search
Nieuwe 'Blade Runner'-serie versterkt zich met talentvolle Hollywoodregisseur bij Prime Video
Series / Nieuws

Nieuwe 'Blade Runner'-serie versterkt zich met talentvolle Hollywoodregisseur bij Prime Video

Nu de stakingen voorbij zijn, kan met de nieuwe regisseur de productie weer doorgaan.

De wereld van Blade Runner breidt zich uit met een aankomende tv-serie op Prime Video, waarbij Jonathan van Tulleken de regie zal voeren over de miniserie Blade Runner 2099.

Van Tulleken zal de eerste twee afleveringen van de serie leiden, nadat Jeremy Podeswa eerder was betrokken bij het project. Hij moest de serie echter laten lopen vanwege een drukke agenda. De productie van de serie was oorspronkelijk gepland voor vorig jaar, maar vanwege stakingen onder schrijvers en acteurs werd de productie uitgesteld.

Futuristische en epische productie


Blade Runner 2099 dient als een vervolg op zowel Ridley Scott's Blade Runner uit 1982 als Denis Villeneuve's Blade Runner 2049 uit 2017. De oorspronkelijke film was geïnspireerd op de roman Do Androids Dream of Electric Sheep? van Philip K. Dick en had in de hoofdrollen Harrison Ford, Sean Young en Rutger Hauer.

De sequel had Ryan Gosling en Ana de Armas in de hoofdrollen en bracht ook Ford terug. Gezien het concept en het feit dat deze acteurs humanoïde replicanten hebben gespeeld, is momenteel niet bekend of enige voormalige sterren terugkeren voor de nieuwe serie.

Nieuwe regisseur op een nieuwe locatie


Het nieuws dat de serie een nieuwe regisseur krijgt is niet het enige wat verandert voor de productie van Blade Runner 2099. Onlangs werd bekend dat de productie van Noord-Ierland naar Praag, Tsjechië is verhuisd.Gezien de vertragingen is nog niet precies bekend wanneer Blade Runner 2099 uitkomt. Hou SerieTotaal in de gaten voor alle updates over de nieuwe serie van Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen