search
De grootste vragen die 'Halo' in seizoen 2 echt moet beantwoorden
Series / Specials

De grootste vragen die 'Halo' in seizoen 2 echt moet beantwoorden

Na bijna twee jaar is het tweede seizoen van 'Halo' er eindelijk en hopelijk beantwoordt die veel van deze grootste vragen.

Op 9 februari was het zover en kwamen de twee eerste afleveringen uit van het tweede seizoen van Halo, een sciencefictionserie gebaseerd op de gelijknamige videogamefranchise. Na het eerste seizoen, dat in 2022 uitkwam, bleven de kijkers achter met nog veel vragen. Hier zijn de grootste vragen die seizoen 2 van Halo moet beantwoorden de volgende weken.

Terwijl de videospellen plaatsvinden wanneer de conflicten van de mensheid met de Covenant al een tijdje bezig zijn, vindt de serie plaats voordat het conflict zelfs is begonnen. Als gevolg daarvan hebben de meeste verhaallijnen en personages van de serie langzaam voldoende trekkracht gekregen. Als seizoen 2 erin slaagt om de leemtes op te vullen die zijn achtergelaten door het einde van seizoen 1 van Halo, kan de serie aanzienlijk verbeteren ten opzichte van zijn controversiële debuut.

Zal in Halo seizoen 2 de vernietiging van Reach gebeuren?


Gezien alles wat er is gebeurd in Halo seizoen 1 en de trailer voor het tweede seizoen, staat de serie op het punt om het meest cruciale evenement in de tijdlijn van Halo te behandelen: de val van Reach. De ondergang van de planeet is een verwoestende klap voor de UNSC, waarbij het merendeel van zijn Spartanenkrachten wordt vernietigd. Het zet ook het centrale conflict van de franchise tussen mensen en de Covenant in gang.

In de spellen liet de Covenant Reach ongedeerd achter, alleen omdat de locatie onbekend was, maar met Makee die voor de vijand werkt, zou de Covenant alles moeten hebben wat het nodig had om binnen te vallen. De vernietiging van Reach is noodzakelijk als de showrunners trouw willen blijven aan de bron, maar of het zal gebeuren in dit tweede seizoen moet nog blijken.

Is Makee echt dood?


De dood van Makee aan het einde van Halo seizoen 1 was meer dan een beetje anticlimactisch en gezien de opbouw voor haar personage, zou het niet verrassend zijn als ze weer opduikt in seizoen 2. Als een origineel personage van de serie draagt Makee een opmerkelijk complexe achtergrond met zich mee.



Ondanks haar haat voor de mensheid en haar trouw aan de Covenant, heeft haar band met Master Chief genoeg momentum om haar personage nog verder te ontwikkelen. Bovendien zijn haar connectie met het welzijn van de planeet Reach, haar betrokkenheid bij het conflict tussen de Covenant en de mensheid en haar vermogen om te communiceren met Forerunner-technologie allemaal mysteries die nog moeten worden opgelost.

Wat zal er gebeuren met Master Chief nu hij gecontroleerd wordt door Cortana?


Cortana is een door de UNSC gecreëerde kunstmatige intelligentie, ontwikkeld door Catherine Halsey. Aan het einde van het eerste seizoen van Halo, offert Master Chief zich op om het Silver Team te beschermen en geeft hij Cortana opdracht om de controle over zijn lichaam over te nemen, met gevolgen die seizoen 2 moet onderzoeken.



Aangezien Master Chief kennis heeft verworven die de UNSC eindelijk naar de Halo Array kan leiden, spreekt het voor zich dat ze zullen proberen ervoor te zorgen dat hij enkele van zijn vermogens behoudt. Aan de andere kant kan de Master Chief uit seizoen 1 voor altijd verloren zijn. Hoe triest die mogelijkheid ook is, het zou kunnen verklaren waarom zijn persoonlijkheid in de serie zo anders is in vergelijking met hoe stoïcijns hij is in de spellen.

Kijken?


Het volledige eerste seizoen van Halo is nu te zien op SkyShowtime. Het tweede seizoen ging op 9 februari in première met de twee eerste afleveringen die uitgebracht werden. De overige afleveringen komen wekelijks uit.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen