search
Zin in meer 'Peaky Blinders'? Kijk dan deze steengoede serie met een vergelijkbare sfeer
Series / Nieuws

Zin in meer 'Peaky Blinders'? Kijk dan deze steengoede serie met een vergelijkbare sfeer

Deze serie is een waardig alternatief voor Peaky Blinders en heeft een Rotten Tomatoes score die dat bevestigt.

Er zijn een heleboel series die donkere verhaallijnen uitwerken en een diepere kijk in iemands leven bieden. Bijna geen enkele serie doet dat echter zo goed als Peaky Blinders. Toch is deze steengoede serie een waardig alternatief.

Peaky Blinders is immens populair en dat komt mede door het hoofdpersonage, Thomas Shelby. Hij wordt gespeeld door de getalenteerde Cillian Murphy die het elke aflevering weer voor elkaar krijgt om mensen aan het scherm gekluisterd te houden. Wegkijken is gewoon geen optie.

Een alternatief


Als je Peaky Blinders al een keer gezien hebt en houdt van de duistere sfeer die de toon van de serie zet, dan is Boardwalk Empire een goed alternatief. De serie speelt zich af in de jaren 20 en volgt het leven van Enoch "Nucky" Thompson.

Nukcy is de penningmeester van Atlanis County en hij is betrokken bij allerlei criminele en politieke schandalen. Zijn functie als penningmeester staat echter loodrecht op zijn leven buiten zijn werk. De consequenties van zijn twijfelachtige keuzes stapelen zich op, totdat hij geforceerd wordt deze onder ogen te zien.

Rotten Tomatoes


Als het plot je nog niet heeft kunnen overtuigen dan kan de Rotten Tomatoes-score dat misschien wel. Boardwalk Empire heeft op het moment van schrijven namelijk een score van 92%.Alle vijf de seizoenen van Boardwalk Empire zijn te streamen op HBO Max of op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen