search
De slechtste aflevering van 'The X-Files' heet 'Schizogeny' en heeft het bedenkelijkste "monster-van-de-week"
Series / Nieuws

De slechtste aflevering van 'The X-Files' heet 'Schizogeny' en heeft het bedenkelijkste "monster-van-de-week"

Niet alle afleveringen van 'The X Files' waren even goed...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In de 14 jaar dat The X Files liep, zijn er maar liefst 11 seizoenen en 217 afleveringen gemaakt. Het is dan te verwachten dat ze niet allemaal van dezelfde kwaliteit zijn. Maar er kan er maar één de slechtste zijn.

De scores die The X Files krijgt op Rotten Tomatoes verschillen enorm per seizoen. Het hoogst scorende seizoen is het vierde, met een perfecte score van 100%. Het slechts scorende is seizoen 9, met een magere 22%.

Monster-of-the-Week


Verrassend genoeg komt de slechtste aflevering van The X Files niet uit seizoen 9, maar seizoen 5. Dat is namelijk de aflevering genaamd "Schizogeny". Deze ging in première op 11 januari 1998.

De aflevering is een zogenaamde "Monster-of-the-Week"-aflevering, wat betekent dat deze niet verbonden is aan de wijdere mythologie van de serie. The X Files gaat over FBI-agenten Fox Mulder (David Duchovny) en Dana Scully (Gillian Anderson), die aan paranormale zaken werken.

Boom


In deze aflevering wordt een tiener verdacht van de moord op zijn stiefvader. Mulder en Scully geloven echter dat er een groter kwaad op de loer ligt.



Tot de verbazing van kijkers bleek de moordenaar in de aflevering een boom te zijn. Hierdoor kreeg de aflevering de bijnaam "The Killer Tree Episode". De aflevering werd door 21.37 miljoen mensen bekeken, maar kon niet rekenen op positieve reviews.

Geen inspiratie


Verschillende critici hebben de aflevering benoemd tot slechtste van de serie. Reviewer Andrew Payne noemde de bomen in de aflevering de domste monsters-of-the-week en zei dat deze aflevering bewees dat zelfs de The X Files-schrijvers soms geen inspiratie meer hebben.

Wil je de aflevering met eigen ogen bekijken? Kijk The X Files dan op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen