search
Plotgat door 'Cheers' werd op een weinig subtiele wijze rechtgezet in 'Frasier'
Series / Specials

Plotgat door 'Cheers' werd op een weinig subtiele wijze rechtgezet in 'Frasier'

Soms is het zoeken naar de waarheid: was de vader van Frasier nu dood of niet?

De sitcom Cheers liep van 1982 tot en met 1993 en werd dan opgevolgd door de spin-off serie Frasier, die het personage Frasier Crane volgt. In een aflevering van Cheers heeft Frasier het over zijn ouders die overleden zijn. Maar het centrale plot van Frasier is dat hij verhuist naar Seattle om te zorgen voor zijn vader. Was hij heel die tijd dus niet dood?

Frasier was een van de populairste komische series ooit op de Amerikaanse televisie met een record van 37 Emmy Awards. Hiermee verpulverden ze het vorige record van The Mary Tyler Moore Show, dat 29 prijzen won, al had deze serie daar maar 7 seizoenen voor nodig. Het Emmy-record werd intussen verbroken door Game of Thrones dat 59 Emmy's won, maar dat is geen comedyserie, dus in die categorie is Frasier nog steeds recordhouder.

Verhaal


Frasier draait om het leven van Dr. Frasier Winslow Crane (Kelsey Grammer), een psychiater die verhuist van Boston naar zijn geboorteplaats Seattle om voor zijn zieke vader te zorgen. Hij heeft zijn leventje in Boston, die je kon volgen in Cheers gedurende 9 seizoenen, achtergelaten en woont nu in Seattle met zijn vader. Hij heeft zijn eigen radioprogramma met zijn vaste producer Roz Doyle waarin hij problemen van luisteraars behandelt.

Het is een spin-off serie op Cheers en volgt dus op wat er in deze sitcom is gebeurd. Zo eindigde op het einde van Cheers zijn relatie met Lilith Sternin (Bebe Neuwirth) met wie hij een zoon, Frederick, heeft. Frasier is nu dus vrijgezel en wordt herenigd met zijn vervreemde vader Martin en zijn broer Niles.

Plotgat


In Frasier draait het centrale plotpunt rond Frasier die terugkeert naar Seattle om voor zijn zieke vader te zorgen, maar in een aflevering van Cheers merkt Frasier op dat zijn ouders zijn overleden. Als dit echt het geval was, zou Frasier dus nooit naar Seattle verhuisd zijn.



De serie behandelde het plotgat toen Sam Malone (Ted Danson), een van de hoofdpersonages van Cheers, te gast was in het tweede seizoen en Frasier zegt dat hij destijds boos was op zijn vader en deed alsof hij dood was. Het was niet de sterkste verklaring, maar tenminste gaven ze toe dat er een fout was gemaakt.

Nieuwe serie


Al die jaren dacht men dus dat de vader van Frasier dood was, terwijl het helemaal niet zo was. Ze grappen in de scène ook over het beroep van zijn vader die veranderde van wetenschapper naar politieagent. Uiteindelijk kwam er wel een moment dat Frasier's vader stierf en wat erna gebeurt met Frasier kan je zien in de nieuwe serie Frasier, die uitkwam in 2023. Grammer hernam zijn rol als Frasier voor deze nieuwe serie waarin Frasier kort na de dood van zijn vader terugkeert naar Boston.



Hij hoopt op een betere relatie met zijn zoon Frederick, nu een brandweerman in Boston, aanvaardt een professoraat aan de Harvard Universiteit en trekt in bij Frederick's appartementsgebouw. Met behulp van zijn familie en zijn nieuwe collega's staat Frasier op het punt om aan zijn derde akte te beginnen.

Kijken?


Cheers is niet te vinden op de verschillende streamingdiensten, maar de originele versie van Frasier kan je wel bekijken op Viaplay en SkyShowtime. Ook de nieuwe versie van Frasier is te vinden op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen