44 minuten | Jaar: 2024

Patty vertelt over de hoogte- en dieptepunten uit het leven van Patty Brard, voormalig lid van de band Luv', presentatrice en realityshowster. Alles komt langs: haar komst naar Nederland, haar opkomst en val in de muziekwereld, hoe ze werd gebruikt in oplichting en meer. Maar vooral naar hoe ze snakt naar liefde. Alleen van wie: mannen, haar familie of het publiek?

Een biografische serie heeft een houvast nodig. Een kern die er een verhaal van maakt, iets waar het allemaal om bleek te draaien. De makers van Patty denken die te hebben gevonden in Patty Brards deelname aan Sterren Springen op Zaterdag, een show waarin bekende Nederlanders schoonspringen voor een goed doel. Want elke aflevering laat een moment hieruit zien. "Het maakt niet uit of ik mezelf voor paal zet, ik doe het tenminste" is kennelijk de boodschap. Nee, dat is een zwakke en vrij luie keuze geweest.

Maar dat geldt voor meer dingen, zoals het feit dat de kijker eigenlijk volledig op de hoogte moet zijn van wat er allemaal in Brards leven is gebeurd. Een voorbeeld: ze is kortstondig getrouwd geweest met presentator Ron Brandsteder, maar die wordt in de serie steevast 'Ron' genoemd en vertolkt door een acteur die voor geen meter op hem lijkt. Zo zijn er nog wel meer zaken die op spannende wijze worden geïntroduceerd, terwijl vaak totaal niet duidelijk is wat er gaande is. Behalve voor wie reeds op de hoogte is.

Er is duidelijk gekozen voor de we-vertellen-gewoon-zo-veel-mogelijk-methode. Het succes van Luv' was groter en internationaler dan gedacht en al helemaal dan de serie overbrengt. Deze periode was al voldoende om vijf afleveringen mee te vullen. Daarmee minimaliseert de serie de impact van Patty's vertrek uit de band. Haar geflopte soloalbum en de hits van Luv' met een nieuw bandlid komen niet eens aan bod.

Hoe meer de serie van Patty's leven toont, hoe minder sympathie er voor haar is. Dat ze haar miljoenen verliest is natuurlijk triest, maar dat komt doordat ze high van de cocaïne lukraak haar handtekening onder ongelezen contracten heeft gezet. Ze zit zelfs te snuiven wanneer haar kleine dochtertje naast haar op bed ligt. Maar wanneer de consequenties aankloppen wordt ze als slachtoffer neergezet.

De sympathie voor Patty is als de vertolking van Holly Mae Brood die haar speelt in de eerste helft van haar carrière: in de eerste instantie opvallend goed als no-nonsense-bitch die zich door niemand laat leiden, maar die act wordt op den duur vermoeiend en er blijkt minder talent en gelaagdheid aanwezig dan initieel gedacht.

Broods vertolking sluit op het einde van de vierde aflevering aan op die van Eva van de Wijdeven als de oudere Patty, maar hun vertolkingen matchen niet. Van de Wijdeven speelt een volkse en emotionele Patty, waarbij geen spoor te bekennen is van die chronische wat-moet-je-nou-blik die Brood een minuut eerder nog liet zien. Niet dat dit Patty in beter daglicht zet. Zo is ze weer het slachtoffer wanneer haar familie niet komt opdagen op haar vierde bruiloft. Leuk is anders, maar op den duur kan je het mensen niet kwalijk nemen dat ze trouwen wat serieuzer nemen dan jij.

De sets en kostuums zijn in orde en op zich doet de cast het niet verkeerd (de acteur die Gerard Joling speelt is een held), maar regelmatig zijn de dialogen en de uitvoering daarvan erg achterhaald. Een beetje zoals men dat deed in Nederlandse producties van de jaren tachtig: ongeloofwaardige reacties, onrealistische pauzes. Lorenzo de Moor als Carlo Nasi heeft een dik Nederlands accent. En kunnen we hier ooit iets maken zonder een voice-over?

Brard ging ooit met een cameraploeg en een bosje bloemen naar José Hoebee om haar excuses aan te bieden, waarop José geïrriteerd aangaf absoluut met haar om de tafel te willen zitten maar dat het haar enorm stoorde dat Brard dat weer typisch en plein public wilde doen. Het lijkt erop dat de echte Patty Brard niet in staat is om echt wonden op te trekken en te kijken naar wat er daadwerkelijk onder schuilt. Dus het blijft oppervlakkig gedoe en slachtofferschap, en dat maakt geen interessante televisie. Dat maakt Patty.

★★☆☆☆

Patty is te zien bij Videoland.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-serie over meedogenloze stalker schittert en knalt top 10 in
Series / Nieuws

Netflix-serie over meedogenloze stalker schittert en knalt top 10 in

De serie 'Can I Tell You a Secret' scoort uitstekend in haar eerste week op Netflix.

De nieuwe serie Can I Tell You a Secret scoort uitstekend. De serie is nog maar een paar dagen beschikbaar op Netflix, maar behoort gelijk al tot de 10 meest bekeken series op de streamingsdienst.

De waargebeurde documentaireserie gaat over de roekeloze stalker, Matthew Hardy. Sinds 2009 terroriseert Hardy het leven van 63 vrouwen. In deze tweedelige reeks delen Zoë, Abby en Lia hun aangrijpende verhalen over de 'psychologische oorlogsvoering' van deze stalker.

Plot


Can I Tell You a Secret? onthult hoe de stalker via ingenieuze constructies en sociale media-accounts de telefoonnummers van zijn slachtoffers bemachtigt. Vervolgens begint hij hen op verschillende manieren lastig te vallen, variërend van hijgtelefoontjes tot onaangename appjes.

Documentairemaker Liza Williams geeft ook een waarschuwing af: wees voorzichtig met wat je online deelt, aangezien een stalker die informatie tegen je kan gebruiken. Het tweeluik laat echter ook zien dat de autoriteiten stalken nog altijd niet erg serieus nemen.

The Tinder Swindler


De serie vertoont sterke gelijkenissen met de Netflix-documentaire The Tinder Swindler: vrouwen die het slachtoffer zijn geworden van een gewetenloze crimineel delen hun schrikwekkende ervaringen. Even afwachten of deze reeks ook het succes van zijn 'voorganger' kan evenaren.

Can I Tell You a Secret? Seizoen 1 is te zien op Netflix, kijk de serie hier.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waar is Gabriel Macht die de topadvocaat 'Harvey Specter' in 'Suits' speelde, nu eigenlijk gebleven?
Series / Nieuws

Waar is Gabriel Macht die de topadvocaat 'Harvey Specter' in 'Suits' speelde, nu eigenlijk gebleven?

Hoe is het tegenwoordig met Gabriel Macht, één van de grote sterren uit 'Suits'?

De juridische dramaserie Suits kwam tot een einde in 2019. Na afloop nam hoofdrolspeler Gabriel Macht (die Harvey Specter speelde) echter een verrassende stap uit de schijnwerpers. Hoe is het nu met hem?

Macht brak door als Harvey Specter in Suits. Specter is een slimme en vastberaden advocaat. Als Specter potentiële nieuwe advocaten voor zijn bedrijfsjuridisch kantoor zoekt, komt Mike Ross (gespeeld door Patrick J. Adams) per ongeluk de sollicitatiekamer binnen terwijl hij op de vlucht is voor de politie.

Onder indruk


Onder de indruk van Mike's intelligentie en encyclopedische kennis van het recht, huurt Specter Mike Ross in ondanks zijn gebrek aan referenties. Wat volgt kun je zien in de serie.

Macht nam na afloop van de serie een flinke acteerpauze en geeft prioriteit aan het doorbrengen van tijd met zijn vrouw en kinderen. Macht trouwde in 2004 met de Australische actrice (en voormalig model) Jacinda Barrett. Ze hebben twee kinderen; Satine, geboren in 2007 en Luca geboren in 2014.

Quote


Toen Suits eindigde, was het precies op tijd voor Macht en zijn vrouw om de kinderen mee te nemen op een wereldreis van een jaar. "Ik heb echt een gevoel van vrijheid nu ik Suits heb afgerond. En ik ben gelukkig. Ik heb het gevoel dat ik wat goeds heb gemaakt, en nu wil ik meer focus en energie steken in mijn vrouw en mijn familie... ik denk dat als je zo lang in het hoofd van Harvey bent geweest, je op sommige manieren splitst. En dus kijk ik ernaar uit om in het hoofd van Gabriel te zijn."Toekomst?


Zijn fans kijken natuurlijk uit naar wat de toekomst brengt en hopen dat wij deze charismatische acteur ooit weer op het scherm zullen zien.

Kijk deze serie op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Boys' is terug! Start seizoen 4 bekend en Prime Video zet Homelanders verjaardagsposter online
Series / Nieuws

'The Boys' is terug! Start seizoen 4 bekend en Prime Video zet Homelanders verjaardagsposter online

Prime Video heeft aangekondigd vanaf welke datum we bekende, en ook nieuwe, supes zullen zien.

Na seizoen 3 is het even stil geweest rond de superheldensatire The Boys. Dit duurt niet lang meer, want Billy Butcher (Karl Urban) en de overige kleurrijke supes zijn terug.

Prime Video heeft naar aanleiding van Homelanders verjaardag een poster gedropt. Seizoen 4 gaat op 13 juni van start.

Een ander pad


De poster geeft een hint met betrekking tot het nieuwste seizoen: hierop zien we Homelander (Antony Starr) samen met Victoria Neuman (Claudia Doumit).

Beiden zijn uit op macht: Victoria middels de politieke weg terwijl Homelander de voorkeur geeft aan een ander pad.

Synopsis


In de synopsis is het volgende te lezen: "Butcher is niet langer de leider van de Boys, die weinig meer van hem moeten hebben. Ze zijn zijn leugens zat. Met nog maar een aantal maanden te leven is hij ook nog eens Becca's zoon kwijtgeraakt. De Boys zullen ondanks alles een weg moeten vinden om samen te werken en de wereld te redden".Naast de bekende supes zijn er ook nieuwe gezichten te zien. Eerder berichtten wij al dat Jeffrey Dean Morgan te zien zal zijn in de serie. Zijn rol is tot op heden onbekend, behalve dat zijn personage een geschiedenis heeft met Butcher. Tot slot zullen Valorie Curry en Susan Heyward te zien zijn als Firecracker en Sister Sage.

Waar en wanneer te zien?


Seizoen 4 van The Boys kun je vanaf 13 juni streamen op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie SkyShowtime-serie 'The Curse'
Recensie

Recensie SkyShowtime-serie 'The Curse'

Vloeken, vervreemding en voyeurisme staan centraal in deze absurdistische komedie van Nathan Fielder en Benny Safdie.

Regie: Nathan Fielder, David Zellner, Nathan Zellner | Cast: Emma Stone (Whitney), Nathan Fielder (Asher), Benny Safdie (Dougie), Barkhad Abdi (Abshir), Nizhonniya Austin (Cara Durand), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 38-69 minuten | Jaar: 2023-2024

Asher en Whitney zijn bezig hun ecologische droom te verwezenlijken: huizen bouwen die geen uitstoot genereren en geen warmte nodig hebben. Tijdens de uitvoering van hun ambitieuze plan wordt het jonge koppel gevolgd door een cameraploeg, maar al snel blijkt er meer aan de hand en slaat The Curse om richting absurdisme. Niet alleen in het plot, maar ook in het camera- en acteerwerk.

Het filmen van Ashers en Whitneys televisiedebuut Fliplanthropy blijkt al net zo lastig als die titel zich laat uitspreken. Niet alleen is er een moeizame verstandhouding tussen de sterren en de crew, maar ook hun betrekking met de buurt is ongemakkelijk. Wanneer Asher na een ongelukkige actie door een kind wordt vervloekt hebben ze werkelijk alle poppen aan het dansen.

Met zo'n absurd plot is Emma Stone niet de eerste die je verwacht te zien, maar met films als Poor Things en nu The Curse breidt ze haar portofolio flink uit. Stone pakt elke uitdaging met beide handen aan en levert een ongelofelijke acteerprestatie. Zij is daarin niet de enige: werkelijk elke acteur, zowel professioneel als amateur, laat zich van zijn of haar beste kant zien. Zo zet Nathan Fielder een verwacht ongemakkelijke rol neer en vervolgt Benny Safdie zijn lijn van gekwelde en onuitstaanbare personages.

Het niveau ligt daarmee erg hoog, maar het ongemakkelijke acteerwerk begint na een aantal afleveringen wel te trekken. Ook de overheersende traagheid kan soms vervelend werken. Zelfs als het de bedoeling is om in te zetten op ongemak, gebeurt dat op sommige punten echt te hard. The Curse is hierdoor zeker geen bingebare serie. Zowel het tempo als het plot verstrijken op een dusdanig aparte manier dat het bekijken van de aflevering nog een redelijke klus is. Het is zeker geen vervelende zit, maar elke aflevering heeft wel wat tijd nodig om goed te bezinken.

En toch moet iedereen deze serie zo snel mogelijk bekijken om tot de laatste aflevering te komen, waarin het geheel meesterlijk samenkomt. Waar de rest van de serie de echtheid van de vloek in het midden laat, geeft deze laatste aflevering een overduidelijk antwoord en worden de onconventionele humor, subversiviteit en bizarre camerahoeken tot het maximale benut. Gecombineerd met de enorm aanwezige en vervreemdende soundtrack, voorziet The Curse in een holistisch eigenaardige kijkervaring.

Het meest opvallende aan The Curse zijn de vervreemdende, Truman Show-achtige camerahoeken. Of het nu is vanachter een hek, met een groot voorwerp midden in beeld of vanaf een voyeuristische afstand: elk shot is hoog gestileerd maar oogt niet gelikt. Dit wekt de suggestie dat er mogelijk een extra narratieve laag is en er eigenlijk een realityshow wordt gemaakt tijdens het filmen van Fliplanthropy. Of dit het stijltje is van The Curse of dat er daadwerkelijk sprake is van een nevenproject van Dougie blijft, net als veel, in het midden.

De titel lijkt enkel toepasbaar op een klein element dat alleen Asher mentaal uitvergroot. Door de combinatie van alle bovengenoemde elementen neemt The Curse de kijker mee in waanbeelden, wat dusdanig meesterlijk gebeurt dat over de echtheid van de vloek altijd twijfel blijft bestaan. The Curse is vooral een serie om door te worden meegevoerd. Zeker je tijd waard, zowel letterlijk als emotioneel.

★★★★☆

The Curse is te zien bij SkyShowtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Pícaro: El Pequeño Nicolás'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Pícaro: El Pequeño Nicolás'

Vlakke documentaire over een gewiekste tiener die zich fluitend naar de top blufte, maar dat zwaar moest bekopen.

Regie: Tomás Ocaña | Afleveringen: 3 | Speelduur: 43-60 minuten | Jaar: 2024

Francisco Nicolás Gómez Iglesias is een doorsnee puber uit een middenklassegezin met niet al te grote dromen. Wanneer zijn ouders hem naar een eliteschool sturen, komt hij in contact met de koters van politici en miljonairs. Machtslust ontwaakt en door sluw spel klimt Francisco steeds hogerop, nota bene tot aan de koninklijke familie. Grootschalige identiteitsfraude en zijn ogenschijnlijke ongrijpbaarheid geven hem de bijnaam El Pequeño Nicolás ('de kleine Nicolás'). Francisco wordt zelfs een razendpopulaire televisiepersoonlijkheid. Deze faam laat hij zich echter iets te goed smaken, want hoogmoed komt voor de val.

Hoe onwerkelijk het ook lijkt, alle buitengewone gebeurtenissen in de driedelige documentaire Pícaro: El Pequeño Nicolás zijn waargebeurd. Van een dubbelleven vol bluf tot een heuse uitnodiging voor de kroning van de Spaanse koning. Met mooie praatjes leidt Francisco iedereen om de tuin en doet hij zich beter voor dan de middelmatige rechtenstudent die hij eigenlijk is. Zijn tijdlijn is voer voor een actiefilm doordrenkt van intrige, maar de makers leggen de nadruk helaas op een samensmelting van interviews en archiefbeelden.

Francisco's verhaal was waarschijnlijk beter uit de verf gekomen als film. Zijn bizarre leven zit zo bomvol eigenaardigheden dat het te absurd is om enkel een opsomming van de feiten in een documentaire te plempen. Want daarin zit hem het lelijke: alle duizenden mensen die aan het woord komen hebben een krankzinnig ingewikkelde anekdote te vertellen of zijn amper te volgen omdat ze verdrinken in hun eigen leugens. Tel daar al het gedraai in smerige zaakjes bij op en je zit na een kwartier tureluurs op de bank.

Zoals bij iedere documentaire juicht elke spreker het hardst voor zichzelf. Niemand weet natuurlijk ergens van en iedereen vindt zichzelf onschuldig. Vooral de sjieke kliek waar Francisco zich graag mee omringd kijkt steevast alsof er water brandt, waardoor de documentaire soms doodslaat. Had dan een andere set figuren voor de camera gezet. Om het geheel wat sjeu te geven wordt de wandel van de jonge zwendelaar opgeleukt door een flashy animatie van een bordspel. Pionnetjes schuiven per mijlpaal over een afgekeken Levensweg en scheppen overzicht in een onrustig uitgevoerde serie.

Pícaro: El Pequeño Nicolás is hard werken. Als je niet elke minuut met de ondertiteling verkleefd bent, ben je het bokje. Zodra je een woord mist, tuimel je al in de volgende stortvloed aan informatie. Daarnaast wordt het verhaal te beknopt weergegeven en voelt de verstrekte waarheid, van zowel betrokkenen als makers, zeer onvolledig. En een documentaire waarbij je na elke verwikkeling neigt naar een Googlesessie, is amper sterren waard. Toegegeven, ik heb zelden zo'n briljante charlatan gezien als de Kleine Nicolás. Maar ook zeker wel betere documentaires.

★★☆☆☆

Pícaro: El Pequeño Nicolás is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-baas gaat in op gerucht dat grote regisseur werkt aan een 'Squid Game'-remake
Series / Nieuws

Netflix-baas gaat in op gerucht dat grote regisseur werkt aan een 'Squid Game'-remake

Gaan we binnenkort een Amerikaanse versie van de gruwelijke serie zien?

Het is alweer bijna drie jaar geleden dat Netflix de megahit Squid Game uitbracht. De serie over de gruwelijke overlevingscompetitie zette serieland lange tijd op zijn kop, en veel fans wilden meer Squid Game.

Meer Squid Game gaat er sowieso komen in de vorm van een tweede seizoen. Dat seizoen zal later dit jaar nog in première gaan. Al enige tijd zijn er echter ook geruchten over een remake.

Zuid-Koreaans


Squid Game is een Zuid-Koreaanse serie. In een tijd van talloze remakes is het niet vreemd dat er al snel gediscussieerd werd over een Amerikaanse versie. Eerder deze maand nog beweerden insiders dat niemand minder dan David Fincher stiekem werkte aan een remake.

Fincher is bekend van een hele reeks topfilms als Se7en en Fight Club. Vorig jaar nog regisseerde hij Netflix-film The Killer. In serieland is hij vooral bekend van misdaadserie Mindhunter.

Ted Sarandos


Netflix-baas Ted Sarandos was recentelijk in Zuid-Korea en ging in op het gerucht. De website Korea JoongAng Daily deelt dat hij een kort maar krachtig statement maakte: ''Het is niet meer dan een gerucht.''Fans hoeven niet te treuren: later dit jaar komt Squid Game seizoen 2 uit. Daarnaast is seizoen 1 te bewonderen op Netflix
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verborgen symboliek in 'The Bear': Wat betekenen de vorken echt?
Series / Nieuws

Verborgen symboliek in 'The Bear': Wat betekenen de vorken echt?

De kleinste details kunnen de grootste betekenis hebben, zo ook in de hitserie The Bear.

Sinds dat The Bear in 2022 in première is gegaan, is de serie een enorme hit geworden en dit is te bewijzen door de verschillende Emmy’s die de serie gewonnen heeft. Hoewel de serie een komedie is, zijn er heel wat diepere en serieuzere verhaallijnen.

De personages in The Bear houden met alle kleine details rekening en dat is heel logisch in de competitieve wereld van de horeca. Toch is er een opvallend grote focus op de vorken.

De betekenis van de vorken


De vorken in The Bear zijn niet slechts een klein onderdeel van de set. Zij worden gebruikt om belangrijke boodschappen over te brengen en dat heeft alles te maken met de dubbele betekenis.

In het Engels bestaat de uitspraak ‘a fork in the road’, wat een metafoor is voor een moment in iemands leven waarop diegene een belangrijke beslissing moet maken. Vorken staan in The Bear dus symbool voor een splitsing of een moeilijke beslissing.

The Bear


De personages in The Bear staan allemaal voor grote dilemma’s en de vorken geven dus aan wanneer een bepaald personage een grote beslissing moet maken.De extra nadruk van de serie op vorken geeft stiekem aan wat de toekomst in petto heeft voor de personages. Als je goed op de vorken blijft letten, weet je dus ongeveer wat er komen gaat.

Te streamen op Disney+


The Bear is te streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Pedro Pascal had een grote crush op zijn vijand in 'Game of Thrones'
Series / Celebrity

Pedro Pascal had een grote crush op zijn vijand in 'Game of Thrones'

Wat is er gaande in het liefdesleven van Pedro Pascal? Een oude Reddit-thread geeft meer inzicht.

Pedro Pascal is bekend door zijn rollen als Din Djarin (The Mandalorian), Oberyn Martell (Game of Thrones) en Joe Miller (The Last of Us). De getalenteerde acteur is geliefd bij iedereen, maar wie heeft hij lief?

In een Reddit Q&A uit 2014 liet Pascal weten dat hij een crush had op één van zijn collega's. Wat blijkt? Zijn crush was zijn on-screen vijand.

Reddit


Op Reddit liet Pascal weten: "Lena is één van mijn favoriete personen. En zij is zo grappig en zo slim, zo'n goed mens, een goede vriendin en een goede moeder. Ik denk dat iedereen op die set en iedereen die met haar in contact komt meteen verliefd wordt. Over mannelijk of vrouwelijk gesproken, je zult gemakkelijk verliefd op haar worden. En ik had gewoon het geluk dat ik met haar mocht samenwerken, het klikte en we bleven vrienden."

Pascal heeft het in dit bericht over Lena Headey, die de sterke Cersei Lannister speelde in Game of Thrones. De twee deelden niet heel vaak het scherm, maar achter de schermen waren ze duidelijk goede vrienden.

Relatie?


Er gingen heel lang datinggeruchten rond over de twee, vooral omdat de twee vaak foto’s met elkaar op Instagram plaatsten. Sinds 2022 is Headey echter getrouwd met acteur en schrijver Marc Menchaca.

Bekijk op instagram


Geen van Pascals eerdere relaties is ooit officieel bevestigd, dus ook zijn mogelijke relatie met Headey niet. Het is dus mogelijk dat de twee altijd alleen maar vrienden zijn geweest.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Doctor Who'-ster Matt Smith sluit mogelijke terugkeer als Doctor niet uit
Series / Nieuws

'Doctor Who'-ster Matt Smith sluit mogelijke terugkeer als Doctor niet uit

Hij heeft zijn voorganger zien terugkomen, misschien wil hij nu ook weer.

In 2010 nam een nog relatief onbekende acteur in Doctor Who het stokje over van de toen immens populaire David Tennant als de nieuwe Doctor, en sindsdien is Matt Smith niet meer van het scherm weg te krijgen.

Na zijn succes bij Doctor Who werd hij al snel een veelgevraagd acteur. Zo speelde hij de rol van Prince Philip in The Crown van Netflix en als de opvliegerige Daemon Targaryen in HBO's House of the Dragon.

Zeg nooit nooit


In het komende seizoen van Doctor Who wordt de rol van de vijftiende Doctor gespeeld door acteur Ncuti Gatwa, maar fans gingen pas echt door het dolle toen ze Tennant weer in de rol zagen kruipen als de veertiende Doctor.

Smith staat ook niet onwelwillend tegenover een terugkeer. In een interview reageerde hij op de vraag of hij ooit nog eens terug zou willen komen: "Zeg nooit nooit", vertelde hij. Verder reflecteerde hij op zijn ervaring tijdens het werken aan Doctor Who.

Jong en onbezonnen


Hij was aanvankelijk bang om getypcast te worden, maar Smith accepteerde zijn rol al snel genoeg. Hij vertelde: "Ik was jong en soort van dommig. Ik ben nog steeds dommig trouwens, alleen wat ouder. Ik dacht alleen "Zal ik altijd Doctor Who zijn?", maar als snel realiseerde ik me dat dat een prima bestaan is. Ik ben erg trots op de show en kijk er met veel plezier op terug."Kijk alle afleveringen van Doctor Who op Prime Video of de nieuwste kerstspecials op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Clip van de opnames en foto van 'Daredevil: Born Again' hinten op het verhaal
Series / Foto's

Clip van de opnames en foto van 'Daredevil: Born Again' hinten op het verhaal

De opnames zijn in volle gang en het Twitterversum heeft weer nieuwtjes.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Na de nodige vertragingen en creatieve veranderingen ziet het er naar uit dat de opnames van Daredevil: Born Again volgens plan verlopen. De clip en foto die op X/Twitter te zien zijn geven een idee wat we kunnen verwachten.

LET OP!! Onderstaande clip en foto bevatten mogelijke spoilers!!

Je kunt de clip hier bekijken. De foto is hier te zien.

Diverse verklaringen


Het gaat hier om een scène waarin iemand in de outfit van de Punisher achter White Tiger aanloopt. Deze wordt vervolgens neergeschoten terwijl de figuur boven White Tiger uittorent.

De scène zelf maakt duidelijk de nodige speculaties los bij de Twitteraars. Er zijn per slot van rekening diverse verklaringen voor de scène.

Dat het iemand is in de outfit van de Punisher, betekent natuurlijk niet dat het hier daadwerkelijk om Frank Castle gaat. @ronin20182020: "Dat is gewoon iemand die de Punisher in een kwaad daglicht wil zetten". Ook @TheUnexpectedM2 ziet het zo: "Dat is hem niet".

Bekijk op instagram


Andere fans vonden het optreden van White Tiger wel erg kort: "Die [White Tiger] is dus niet lang te zien", terwijl er ook een aantal Twitteraars mopperden over de spoilers. Hoe het precies zit zal natuurlijk pas duidelijk worden wanneer de serie eenmaal van start gaat.

Waar en wanneer te zien?


Daredevil: Born Again zou in eerste instantie in de lente van 2024 in première gaan op Disney+. Door de staking is dit naar een later, vooralsnog onbekend tijdstip verschoven.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk! Nieuwe 'Game of Thrones'-prequel start binnenkort met filmen
Series / Nieuws

Eindelijk! Nieuwe 'Game of Thrones'-prequel start binnenkort met filmen

De verfilming van de drie novelles 'A Knight of the Seven Kingdoms' start binnenkort.

In 2021 maakte HBO officieel bekend dat er naast House of the Dragon nog een spin-off aan zat te komen. A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight speelt zich zo'n 80 jaar na de eerste spin-off af.

De ridder Ser Duncan ("Dunk") en zijn schildknaap Aegon Targaeryen ("Egg") beleven genoeg in Westeros. Het filmen van de serie gaat in juni 2024 van start.

Stevig op de troon


Het eerste seizoen verfilmt de eerste novelle, getiteld Ridder van de zeven koninkrijken ('The Hedge Knight'). De opnames vinden plaats in Belfast in Noord-Ierland.

De serie speelt zich zoals gezegd halverwege House of the Dragon en Game of Thrones af. De tijd van de draken was nog maar kort geleden en de Targaryens zaten nog steeds stevig op de IJzeren Troon.

Oude bekenden


In de lijst met producenten zijn de nodige bekende namen terug te lezen. George R.R. Martin is betrokken als uitvoerend producent én als schrijver. Ira Parker, co-producent van House of the Dragon, is ook van de partij. Tot slot maken de veteranen Ryan Condal en Vince Gerardis (Game of Thrones en House of the Dragon) het team compleet.Het is momenteel nog niet bekend wie de hoofdrollen zullen spelen, noch welke acteurs voor de andere rollen zijn aangetrokken. Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight wordt in de loop van 2025 verwacht. Uiteraard houden we jullie op de hoogte.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'True Detective: Night Country'-ster boos op bedenker van de serie
Series / Nieuws

'True Detective: Night Country'-ster boos op bedenker van de serie

Kali Reis vindt het helemaal niks dat bedenker Nic Pizzolatto zijn negativiteit maar blijft delen op social media.

True Detective-bedenker Nic Pizzolatto is opnieuw in het nieuws voor het afkraken van True Detective: Night Country, het vierde seizoen in de serie die hij bedacht. Het was het eerste seizoen waar hij niet direct bij betrokken was.

Een paar weken geleden kwam Pizzolatto al in het nieuws omdat hij zich had gedistantieerd van het nieuwste seizoen en reageerde op een teleurgestelde fan met: "Ik had zeker niks met het verhaal of wat dan ook te maken. Geef mij dus niet de schuld".

Negatieve Nic


Nu de seizoensfinale beschikbaar is gesteld door HBO Max, leek Pizzolatto opnieuw zijn ongenoegen te uiten over het vierde seizoen na teleurgestelde tweets te re-posten via zijn eigen social-kanalen.

Pizzolatto kreeg echter ook met de nodige kritiek te maken. En niet alleen van fans, maar ook van actrice Kali Reis, die samen met Jodie Foster het centrale duo in het vierde seizoen speelt.

Waarom zo negatief?


Als reactie op Pizzolatto's beslissing om negatieve reacties kracht bij te zetten, schreef Reis op X:"Dat is behoorlijk teleurstellend. Maar het is tegenwoordig blijkbaar zo dat als je niks goeds hebt om te delen, dan ga je maar kritiek geven op anderen."

Lopez lacht het laatst


Issa Lopez, regisseur van het vierde seizoen, liet een paar weken al weten dat Pizzolatto vrij is om kritiek te geven. Een diplomatieke reactie dus.

Pizzolatto trekt overigens aan het korte eind, want Night Country kreeg de beste recensies in de franchise sinds het eerste seizoen. Dat in tegenstelling tot Pizzolatto's eigen tweede en derde seizoen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nicolas Cage speelt in bijna alles, maar een medium blijft een no-go
Series / Specials

Nicolas Cage speelt in bijna alles, maar een medium blijft een no-go

De Amerikaanse acteur weigert om in een tv-serie te spelen.

Heel wat acteurs doen zowel mee in films als tv-series, maar dat zal nooit het geval zijn bij Nicolas Cage. Hij heeft geweigerd terug te keren naar het medium, nadat hij zijn acteerdebuut maakte in een tv-pilot die nooit werd opgepikt. De zeer excentrieke acteur kreeg zijn eerste filmrol in Fast Times at Ridgemont High uit 1982 en zijn sterrenkracht is sindsdien alleen maar gegroeid.

Geboren als Nicolas Coppola, veranderde Cage al vroeg in zijn carrière zijn naam om niet te profiteren van het succes van zijn oom, regisseur Francis Ford Coppola, en te worden beschuldigd van nepotisme. Hij koos voor de naam Cage naar stripboekheld Luke Cage.

Doorbraak


Na zijn filmdebuut in Fast Times at Ridgemont High, speelde hij in Coppola's Rumble Fish uit 1983. Hij speelde ook mee in andere films geregisseerd door zijn oom, zoals The Cotton Club en Peggy Sue Got Married. In 1983 brak hij door met een hoofdrol in de film Valley Girl en vele films volgden. Zo was hij te zien in Birdy uit 1984. Voor zijn rol in deze film liet hij zonder verdoving een tand uittrekken om zich in te leven in zijn rol.

In 1987 speelde hij de hoofdrol in twee van de succesvolste films van dat jaar, waarmee hij zijn status als belangrijk acteur bewees. In Raising Arizona van de Coen Brothers speelde hij een dommige boef met een gouden hart die samen met agente Holly Hunter een gezin wil stichten. In Moonstruck speelde hij de man waarop Cher verliefd wordt. De laatste film bezorgde hem vele vrouwelijke bewonderaars en een Golden Globe-nominatie.

Comeback


Na een lichte carrière-dip in het begin van de jaren '90, maakte Cage in 1995 een comeback met een Oscarwinnende rol als een depressieve, alcoholische scenarioschrijver in Leaving Las Vegas. Na in 1995 zichzelf te hebben bewezen als een serieuze acteur, volgde een reeks big-budget-actiefilms, zoals The Rock, Con Air en Face/Off. In 1998 speelde hij een engel die verliefd wordt op Meg Ryan in City of Angels en in 2000 keerde hij weer terug naar de actiefilm met Gone in 60 Seconds.In 2002 speelde hij in Adaptation. van Spike Jonze een zware dubbelrol, waarin hij zowel de scriptschrijver Charlie Kaufman als zijn (fictieve) broer Donald speelde. Voor deze rol kreeg hij zijn tweede Oscarnominatie. In 2006 kwam de film World Trade Center uit, waarin hij brigadier John McLoughlin speelt die vast komt te zitten onder het ingestorte WTC. Samen met Will Jimeno zit hij drie dagen vast onder het puin. Hij mocht ook in de rol kruipen van de Ghost Rider in de gelijknamige film uit 2007 en het vervolg Ghost Rider: Spirit of Vengeance uit 2011.

Animatiefilms en produceren


Hij sprak de voorbije jaren ook heel wat stemmen in in animatiefilms. Zo sprak hij de stem in van Grug in The Croods, zijn meest succesvolle film, Superman in Teen Titans Go! To the Movies en Peter Parker / Spider-Man Noir in Spider-Man: Into the Spider-Verse. Cage heeft de voorbije jaren ook gespeeld in verschillende kritisch geprezen films, waaronder Joe, Mandy, Color Out of Space, Pig, The Unbearable Weight of Massive Talent en Dream Scenario die binnenkort te zien zal zijn in de bioscoop.Cage is gedurende zijn hele carrière een productieve acteur gebleven en verschijnt vaak in meerdere films per jaar. Hij is naast acteur ook in de 21e eeuw begonnen aan een nieuwe carrière als filmproducent en richtte zijn eigen productiemaatschappij op, genaamd Saturn Films. Hij produceerde onder andere The Life of David Gale, Next, Bangkok Dangerous en Sympathy for the Devil. Ook de films Longlegs en Arcadian, die later dit jaar uitkomen en waarin hij meespeelt, heeft hij geproduceerd. We zullen dus niet op het puntje van onze stoel zitten voor zijn terugkeer naar televisie, want dat zal er waarschijnlijk nooit van komen, behalve als het is om iets te presenteren, zoals hij gedaan heeft voor History of Swear Words.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hij stond in 'Seinfeld' in de schaduw van Jerry, maar verdiende de hoofdrol
Series / Specials

Hij stond in 'Seinfeld' in de schaduw van Jerry, maar verdiende de hoofdrol

Hoewel de sitcom 'Seinfeld' rond Jerry Seinfeld draait, verdiende zijn beste vriend George Costanza ook wel de hoofdrol.

Het is niet altijd gemakkelijk om vrienden te zijn met George Costanza uit de sitcom Seinfeld, maar hij stal wel heel vaak de show in Seinfeld en verdiende het dus wel om de hoofdrol te krijgen. Maar de show zou niet Seinfeld heten als dat zo was.

Seinfeld, die tussen 1989 en 1998 op de Amerikaanse televisie te zien was, draait om het leven van Jerry Seinfeld (gespeeld door de gelijknamige acteur), zijn buurman Cosmo Kramer (Michael Richards), zijn beste vriend George Costanza (Jason Alexander) en zijn ex-vriendin Elaine Benes (Julia Louis-Dreyfus). Samen komen ze altijd in de meest bizarre situaties terecht.

Gebaseerd op echte mensen


Jerry Seinfeld en Larry David zijn de bedenkers en producers van deze reeks en heel wat afleveringen van de sitcom zijn gebaseerd op zaken die zij echt hebben meegemaakt. Een voorbeeld is in een woeste bui ontslag nemen, 's avonds tot inkeer komen en de dag erna weer op het werk komen alsof er niets gebeurd is.

Ook de personages zijn gebaseerd op echte mensen. Zo is George gebaseerd op David met al zijn onzekerheden en gebreken en Kramer is gebaseerd op de buurman van David. De echte Kramer, Kenny Kramer, doet nu rondleidingen in New York met de Tourbus.

George


George Costanza, ook wel bekend als de "korte, gezette, trage kale man," zoals vriendin Elaine Benes hem ooit beschreef, was naast Jerry misschien wel het belangrijkste personage in de sitcom. Hij is sinds de middelbare school de beste vriend van Jerry. Hij is gierig en eigenwijs en is jaloers op de prestaties van anderen. Hij is altijd op zoek naar het succes dat Jerry heeft, maar wil succes zonder het werk ervoor te doen. Hij wordt afgebeeld als een loser die voortdurend onzeker is over zijn capaciteiten en bedenkt altijd grote plannen die altijd op niets uitdraaien, wat meestal later problemen voor hem veroorzaakt en talloze grappige situaties oplevert.Zo heeft George heel wat meegemaakt in de sitcom. Van mislukte plannen (het marmeren roggebrood) en zijn gekke familievakanties (Festivus) tot het slapen met iemand van het schoonmaakpersoneel van zijn kantoor en zijn secretaresse, George staat niet in contact met de realiteit. Nu is zijn beste vriend Jerry geen engel, maar zijn impulsiviteit en verkeerde leiding kunnen niet vergeleken worden met die van George.

Invloedrijk


Seinfeld wordt algemeen beschouwd als een van de grootste en invloedrijkste shows aller tijden. Het werd eens omschreven als "de show die nergens over gaat", omdat het meestal draait om banale dingen, maar dat zorgde ervoor dat de sitcom zo'n succes werd.Er zijn 180 afleveringen gemaakt die elk zo'n 21 minuten duren, verdeeld over 9 seizoenen. De show heeft veel prijzen gewonnen, waaronder een Golden Globe voor Seinfeld en een Emmy voor Outstanding Writing for a Comedy Series.

Kijken?


Hoewel de sitcom intussen al meer dan 30 jaar geleden is gestart, heeft het nog steeds veel fans en bekijken nog veel mensen het. Wil je Seinfeld en zijn vrienden zelf ook zien in de sitcom? Je kan alle negen seizoenen van Seinfeld kijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
In 'Game of Thrones' wisten de White Walkers zomaar over hun grootste angst heen te komen
Series / Nieuws

In 'Game of Thrones' wisten de White Walkers zomaar over hun grootste angst heen te komen

Misschien moeten we de White Walkers als inspiratie gebruiken als gaat over het overwinnen van onze angsten...

De White Walkers in Game of Thrones leken lang onverslaanbaar, maar in seizoen 7 werd hun grootste angst onthuld. Er is alleen een probleem: in datzelfde seizoen lijken ze alweer over deze angst heen te zijn.

De White Walkers spelen een rol in de gehele serie. Hun aanwezigheid begint met geruchten, maar uiteindelijk groeien de wezens uit tot een van de engste elementen van de serie.

Great War


De ijswezens zijn deel van een eeuwenoud ras dat ooit menselijk was. Volgens de legendes is het grootste doel van De White Walkers het vernietigen van alle levende dingen. Dit willen ze doen door een eindeloze winter te creëeren.

Om dit mogelijk te maken, moet de Three-Eyed Raven gedood worden. Hierdoor ontstaat de Great War, tussen de levenden en de doden. Dit is zelfs de tweede oorlog die de White Walkers voeren tegen de mensheid. De eerste vond duizenden jaren ervoor plaats.

Water


In seizoen 7 werd eindelijk een van de grootste zwakke punten van deze wezens onthuld: ze zijn bang voor water. Dit zou kunnen helpen in de strijd tegen hen, maar helaas was deze angst maar van korte duur.Op een wel heel handig getimed moment zetten de White Walkers deze angst namelijk even op pauze. Later in seizoen 7 vermoordt The Night King de draak Viserion door een ijsspeer naar hem te gooien.

Toch niet bang?


Wanneer The Night King de White Walkers beveelt om zijn lijk uit het meer te halen, doen de wezens dit zonder twijfel. Het is duidelijk dat ze hiervoor diep onder het ijs hebben moeten zwemmen.

Hoe hebben ze dat gedaan als ze doodsbang zijn voor water? Dat zal altijd een mysterie blijven. Bekijk HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.