search
Een enkele 'nee' voor Tattoo betekende de doodsteek voor de jaren 80-hit 'Fantasy Island'
Series / Specials

Een enkele 'nee' voor Tattoo betekende de doodsteek voor de jaren 80-hit 'Fantasy Island'

Ricardo Montalván en Hervé Villechaize speelden de hoofdrollen van Mr. Roarke en Tattoo in deze populaire serie.

Een van de populairste series uit de jaren 80 is zonder twijfel Fantasy Island, die liep van 1977 tot en met 1984. In de serie speelden Ricardo Montalbán de mysterieuze Mr. Roarke en Hervé Villechaize zijn assistent Tattoo. Dat deden ze gedurende zes jaar samen totdat Villechaize uit de show werd gegooid.

Voordat het een televisieserie werd, werd Fantasy Island geïntroduceerd aan de kijkers in 1977 en 1978 met twee televisiefilms. In deze twee televisiefilms speelden Montalván en Villechaize al de rol van Mr. Roarke en Tattoo. Ze hernamen die rollen voor de originele serie met de allereerste aflevering die uitkwam in 1978, een week nadat de tweede film uitkwam.

The Plane


In Fantasy Island volgen we Mr. Roarke, de raadselachtige opzichter van een mysterieus eiland ergens in de buurt van Devil's Island, Frans-Guyana in de Atlantische Oceaan, waar mensen uit alle lagen van de bevolking konden komen om hun fantasieën te beleven, zij het tegen een prijs.

Mr. Roarke werd bijgestaan door zijn assistent Tattoo, die de aankomst van nieuwe gasten aankondigde met de woorden: "The plane! The plane!". Deze zin, getoond aan het begin van de aftiteling van de serie, werd een bekende uitdrukking vanwege de levendige vertolking en het Franse accent van Villechaize. In latere seizoenen arriveerde hij in zijn persoonlijke go-kart, op maat gemaakt voor hem, en reed roekeloos om zich bij Roarke te voegen voor de ontvangst van bezoekers terwijl het personeel haastig uit zijn weg ging.

Salaris


Tattoo was een heel erg geliefd personage in Fantasy Island en dus was er heel wat verontwaardiging toen Villechaize uit de serie werd gehaald door de producenten voor het seizoen 1983-1984, dat uiteindelijk het laatste seizoen was.



De reden waarom Villechaize uit de serie werd gehaald na zes seizoenen heeft te maken met zijn salaris. Toen Villechaize de productie van de serie vroeg om zijn salaris gelijk te stellen aan dat van Montalván - tenslotte speelden ze allebei de hoofdrol in de serie - kreeg hij een nee als antwoord en werd hij uiteindelijk ontslagen.

Nieuwe versie


Tattoo werd in het zevende en laatste seizoen vervangen door een meer ingetogen butler genaamd Lawrence, gespeeld door Christopher Hewett, die op een elektronische knop drukte om de bel te luiden in plaats van de toren te beklimmen. Maar die was niet zo populair als Tattoo, want de serie duurde nog een jaar en moest uiteindelijk worden geannuleerd omdat de kijkcijfers daalden nadat Tattoo verdween.



Sinds dat de originele serie gedaan was in 1984 werden een aantal andere projecten gemaakt gebaseerd op Fantasy Island. In 1998 werd de serie nieuw leven ingeblazen met de rol van Mr. Roarke gespeeld door Malcolm McDowell en zonder Tattoo, maar met een team van nieuwe assistenten. Deze nieuwe versie van Fantasy Island was niet zo'n succes en liep maar voor een seizoen.

Horrorfilm en vervolgserie


In 2020 werd een horror-geïnspireerde prequel-filmadaptatie van de serie uitgebracht door Sony Pictures en geproduceerd door Blumhouse Productions. De film, genaamd Fantasy Island, was een flop en kreeg vooral negatieve recensies.



Een jaar later, in 2021, kwam er een nieuwe serie die een vervolg was op de originele serie en dus de continuïteit met de originele serie uit 1977 behield. Het volgde Elena Roarke, gespeeld door Roselyn Sánchez, die een afstammeling is van Mr. Roarke. Kiara Barnes en John Gabriel Rodriguez speelden ook mee in deze serie, die bestaat uit twee seizoenen. Het werd redelijk goed onthaald, maar kon niet tippen aan de originele serie.

Kijken?


Wil je Mr. Roarke en Tattoo zien in Fantasy Island? De originele serie is jammer genoeg niet te vinden op de verschillende streamingdiensten, maar als je de serie echt wil zien kan je onder andere de dvd en blu-ray ervan kopen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen