search
De 'Band of Brothers'-opvolger is een enorm succes: oorlogsserie 'Masters of the Air' scoort goed voor Apple TV+
Series / Nieuws

De 'Band of Brothers'-opvolger is een enorm succes: oorlogsserie 'Masters of the Air' scoort goed voor Apple TV+

'Masters of the Air' boekt een record voor de streamingdienst Apple TV+.

Apple TV+ investeert de laatste tijd flink in eigen originele content. Zo zijn de films Napoleon van Ridley Scott en Killers of the Flower Moon met Leonardo DiCaprio de nieuwste originele films en is er nu succes met de serie Masters of the Air.

De oorlogsserie in lijn met Band of Brothers en The Pacific heeft een record voor de streamingdienst te pakken. Geen enkele andere originele serie van Apple TV+ wist tijdens de eerste week zoveel kijkers te trekken op de streamer. Dit meldt Apple TV+ via Variety.

Kijkers


Zoals zo vaak worden de volledige cijfers niet onthuld, maar als het bericht van Apple TV+ klopt dan heeft Masters of the Air meer kijkers getrokken dan eerdere originele series als The Morning Show, Monarch: Legacy of Monsters, Hijack, Ted Lasso en Silo.

Apple TV+ meldde tevens dat er tijdens de premièreweek wereldwijd 65 procent meer werd gekeken naar content op de streamingdienst dan de week ervoor. De kijkcijfers zouden sinds de première in januari verdubbeld zijn. Mogelijk heeft de dienst flink wat nieuwe abonnees aangetrokken.

Masters of the Air


De oorlogsserie heeft rollen voor onder andere Austin Butler, Callum Turner, Barry Keoghan en Anthony Boyle en de eerste aflevering verscheen op 26 januari online. De negende en laatste aflevering van de miniserie staat gepland voor 15 maart.Masters of the Air, te zien op Apple TV+, is een verfilming van het gelijknamige boek van schrijver Donald L. Miller en we zien onder andere de missies van de '100th Bomb Group' die bombardementen en andere aanvallen plannen boven nazi-Duitsland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen