Welk 'Game of Thrones'-personage is echt dood?

Welk Game of Thrones personage is echt dood?

Eerder waren er geruchten, maar het tegendeel lijkt bewezen.

Jim Pedd, 23 oktober 2015 14:32

Er wordt veel gespeculeerd over het lot van Kit Harringtons Jon Snow in HBO-serie Game of Thrones. Toch is dat van Snow niet het enige waarover gespeculeerd wordt. Zo is er ook Stannis Baratheon (Stephen Dillane), wiens dood niet getoond werd in de serie. Dat leidde tot speculatie: was hij echt dood? Vanity Fair heeft het boek Game of Hrones: The Noble House of Westeros Season 1-5 te pakken gekregen en kan het bevestigen.
In de omschrijving van het personage staat: ”Stannis werd buiten Winterfell gedood door Brienne of Tarth, die de dood van Renly wilde wreken.” En in de omschrijving van Brienne (Gwendoline Christie) lezen we: ”wetende dat Stannis verantwoordelijk was voor de dood van zijn broer Renly, die zij diende en van wie zij hield, doodde Brienne Stannis.”

Daarmee zijn de verhalen van HBO bevestigd. In de boeken lijkt Stannis overigens een ander lot beschoren. Schrijver George R.R. Martin vertelde dat het personage in zijn boeken nog springlevend is.

Bron: Vanity Fair

Lees meer over: Game of thrones, jon snow, stannis Baratheon, hbo, Stephen dillane, Gwendoline Christie, winterfell, renly, Brienne of tarth, kit harrington

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws