search

Ons nieuws van maandag 19 februari 2024

Zin in meer 'Peaky Blinders'? Kijk dan deze steengoede serie met een vergelijkbare sfeer
Series / Nieuws

Zin in meer 'Peaky Blinders'? Kijk dan deze steengoede serie met een vergelijkbare sfeer

Deze serie is een waardig alternatief voor Peaky Blinders en heeft een Rotten Tomatoes score die dat bevestigt.

Er zijn een heleboel series die donkere verhaallijnen uitwerken en een diepere kijk in iemands leven bieden. Bijna geen enkele serie doet dat echter zo goed als Peaky Blinders. Toch is deze steengoede serie een waardig alternatief.

Peaky Blinders is immens populair en dat komt mede door het hoofdpersonage, Thomas Shelby. Hij wordt gespeeld door de getalenteerde Cillian Murphy die het elke aflevering weer voor elkaar krijgt om mensen aan het scherm gekluisterd te houden. Wegkijken is gewoon geen optie.

Een alternatief


Als je Peaky Blinders al een keer gezien hebt en houdt van de duistere sfeer die de toon van de serie zet, dan is Boardwalk Empire een goed alternatief. De serie speelt zich af in de jaren 20 en volgt het leven van Enoch "Nucky" Thompson.

Nukcy is de penningmeester van Atlanis County en hij is betrokken bij allerlei criminele en politieke schandalen. Zijn functie als penningmeester staat echter loodrecht op zijn leven buiten zijn werk. De consequenties van zijn twijfelachtige keuzes stapelen zich op, totdat hij geforceerd wordt deze onder ogen te zien.

Rotten Tomatoes


Als het plot je nog niet heeft kunnen overtuigen dan kan de Rotten Tomatoes-score dat misschien wel. Boardwalk Empire heeft op het moment van schrijven namelijk een score van 92%.Alle vijf de seizoenen van Boardwalk Empire zijn te streamen op HBO Max of op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De slechtste aflevering van 'The X-Files' heet 'Schizogeny' en heeft het bedenkelijkste "monster-van-de-week"
Series / Nieuws

De slechtste aflevering van 'The X-Files' heet 'Schizogeny' en heeft het bedenkelijkste "monster-van-de-week"

Niet alle afleveringen van 'The X Files' waren even goed...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In de 14 jaar dat The X Files liep, zijn er maar liefst 11 seizoenen en 217 afleveringen gemaakt. Het is dan te verwachten dat ze niet allemaal van dezelfde kwaliteit zijn. Maar er kan er maar één de slechtste zijn.

De scores die The X Files krijgt op Rotten Tomatoes verschillen enorm per seizoen. Het hoogst scorende seizoen is het vierde, met een perfecte score van 100%. Het slechts scorende is seizoen 9, met een magere 22%.

Monster-of-the-Week


Verrassend genoeg komt de slechtste aflevering van The X Files niet uit seizoen 9, maar seizoen 5. Dat is namelijk de aflevering genaamd "Schizogeny". Deze ging in première op 11 januari 1998.

De aflevering is een zogenaamde "Monster-of-the-Week"-aflevering, wat betekent dat deze niet verbonden is aan de wijdere mythologie van de serie. The X Files gaat over FBI-agenten Fox Mulder (David Duchovny) en Dana Scully (Gillian Anderson), die aan paranormale zaken werken.

Boom


In deze aflevering wordt een tiener verdacht van de moord op zijn stiefvader. Mulder en Scully geloven echter dat er een groter kwaad op de loer ligt.Tot de verbazing van kijkers bleek de moordenaar in de aflevering een boom te zijn. Hierdoor kreeg de aflevering de bijnaam "The Killer Tree Episode". De aflevering werd door 21.37 miljoen mensen bekeken, maar kon niet rekenen op positieve reviews.

Geen inspiratie


Verschillende critici hebben de aflevering benoemd tot slechtste van de serie. Reviewer Andrew Payne noemde de bomen in de aflevering de domste monsters-of-the-week en zei dat deze aflevering bewees dat zelfs de The X Files-schrijvers soms geen inspiratie meer hebben.

Wil je de aflevering met eigen ogen bekijken? Kijk The X Files dan op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe 'That 70s Show' de tijdlijn van de serie compleet overhoop wist te gooien
Series / Nieuws

Hoe 'That 70s Show' de tijdlijn van de serie compleet overhoop wist te gooien

De hele tijdlijn van 'That '70s Show' blijft enorm verwarrend.

That '70s Show staat bekend om zijn ingewikkelde tijdlijn. Het was voor de makers blijkbaar erg moeilijk om deze kloppend te laten zijn, want in seizoen 6 werd deze helemaal overhoop gegooid.

That '70s Show gaat over een groep tieners, die opgroeien en steeds meer te weten komen over het leven. Via hun talloze avonturen proberen ze hun weg te navigeren richting de toekomst.

Jaren 70


Zoals de naam al suggereert, speelt de serie zich af in de jaren 70. Het eerste seizoen speelt zich af in 1976. De serie ging vervolgens nog 8 jaar door en eindigde met het einde van de jaren 70, op 31 december 1979.

Het had logisch kunnen zijn dat de serie drie jaar weer gaf in 8 seizoenen, als de serie consistent de tijdlijn had gevolgd. Maar dat is alles behalve het geval. Tijd verloopt op nogal een vreemde manier in de wereld van That '70s Show.

Inconsistente tijdlijn


Of kort gezegd: er klopt helemaal niets van. In aflevering 2 van seizoen 1 vierde Eric zijn 17e verjaardag. Maar zijn 18e verjaardag vond pas veel seizoenen later plaats, in seizoen 6.Om de verwarring nog groter te maken, waren er in de serie vijf kerstafleveringen. Dat kan helemaal niet, want de serie speelt zich af tussen 1976 en 1979. In die jaren is het dus maar vier keer kerst geweest.

Expres?


Door deze fouten in de tijdlijn was het voor veel kijkers moeilijk om de gebeurtenissen bij te houden. Juist omdat de serie zich in het verleden afspeelt, had de tijdlijn een sterk element kunnen zijn.

Aan de andere kant zorgde de vage tijdlijn er soms voor dat de serie als een soort droom of herinnering voelde, wat dan wel weer past bij het thema van de serie. Het in de war gooien van de tijdlijn zou daarom zelfs opzet kunnen zijn geweest van de makers.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'The Night Agent' foto's van achter de schermen gedeeld door grote ster
Series / Nieuws

Nieuwe 'The Night Agent' foto's van achter de schermen gedeeld door grote ster

Gabriel Basso deelt nieuwe foto's van achter de schermen die er uitzien alsof ze in een kunstmuseum horen.

De Netflix-serie The Night Agent van maker Shawn Ryan heeft indrukwekkende kijkcijfers. Fans kijken dan ook uit naar seizoen twee, maar de verschijningsdatum is nog steeds onbekend.

Nieuwe foto’s van achter de schermen tonen Gabriel Basso (Peter Sutherland), een FBI-agent in het Witte Huis die verstrikt raakt in de complexe samenzweringen van de overheid. Basso deelt het scherm met Luciane Buchanan, Hong Chau, Michael Malarkey, Keon Alexander en meer.

De foto’s


Basso deelde in een recente Instagram-post enkele foto's van achter de schermen van seizoen 2. De foto’s, gemaakt door fotograaf Miranda McDonald, tonen Peter in kamers en gangen met een pistool in de aanslag. De foto's zijn geen standaard achter de schermen foto's, maar hebben een unieke kunstzinnige charme.

Bekijk op instagram


Onder de foto staat één enkele zin: "Luisteren naar mensen die goed zijn in wat ze doen." Ook benoemt de acteur McDonald als fotograaf.

Seizoen 2


De foto’s geven weinig informatie voor seizoen 2, maar beloven wel veel actie en vechtscènes in het volgende seizoen, dat te streamen zal zijn op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Stephen King laaiend enthousiast over HBO Max-serie: ''simpelweg geweldig''
Series / Nieuws

Stephen King laaiend enthousiast over HBO Max-serie: ''simpelweg geweldig''

De Amerikaan heeft weer eens een gouden tip voor liefhebbers van mysterieuze thrillers.

De beroemde schrijver Stephen King geeft zijn fans via sociale media zo nu en dan tips voor nieuwe films en series die hij ontdekt heeft. Afgelopen weekeinde trok hij weer eens naar X om daar een HBO Max-serie te tippen.

Opvallend genoeg gaat het niet om een hagelnieuwe serie. Het eerste seizoen van de serie stamt namelijk uit 2022, hoewel dit jaar wel het vervolgseizoen zal debuteren. Het betreft de Max-serie The Tourist.

Spannende thriller


De serie vertelt het verhaal van een man die wakker wordt in de Australische wildernis met geen herinneringen aan hoe hij er terecht gekomen is. Met een paar aanwijzingen gaat hij op zoek naar zijn ware identiteit

Het verhaal verandert langzaam in een echte thriller. Stephen King heeft niets dan lof voor de eerste episode van de serie. ''Het openingshoofdstuk is simpelweg geweldig. Opwindend, spannend en mysterieus.''

HBO Max


Bekijk hieronder het volledige bericht van de grote schrijver. The Tourist is in Nederland momenteel te zien op HBO Max.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix introduceert deze week 'Avatar: The Last Airbender' en 8 andere gave series
Series / Nieuws

Netflix introduceert deze week 'Avatar: The Last Airbender' en 8 andere gave series

Het wordt een week waarin de streamingdienst met veel binge-waardige series komt.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


Avatar: The Last Airbender


Verschijnt op: Donderdag 22 februari | Release: Seizoen 1 | Genre: Actie / Avontuur / Komedie | Kijk op: Netflix

Een jongen die bekendstaat als de Avatar, moet de vier elementaire krachten beheersen om een door oorlog verscheurde wereld te redden en het op te nemen tegen een wrede vijand.
Formula 1: Drive to Survive


Verschijnt op: Vrijdag 23 februari | Release: Seizoen 6 | Genre: Documentaire / Sport | Kijk op: Netflix

Ferrari hoopt aan het begin van het seizoen in Bahrein dat nieuwe auto's ze naar de top zullen brengen. Haas neemt een risico door op het laatste moment van coureur te wisselen.

Captivating the King


Verschijnt op: Zaterdag 24 en Zondag 25 februari | Release: Seizoen 1 - aflevering 13-14 | Genre: Drama / Geschiedenis / Romantiek | Kijk op: Netflix

Te midden van een koninklijke en politieke machtsstrijd leert een koning een intrigerende vrouw kennen, wiens verborgen verlangen naar wraak onbedoeld verandert in liefde.
Overige series nieuw op Netflix


Hieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

19 februari: Rhythm + Flow Italia (seizoen 1 - aflevering 1-4) - Muziek / Reality-TV - In deze muziekwedstrijd gaan Fabri Fibra, Geolier en Rose Villain de straten van Rome, Napels en Milaan in om de volgende Italiaanse rap-superster te vinden.

21 februari: Can I Tell You a Secret? (seizoen 1 - aflevering 1-2) - Documentaire / Misdaad - Het leven van drie vrouwen verandert voorgoed wanneer een stalker hun social media-accounts hackt. En zij zijn slechts een fractie van zijn vele slachtoffers.

21 februari: Love is Blind (seizoen 6 - aflevering 7-9) - Reality-TV / Romantiek - Nick en Vanessa Lachey presenteren dit sociale experiment, waarin single mannen en vrouwen op zoek zijn naar liefde en zich verloven, maar elkaar dan pas echt ontmoeten.

22 februari: Delicious in Dungeon (seizoen 1 - aflevering 8) - Animatie / Avontuur / Komedie - Kerkers, draken ... en heerlijke monsterstoofpot? Avonturiers begeven zich in een vervloekt, bedolven koninkrijk om hun kameraad te redden en koken onderweg bergen voedsel.

23 februari: Entrevías (seizoen 3) - Drama - Wanneer zijn tienerkleindochter slachtoffer wordt van de drugsdealers die zijn buurt overnemen, neemt een boze oorlogsveteraan het heft in eigen handen.

24 & 25 februari: Doctor Slump (seizoen 1 - aflevering 9-10) - Komedie / Drama / Romantiek - Twee briljante artsen, ooit rivalen op school, komen bij toeval weer bij elkaar. Ze hebben elk te maken met de ergste inzinking in hun leven en vinden onverwacht troost bij elkaar.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Monarch: Legacy of Monsters' krijgt teleurstellende update van hoofdrolspeelster
Series / Nieuws

'Monarch: Legacy of Monsters' krijgt teleurstellende update van hoofdrolspeelster

De actrice laat weten dat zij en haar collega's nog volledig in het duister tasten.

Nadat het spectaculaire Monarch: Legacy of Monsters van Apple TV+ onlangs het debuutseizoen afsloot, begon de geruchtenmolen alweer te draaien over wanneer de serie vernieuwd zou worden voor seizoen twee.

Hoewel het er alle schijn van heeft dat de Godzilla-serie gewoon vernieuwd wordt, komt hoofdrolspeelster Anna Sawai met een update die fans niet bepaald zekerheid geeft over nog meer spektakel uit het MonsterVerse.

Iedereen tast nog in het duister


Sawai, die in Monarch: Legacy of Monsters de rol van kleindochter Cate Randa speelt, heeft nog geregeld contact met haar medespelers Ren Watabe en Kiersey Clemons en vertelt dat ze alle drie nog van niets weten.

"Ik praat de hele tijd met Kiersey [Clemons] en Ren [Watabe], en we weten het nog steeds niet!" vertelt Sawai. "Ik stel dezelfde vraag aan de producers en de showrunner, Chris Black, dus als jij meer zou weten, zou ik het graag horen."

Ondanks verbeterpunten flink succes


Monarch: Legacy of Monsters steeg na de première snel naar de top als de nummer één drama van het eerste seizoen op Apple TV+. Showrunner Chris Black merkte op dat de serie "heel goed" had gepresteerd op het platform en uitte optimisme over de voortzetting ervan.Hoewel specifieke kijkcijfers niet zijn bekendgemaakt, suggereren de opmerkingen van Black dat de serie een aanzienlijk aantal abonnees heeft aangetrokken, die wekelijks afstemden voor een flinke dosis monstelijkere avonturen.

Terug in de tijd


De serie speelt zich af na een cataclysmische strijd tussen Godzilla en andere Titans, waarbij de focus ligt op broer en zus Cate en Kentaro terwijl ze hun familiebanden met de geheime organisatie genaamd Monarch verkennen. Hun avontuur in de wereld van monsters leidt hen naar de kern van een mysterie dat zich over decennia heeft ontvouwd.Kijk alle afleveringen van Monarch: Legacy of Monsters op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze megapopulaire dramaserie keert na jaren mogelijk terug
Series / Nieuws

Deze megapopulaire dramaserie keert na jaren mogelijk terug

De Britse serie Downton Abbey was een enorme hit tussen 2010 en 2015.

Volgens een nieuw artikel van de Britse roddelkrant The Daily Mail moet de geliefde dramaserie Downton Abbey snel terugkeren op de buis.

Volgens The Daily Mail zou er in het geniep zelfs al zijn begonnen met de opnames en zullen de nieuwe afleveringen eind dit jaar al worden uitgezonden.

Geheimzinnig gedoe


De bronnen van The Daily Mail geven aan dat er behoorlijk geheimzinnig wordt gedaan over de revival en dat medewerkers geheimhoudingsverklaringen hebben moeten ondertekenen.

Radio Times spreekt het bericht van The Daily Mail echter tegen en meldt dat er geen directe plannen voor nieuwe afleveringen van Downton Abbey zijn.

Is het echt voorbij?


Julian Fellows, bedenker van de serie, liet eerder al eens weten in een interview dat hij al zo vaak afscheid heeft genomen van de serie dat hij geen uitsluitsel meer durft te geven of de serie ook echt afgelopen is.Hij zei er toen over: "Het doet me goed dat zoveel mensen ervan genieten; het is geweldig als je een serie hebt bedacht die mensen blij maakt."

Langlopende reeks


De oorspronkelijke serie omvatte zes seizoenen en werd tussen 2010 en 2015 uitgezonden. Er werden ook twee films uitgebracht in 2019 en 2022.

Zodra we concretere informatie hebben over een zevende seizoen van Downton Abbey laten we jullie dit weten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.