search

Ons nieuws van woensdag 21 februari 2024

Recensie Netflix-serie 'Avatar: The Last Airbender'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Avatar: The Last Airbender'

De jonge Avatar Aang is terug in deze vermakelijke serie met gebreken.

Regie: Michael Goi, Roseanne Liang, Jabbar Raisani, e.a. | Cast: Gordon Cormier (Aang), Kiawentiio (Katana), Ian Ousley (Sokka), Dallas Liu (Zuko), Paul Sun-Hyung Lee (Iroh), Ken Leung (Zhao), Daniel Dae Kim (Ozai), Elizabeth Yu (Azula), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 47-62 minuten | Jaar: 2024

De animatieserie Avatar: The Last Airbender vermaakte van 2005 tot 2008 fans over de hele wereld, maar M. Night Shyamalans speelfilmbewerking uit 2010 zorgde enkel voor afgrijzen en leedvermaak. Dit jaar krijgen Aang en zijn vrienden een nieuwe kans met een prijzige Netflix-serie. Kan deze versie de fans wel tevreden stellen en mogelijk ook een nieuw publiek bereiken?

De energieke Aang is de Avatar: een steeds weerkerende incarnatie van een hogere macht die de balans moet bewaken tussen de natuurkrachten en de naties die ermee geassocieerd zijn. Na een eeuw in een gevangenis van ijs wordt hij ontdooid door Sokka en Katara, die hem vergezellen op een spannende reis met als doel de harmonie in de wereld te herstellen. Aang zal zichzelf en zijn vaardigheden ontdekken, onderweg geholpen door vorige incarnaties van de Avatar.

De avonturen van het centrale drietal worden afgewisseld met de (emotionele) reis van hun vijanden. Er is veel aandacht voor de koninklijke leden van de Vuurnatie, hun adviseurs en militaire ondergeschikten. Vaak zijn de ontwikkelingen, het gekonkel en het verraad binnen deze groep minstens even interessant als de queeste van Aang.

Die afwisseling is een van de sterke punten van deze serie. Het ene moment vliegen we op Aangs luchtbizon mee naar een nieuwe bestemming, het andere moment heeft prinses Azula een geheim onderonsje om de andere troonpretendenten van de Vuurnatie te dwarsbomen. Ook het gebruik van uitgebreide flashbacks draagt bij aan de variatie. De belangrijke personages van beide kampen krijgen zo een achtergrondverhaal: relaties, motivaties en ambities worden duidelijk. Daarmee is deze serie zeker niet saai.

De bedenkers van de wonderlijke wereld van Avatar: The Last Airbender zijn de Amerikanen Michael Dante DiMartino en Bryan Konietzko, maar de stijl is Oosters. Kleurrijke steden, ruige rotsformaties en uitgestrekte natuurgebieden worden door de protagonisten doorkruist. Hier leven dieren als dasmollen, otterpinguins en gevleugelde lemuren: Pokémonachtige wezens die door dure CGI tot leven zijn gewekt. De kwaliteit van de visuele effecten is wisselend. Luchtbizon Appa en bepaalde tempels en paleizen zien er prima uit, maar de gevechten zijn wel erg duidelijk computergefabriceerde aangelegenheden.

De gevechten komen meestal neer op het om de beurt afschieten van magische krachten gecombineerd met martialartstechnieken, die de ene acteur duidelijk beter beheerst dan door de andere. Niets baanbrekends, maar het zal jeugdige kijkers zeker vermaken. Dat is sowieso het segment waar Avatar: The Last Airbender op mikt. Er wordt één bijzonder akelig monster ten tonele gevoerd, maar verder bestaat deze serie toch vooral uit kindvriendelijke strijd, mainstream fantasy, tienerromantiek en enorm veel uitleg van wat er gaande is. De kraan met plotuitleg staat wagenwijd open.

De monologen en dialogen die de kijker vertellen wat die zelf ziet gebeuren, doen vaak de spanning en mystiek teniet. De toon is in de regel ook te serieus en bombastisch, terwijl de animatieserie juist uitblonk in de humor van kleine situaties en interacties. Hoewel een deel daarvan is behouden, draait deze serie vooral om de zwaardere dramatiek. De luchtigheid van weleer maakt plaats voor tamelijk doorsnee epiek en clichématige wijsheden. Het grootste probleem daarmee is dat een aanzienlijk deel van de acteurs daar niet de juiste vorm aan weet te geven.

Relatieve nieuwkomers als Kiawentiio en Elizabeth Yu, maar ook oude rotten als Daniel Dae Kim en Paul Sun-Hyung Lee worstelen vaak met de toon en de houterige dialogen. De Avatar zelf wordt gespeeld door de Canadese Gordon Cormier. Het kost een paar afleveringen om te wennen aan zijn sterke expressie (hij probeert soms te hard), maar Cormier geeft al met al goed gestalte aan het enthousiaste personage uit de oorspronkelijke animatieserie. De echte uitblinker van de serie is echter Ken Leung als de dan weer kwaadaardige, dan weer humoristische commandant Zhao die voortdurend zijn eigen plan trekt.

Netflix' bibliotheek van verfilmingen van populaire animatieseries bevat voltreffers zoals One Piece en missers als Cowboy Bebop, waarvan vrijwel direct na de vernietigende kritieken duidelijk werd dat er geen vervolgseizoen zou komen. Avatar: The Last Airbender valt daar ergens tussenin. De serie heeft genoeg kwaliteit en potentie voor een tweede en derde seizoen, vooral als je de doelgroep in acht neemt. De toon mag soms wat luchtiger, de plotuitleg een tandje minder en een aantal acteurs moet aan zichzelf gaan werken, maar verder staat Aang weinig in de weg om zijn reis te voltooien in de geplande vervolgseizoenen.

★★★☆☆

Avatar: The Last Airbender is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Daughters of the Cult'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Daughters of the Cult'

Documentaire over gruwelijke moorden door een sekteleider is opvallend gezellig.

Regie: Sara Mast | Cast: Bix Krieger (Teen Faye), Chiyeko Jones (Teen Anna), Igor Grbesic (Dan Jordan), Nathan Shellerup (Mark Chynoweth), Charlotte Raith (Young Celia), e.a. | Afleveringen: 5 | Speelduur: 43-49 minuten | Jaar: 2024

Ervil LeBaron was een zelfverklaarde profeet die met het stichten van zijn sekte kwaad bloed zette bij zijn broers, waarvan er ook een aantal zelfverklaarde profeten waren en werden. Maar er kan natuurlijk maar één echte profeet zijn en dat leidde uiteindelijk tot massamoorden. Het meest shockerende is eigenlijk nog wel hoe het kan dat deze megalomane man zo lang wegkwam met zijn afschuwelijke daden.

In de documentaire Daughters of the Cult vertellen Ervils nakomelingen over hun vader en hun moeizame jeugd, die bolstond van indoctrinatie, mishandeling en vluchten voor de autoriteiten. De meesten van hen waren destijds kinderen en vertellen wat hen is overkomen vanuit dat perspectief: onwetend en onbegrijpend. Enkele experts vullen het verhaal aan om duidelijkheid te verschaffen, wat geen overbodige luxe is. Het is namelijk een ingewikkelde geschiedenis.

Dit verhaal wordt ondersteund door gedramatiseerde reconstructies. Deze horen het verhaal uit te beelden, maar lijken vooral te zijn toegevoegd voor de sfeer. Toegegeven, de regels van Ervils grotendeels zelfgeknutselde geloof sloegen nergens op, dus ergens passen deze scènes wel binnen het thema. Maar ze zorgen ook voor extra vaagheid in een toch al ingewikkelde zaak, wat niet wenselijk is. Met een familie die bestaat uit ruim vijftig kinderen verspreid over meerdere van Ervils echtgenotes is duidelijkheid geboden.

Ervils filosofie was behoorlijk vaag: een mengsel van het mormoonse geloof en eigen bevindingen. Ook polygamie was onderdeel hiervan, wat Amerikanen doorgaans een kwalijke en gevaarlijke zaak vinden. Het is echter verfrissend dat Daughters of the Cult daar niet continu met het vingertje naar wijst als oorzaak van sektevorming. Het concept wordt zelfs nauwelijks genoemd.

De moeizame vertelling wordt regelmatig onderbroken door beelden van de nakomelingen die onder het genot van een wijntje met elkaar rond de tafel zitten te kletsen. Het gespreksonderwerp is heftig en toch hebben deze bijeenkomsten een heel gezellige sfeer. De familieleden discussiëren, lachen en halen en herinneringen op, zowel positieve als negatieve.

Het is prachtig om te zien hoe zij hun gezamenlijke verleden hebben overwonnen en zelfs kunnen gebruiken om familiebanden te versterken, maar daardoor laat de documentaire zich op een opvallend prettige manier bekijken, alsof het een dramaserie is. Het is bijna aandoenlijk om de zussen Anna en Celia te zien kibbelen over wie de meest gestoorde onderdelen van hun vaders religie het beste uit kan leggen.

Doordat de documentaire er niet altijd in slaagt een heldere stamboom of tijdlijn te creëren, is deze soms lastig te volgen. Enkele zaken springen eruit en leiden onmiddellijk tot vragen bij de kijker. Zo geeft zus Anna aan dat ze tot haar negende haar eigen vader nog nooit had ontmoet. Maar dit vertelt ze pas aan het einde van aflevering twee, alsof het helemaal geen opmerkelijk feit is. Hoe dit zo is gekomen en waarom dit niet eerder is genoemd, wordt helaas nooit duidelijk.

Ook oude beelden van andere slachtoffers of daders die ooit deel uitmaakten van de sekte roepen vragen op. Er is geen uitleg over waar deze beelden vandaan komen of hoe ze tot stand zijn gekomen, laat staan over waar deze mensen nu zijn. Wellicht weten de anderen dat ook niet, maar dan was het beter geweest deze beelden niet te gebruiken en te focussen op de mensen die er nog wel zijn om hun verhaal te doen.

Er worden heel veel mensen genoemd, waarvan sommigen pardoes uit het verhaal verdwijnen. Dat roept de vraag op of zij het hebben gered of, zoals veel anderen, zijn vermoord. Dat daar geen antwoord op komt laat de kijker met een vervelend gevoel achter. Dat is jammer, want verder is Daughters of the Cult een goed bekijkbare serie: vol spanning en shock maar ook kracht en familie. Het meest opvallende detail is misschien wel dat niemand, werkelijk niemand, opmerkt dat de naam Ervil op één letter na 'evil' spelt.

★★☆☆☆

Daughters of the Cult is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is de perfecte serie als je geen genoeg kan krijgen van 'Squid Game'
Series / Nieuws

Dit is de perfecte serie als je geen genoeg kan krijgen van 'Squid Game'

De verschijningsdatum voor seizoen 2 van Squid Game seizoen is nog onbekend, maar deze serie is een goede tijdelijke vervanging.

2021 was het jaar van Squid Game. Deze serie leek uit het niets te komen, maar blies alle kijkers helemaal omver. Ondertussen is bijna iedereen fan van de Zuid-Koreaanse thriller en fans willen meer.

In 2023 is Squid Game: The Challenge in première gegaan: een Britse realityserie gebaseerd op de originele Squid Game. Ook is seizoen 2 van Squid Game in de maak, maar de exacte verschijningsdatum is nog niet bekend. Gelukkig is Alice in Borderland de perfecte serie om in de tussentijd te kijken.

Alice in Borderland


Alice in Borderland is in 2020 in première gegaan en vertelt het verhaal van een parallelle versie van Tokio. Terwijl iedereen zich afvraagt hoe ze in deze realiteit zijn beland, moet het gezelschap sadistische en dodelijke spellen spelen om in leven te blijven.

Klinkt bekend? Beide series gaan over mensen die gedwongen worden om spellen te spelen met brute gevolgen. De actiescènes in beide series zijn redelijk realistisch, wat bijdraagt aan de constante spanning.

De verschillen


Op het eerste gezicht lijkt het alsof beide series bijna hetzelfde zijn, maar er zitten heel wat verschillen verscholen in de duistere verhalen. Het grootste verschil zijn de personages. Squid Game laat verschillende mensen met hoge schulden zien die allemaal een eigen reden hebben om de spellen te spelen.



Hoewel de personages in Squid Game in een harde realiteit leven, was het wel hun eigen keuze om mee te doen (ook al wisten ze toen nog niet wat de Games echt waren). De personages in Alice in Borderland hadden deze keuze niet. Zij zijn een ander soort slachtoffer en het publiek deelt vanaf het eerste moment hun doodsangst.

Te streamen op Netflix


Stream Alice in Borderland en Squid Game op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opvallende overeenkomsten tussen nieuwe 'Madame Web' film en deze vergeten DC-serie uit 2002
Series / Nieuws

Opvallende overeenkomsten tussen nieuwe 'Madame Web' film en deze vergeten DC-serie uit 2002

De parallellen tussen Madame Web en deze serie uit 2002 zijn erg opvallend.

De nieuwe thriller, Madame Web, met Dakota Johnson in de hoofdrol is nog maar net te zien in de bioscoop, maar er is nu al iets heel aparts opgevallen. De film heeft namelijk heel veel overeenkomsten met een oude en lang vergeten serie.

De film gebruikt veel elementen uit superheldenfilms uit de jaren 2000 en er zijn dan ook parallellen met films zoals Daredevil of Catwoman. Toch is er één serie die wel heel veel parallellen deelt.

Birds of Prey


Madame Web lijkt wel de oudere zus van Birds of Prey. En dan hebben we het niet over de film uit 2020 met Margot Robbie. Birds of Prey is in 2002 uitgekomen en speelt zich af in het DC-universum.

De serie was eigenlijk bedoeld als een spin-off van Smallville, de serie over Superman. Birds of Prey volgt Helena Kyle/ Huntress (Ashley Scott) terwijl ze samenwerkt met Barbara Gordon/ Oracle (Dina Mayer) en Dinah Redmond (Rachel Skarsten) om de strijd aan te gaan met de misdaad in New Gotham.

De gelijkenissen


Het opvallende is dat de hoofdrollen van beide projecten niet centraal stonden in de strips. Zo ging Birds of Prey eerst alleen over Dinah en Barbara en werd Huntress pas aan de strips toegevoegd nadat de serie gecanceld was.



Ook Madame Web had geen centrale rol in de strips. Ze maakte in 1980 haar debuut, maar werd vaak over het hoofd gezien. Beide projecten zijn dus gebaseerd op een deel uit de comics dat onbenut bleef.

Geen spoilers


Ook zijn er enkele thema’s die belangrijk zijn bij beide projecten en verhaallijnen die wel heel erg bekend voorkomen. Om spoilers te voorkomen zullen deze momenten niet genoemd worden, maar er zijn te veel gelijkenissen om over toeval te spreken.

Birds of Prey is te streamen op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De grootste vragen die 'Halo' in seizoen 2 echt moet beantwoorden
Series / Specials

De grootste vragen die 'Halo' in seizoen 2 echt moet beantwoorden

Na bijna twee jaar is het tweede seizoen van 'Halo' er eindelijk en hopelijk beantwoordt die veel van deze grootste vragen.

Op 9 februari was het zover en kwamen de twee eerste afleveringen uit van het tweede seizoen van Halo, een sciencefictionserie gebaseerd op de gelijknamige videogamefranchise. Na het eerste seizoen, dat in 2022 uitkwam, bleven de kijkers achter met nog veel vragen. Hier zijn de grootste vragen die seizoen 2 van Halo moet beantwoorden de volgende weken.

Terwijl de videospellen plaatsvinden wanneer de conflicten van de mensheid met de Covenant al een tijdje bezig zijn, vindt de serie plaats voordat het conflict zelfs is begonnen. Als gevolg daarvan hebben de meeste verhaallijnen en personages van de serie langzaam voldoende trekkracht gekregen. Als seizoen 2 erin slaagt om de leemtes op te vullen die zijn achtergelaten door het einde van seizoen 1 van Halo, kan de serie aanzienlijk verbeteren ten opzichte van zijn controversiële debuut.

Zal in Halo seizoen 2 de vernietiging van Reach gebeuren?


Gezien alles wat er is gebeurd in Halo seizoen 1 en de trailer voor het tweede seizoen, staat de serie op het punt om het meest cruciale evenement in de tijdlijn van Halo te behandelen: de val van Reach. De ondergang van de planeet is een verwoestende klap voor de UNSC, waarbij het merendeel van zijn Spartanenkrachten wordt vernietigd. Het zet ook het centrale conflict van de franchise tussen mensen en de Covenant in gang.

In de spellen liet de Covenant Reach ongedeerd achter, alleen omdat de locatie onbekend was, maar met Makee die voor de vijand werkt, zou de Covenant alles moeten hebben wat het nodig had om binnen te vallen. De vernietiging van Reach is noodzakelijk als de showrunners trouw willen blijven aan de bron, maar of het zal gebeuren in dit tweede seizoen moet nog blijken.

Is Makee echt dood?


De dood van Makee aan het einde van Halo seizoen 1 was meer dan een beetje anticlimactisch en gezien de opbouw voor haar personage, zou het niet verrassend zijn als ze weer opduikt in seizoen 2. Als een origineel personage van de serie draagt Makee een opmerkelijk complexe achtergrond met zich mee.



Ondanks haar haat voor de mensheid en haar trouw aan de Covenant, heeft haar band met Master Chief genoeg momentum om haar personage nog verder te ontwikkelen. Bovendien zijn haar connectie met het welzijn van de planeet Reach, haar betrokkenheid bij het conflict tussen de Covenant en de mensheid en haar vermogen om te communiceren met Forerunner-technologie allemaal mysteries die nog moeten worden opgelost.

Wat zal er gebeuren met Master Chief nu hij gecontroleerd wordt door Cortana?


Cortana is een door de UNSC gecreëerde kunstmatige intelligentie, ontwikkeld door Catherine Halsey. Aan het einde van het eerste seizoen van Halo, offert Master Chief zich op om het Silver Team te beschermen en geeft hij Cortana opdracht om de controle over zijn lichaam over te nemen, met gevolgen die seizoen 2 moet onderzoeken.



Aangezien Master Chief kennis heeft verworven die de UNSC eindelijk naar de Halo Array kan leiden, spreekt het voor zich dat ze zullen proberen ervoor te zorgen dat hij enkele van zijn vermogens behoudt. Aan de andere kant kan de Master Chief uit seizoen 1 voor altijd verloren zijn. Hoe triest die mogelijkheid ook is, het zou kunnen verklaren waarom zijn persoonlijkheid in de serie zo anders is in vergelijking met hoe stoïcijns hij is in de spellen.

Kijken?


Het volledige eerste seizoen van Halo is nu te zien op SkyShowtime. Het tweede seizoen ging op 9 februari in première met de twee eerste afleveringen die uitgebracht werden. De overige afleveringen komen wekelijks uit.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Plotgat door 'Cheers' werd op een weinig subtiele wijze rechtgezet in 'Frasier'
Series / Specials

Plotgat door 'Cheers' werd op een weinig subtiele wijze rechtgezet in 'Frasier'

Soms is het zoeken naar de waarheid: was de vader van Frasier nu dood of niet?

De sitcom Cheers liep van 1982 tot en met 1993 en werd dan opgevolgd door de spin-off serie Frasier, die het personage Frasier Crane volgt. In een aflevering van Cheers heeft Frasier het over zijn ouders die overleden zijn. Maar het centrale plot van Frasier is dat hij verhuist naar Seattle om te zorgen voor zijn vader. Was hij heel die tijd dus niet dood?

Frasier was een van de populairste komische series ooit op de Amerikaanse televisie met een record van 37 Emmy Awards. Hiermee verpulverden ze het vorige record van The Mary Tyler Moore Show, dat 29 prijzen won, al had deze serie daar maar 7 seizoenen voor nodig. Het Emmy-record werd intussen verbroken door Game of Thrones dat 59 Emmy's won, maar dat is geen comedyserie, dus in die categorie is Frasier nog steeds recordhouder.

Verhaal


Frasier draait om het leven van Dr. Frasier Winslow Crane (Kelsey Grammer), een psychiater die verhuist van Boston naar zijn geboorteplaats Seattle om voor zijn zieke vader te zorgen. Hij heeft zijn leventje in Boston, die je kon volgen in Cheers gedurende 9 seizoenen, achtergelaten en woont nu in Seattle met zijn vader. Hij heeft zijn eigen radioprogramma met zijn vaste producer Roz Doyle waarin hij problemen van luisteraars behandelt.

Het is een spin-off serie op Cheers en volgt dus op wat er in deze sitcom is gebeurd. Zo eindigde op het einde van Cheers zijn relatie met Lilith Sternin (Bebe Neuwirth) met wie hij een zoon, Frederick, heeft. Frasier is nu dus vrijgezel en wordt herenigd met zijn vervreemde vader Martin en zijn broer Niles.

Plotgat


In Frasier draait het centrale plotpunt rond Frasier die terugkeert naar Seattle om voor zijn zieke vader te zorgen, maar in een aflevering van Cheers merkt Frasier op dat zijn ouders zijn overleden. Als dit echt het geval was, zou Frasier dus nooit naar Seattle verhuisd zijn.



De serie behandelde het plotgat toen Sam Malone (Ted Danson), een van de hoofdpersonages van Cheers, te gast was in het tweede seizoen en Frasier zegt dat hij destijds boos was op zijn vader en deed alsof hij dood was. Het was niet de sterkste verklaring, maar tenminste gaven ze toe dat er een fout was gemaakt.

Nieuwe serie


Al die jaren dacht men dus dat de vader van Frasier dood was, terwijl het helemaal niet zo was. Ze grappen in de scène ook over het beroep van zijn vader die veranderde van wetenschapper naar politieagent. Uiteindelijk kwam er wel een moment dat Frasier's vader stierf en wat erna gebeurt met Frasier kan je zien in de nieuwe serie Frasier, die uitkwam in 2023. Grammer hernam zijn rol als Frasier voor deze nieuwe serie waarin Frasier kort na de dood van zijn vader terugkeert naar Boston.



Hij hoopt op een betere relatie met zijn zoon Frederick, nu een brandweerman in Boston, aanvaardt een professoraat aan de Harvard Universiteit en trekt in bij Frederick's appartementsgebouw. Met behulp van zijn familie en zijn nieuwe collega's staat Frasier op het punt om aan zijn derde akte te beginnen.

Kijken?


Cheers is niet te vinden op de verschillende streamingdiensten, maar de originele versie van Frasier kan je wel bekijken op Viaplay en SkyShowtime. Ook de nieuwe versie van Frasier is te vinden op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'Blade Runner'-serie versterkt zich met talentvolle Hollywoodregisseur bij Prime Video
Series / Nieuws

Nieuwe 'Blade Runner'-serie versterkt zich met talentvolle Hollywoodregisseur bij Prime Video

Nu de stakingen voorbij zijn, kan met de nieuwe regisseur de productie weer doorgaan.

De wereld van Blade Runner breidt zich uit met een aankomende tv-serie op Prime Video, waarbij Jonathan van Tulleken de regie zal voeren over de miniserie Blade Runner 2099.

Van Tulleken zal de eerste twee afleveringen van de serie leiden, nadat Jeremy Podeswa eerder was betrokken bij het project. Hij moest de serie echter laten lopen vanwege een drukke agenda. De productie van de serie was oorspronkelijk gepland voor vorig jaar, maar vanwege stakingen onder schrijvers en acteurs werd de productie uitgesteld.

Futuristische en epische productie


Blade Runner 2099 dient als een vervolg op zowel Ridley Scott's Blade Runner uit 1982 als Denis Villeneuve's Blade Runner 2049 uit 2017. De oorspronkelijke film was geïnspireerd op de roman Do Androids Dream of Electric Sheep? van Philip K. Dick en had in de hoofdrollen Harrison Ford, Sean Young en Rutger Hauer.

De sequel had Ryan Gosling en Ana de Armas in de hoofdrollen en bracht ook Ford terug. Gezien het concept en het feit dat deze acteurs humanoïde replicanten hebben gespeeld, is momenteel niet bekend of enige voormalige sterren terugkeren voor de nieuwe serie.

Nieuwe regisseur op een nieuwe locatie


Het nieuws dat de serie een nieuwe regisseur krijgt is niet het enige wat verandert voor de productie van Blade Runner 2099. Onlangs werd bekend dat de productie van Noord-Ierland naar Praag, Tsjechië is verhuisd.



Gezien de vertragingen is nog niet precies bekend wanneer Blade Runner 2099 uitkomt. Hou SerieTotaal in de gaten voor alle updates over de nieuwe serie van Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit zie je per aflevering in het nieuwe seizoen van 'Formula 1: Drive to Survive'
Series / Nieuws

Dit zie je per aflevering in het nieuwe seizoen van 'Formula 1: Drive to Survive'

Begin maart gaat het Formule 1 circus weer van start. Netflix komt met het zesde seizoen van Formula 1: Drive to Survive.

Het zesde seizoen van Formula 1: Drive to Survive van Netflix staat op het punt van verschijnen. Aankomende vrijdag zet de streamingdienst de tien nieuwe afleveringen online en hierin wordt teruggekeken op het vorige seizoen.

Met maar liefst negentien overwinningen was Max Verstappen de grote man van de koningsklasse in de autosport. Rijders als Sergio Pérez, Lewis Hamilton, Fernando Alonso, Charles Leclerc en Lando Norris zagen de Nederlander vaak aan de horizon verdwijnen.

Drive to Survive


In Formula 1: Drive to Survive krijgen we te zien hoe het eraan toe ging achter de schermen. Volgens Netflix krijgen we een blik op de "nieuwe teamopstellingen, sterke vriendschappen en bittere rivaliteit".

Er verschijnen in totaal tien afleveringen van elk zo'n 45 minuten, die werden geproduceerd door James Gay-Rees (Amy, Senna) en Paul Martin (Diego Maradona).

Afleveringen


Hieronder zie je als eerste een compleet nieuwe trailer voor het nieuwe seizoen, te zien vanaf aankomende vrijdag 23 februari. Daarna lees je de synopsis per aflevering.De eerste race van het nieuwe seizoen start op zondag 2 maart om 16.00 uur Nederlandse tijd, op het circuit van Bahrein.



Aflevering 1: Money Talks
Lawrence Stroll doet er alles aan om wereldkampioen te worden met Aston Martin. Maar zijn dromen kunnen al voorbij zijn voordat het nieuwe seizoen begint.

Aflevering 2: Fall From Grace
Nyck de Vries heeft goede hoop als hij voor het eerst in de Formule 1 rijdt. Terwijl de druk toeneemt, heeft hij moeite om het tempo erin te houden.

Aflevering 3: Under Pressure
McLaren heeft veel te bewijzen na vorig seizoen. De auto van stercoureur Lando Norris laat hem opnieuw in de steek en hij begint na te denken over zijn opties.

Aflevering 4: The Last Chapter
Het is een strijd achterin tussen Haas en Williams. Terwijl het ene team vasthoudt aan de traditie, is het andere team klaar om gedurfde nieuwe stappen te zetten.

Aflevering 5: Civil War
Esteban Ocon en Pierre Gasly van Alpine rijden al sinds hun jeugd tegen elkaar. Kunnen ze hun rivaliteit overwinnen nu ze in hetzelfde team zitten?

Aflevering 6: Leap of Faith
Lewis Hamilton is al 13 jaar trouw aan Mercedes. Maar winnen komt op de eerste plaats - en nu zijn contract verlengd moet worden, moet hij een moeilijke beslissing nemen.

Aflevering 7: C'est la Vie
Een investering van Hollywoodsterren verhoogt de druk op het management van Alpine. Tussen gefrustreerde coureurs en teleurstellende resultaten moet er iets gebeuren.

Aflevering 8: Forza Ferrari
In Italië is Ferrari een religie. Dus wanneer het team in Monza arriveert, zijn alle ogen gericht op de nieuwe directeur Fred Vasseur om de gebeden van de fans uit te laten komen.

Aflevering 9: Three's a Crowd
Daniel Ricciardo is eindelijk terug op het circuit. Maar als hij door een ongeluk weer aan de kant moet blijven, wordt zijn plaats ingenomen door een groentje van de reservebank.

Aflevering 10: Red or Black
Nu het seizoen ten einde loopt en de winnaar al zeker is, zijn rivalen Mercedes en Ferrari verwikkeld in een felle strijd om de tweede plaats.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Cersei Lannister in 'Game of Thrones' werd op een haar na door déze bekende actrice gespeeld
Series / Featured

Cersei Lannister in 'Game of Thrones' werd op een haar na door déze bekende actrice gespeeld

Deze Brits-Amerikaanse actrice wees de rol van Cersei in de legendarische serie af.

Lena Headey heeft met Cersei Lannister een voortreffelijk staaltje acteerwerk laten zien. Cersei was een afgrijselijk mens maar behield desondanks menselijke trekjes. De rol vestigde Headeys naam definitief, maar dit was nadat Gillian Anderson deze afsloeg.

HBO nam een risico met de fantasyserie en dacht dat een bekende naam potentieel meer kijkers zou trekken. Anderson zette echter haar gezinsleven op de eerste plaats.

Gezonde uitdaging


Het is moeilijk om je dit voor te stellen, maar Game of Thrones vormde destijds een risico voor HBO. Het betrof zowel qua tijd, geld en energie een enorm project. Daarnaast was George R.R. Martins complexe verhaal een gezonde uitdaging wat de vertaling naar het scherm betrof.

Cersei vormde een belangrijk personage in de intriges van Westeros. De makers besloten om die reden om de rol van Cersei aan een ervaren actrice te geven die daarnaast ook naamsbekendheid had. Op deze manier zou Cersei goed neergezet worden én zou de serie wellicht meer kijkers trekken.

Uitstekende keus


Gillian Anderson was om deze redenen een uitstekende keus. De actrice was onder andere beroemd om The X-Files en legde qua vaardigheden het nodige gewicht in de schaal. Jammer genoeg weigerde Anderson aangezien dit mega-project haar te lang zou weghouden van haar gezin.



Tegen Stylist zei de actrice hierover het volgende: "Ik kan het niet aan mijn gezin verkopen om zo lang weg te zijn. Tenzij het Martin Scorsese betreft".

Ironisch


Het is natuurlijk ironisch dat Anderson de rol afwees vanwege het moederschap. Per slot van rekening was Cersei's band met haar kinderen een van de weinige dingen die haar een sympathiek trekje gaven. Anderson maakte vervolgens furore met rollen in The Fall en The Crown. Voor Headey was door Andersons afwijzing de weg vrijgemaakt voor een ijzersterke prestatie die unaniem lof heeft geoogst.



Game of Thrones kun je zien op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veteraan-acteur bekent dat hij 'The Walking Dead' totaal niet kende: "geen zin in zombies"
Series / Nieuws

Veteraan-acteur bekent dat hij 'The Walking Dead' totaal niet kende: "geen zin in zombies"

Hij leerde de serie kennen door zijn belangrijke rol in 'The Ones Who Live'.

De Amerikaanse acteur Terry O'Quinn heeft een indrukwekkend aantal rollen in iconische producties op zijn lijst staan. Denk hierbij aan Lost, waarin hij John Locke speelde. Ook was O'Quinn te zien in Hawaii Five-0 als Joe White.

In een interview met ComicBook vertelt de doorgewinterde acteur over zijn rol als de schurk majoor-generaal Beale in The Walking Dead: The Ones Who Live. Hij bekent dat hij door een samenloop van omstandigheden de franchise eigenlijk helemaal niet kende. Dit zal echter geen belemmering vormen om Beale goed neer te zetten.

Nog nooit gezien


Het interessante is dat Beale al wel is genoemd in een eerdere spin-off: dit was in The Walking Dead: World Beyond. De nieuwste serie, The Walking Dead: The Ones Who Live duikt de CRM in, en we maken daadwerkelijk kennis met Beale.

O'Quinn werd gebeld door de showrunner Scott M. Gimple, en gaf direct aan The Walking Dead nog nooit gezien te hebben. O'Quinn: "Scott zei vervolgens 'geen probleem, ik kan je alles vertellen wat je moet weten".

Toeval


De reden hiervoor berustte voornamelijk toeval, legt de acteur uit. O'Quinn: "Er waren in die tijd ontzettend veel goede series, dus ik miste het hele zombieverhaal. Op een avond werd het uitgezonden en ik stond op het punt om naar bed te gaan. Ik dacht dus bij mezelf 'ik wil gaan slapen, en heb geen zin in zombies in mijn hoofd'".



"Nu ligt het natuurlijk totaal anders. Ik zag de zombies en was direct verkocht," besluit de acteur. Gezien zijn staat van dienst kunnen de fans uitkijken naar een boeiend en waarschijnlijk bikkelhard personage in de vorm van majoor-generaal Beale.

Wanneer te bekijken?


Het eerste seizoen van The Walking Dead: The Ones Who Live heeft zes afleveringen en start op 25 februari op de Amerikaanse zender AMC en AMC+. Het is op het moment van schrijven nog niet bekend of en zo ja wanneer de serie naar Nederland komt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eigenhandig zorgde Carice van Houten voor een van de grootste blunders in 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Eigenhandig zorgde Carice van Houten voor een van de grootste blunders in 'Game of Thrones'

Het personage van Carice van Houten zorgde voor een grote blunder in 'Game of Thrones'.

Carice van Houten speelde in Game of Thrones de rol van Melisandre, ook wel bekend als The Red Witch of The Red Priestess. Hoewel ze een van de meest intrigerende personages is, beging de serie met haar ook een blunder.

Melisandre staat bekend om haar schoonheid, maar iedere fan weet dat hier iets achter schuilt. In de première van seizoen 6 werd het geheim dat ze met zich meedroeg onthuld.

Ketting


Hoewel Melisandre jong en mooi lijkt, werd in deze aflevering onthuld dat ze eigenlijk eeuwenoud is. Ze behield haar jeugd met behulp van een magische robijnen ketting.

In de schokkende onthulling in seizoen 6 doet Melisandre de ketting af, waardoor haar ware gedaante verschijnt. Hieruit blijkt dat ze haar ketting om moet houden om er jong uit te zien. Dit levert echter een plotgat op.

Blunder


Wat we in seizoen 6 zien, spreekt namelijk een shot uit seizoen 4 tegen. In de aflevering Mockingbird zien we Melisandre in bad zitten. Ze bezit duidelijk nog haar jeugd en schoonheid, maar de ketting heeft ze niet om…



Van Houten heeft zelf op de inconsistentie gereageerd, en noemt het een simpelweg een blunder. De makers van de serie waren het belang van de ketting vergeten, waardoor hij niet in de scène te zien was.

Opzet?


Toch is niet iedereen het er over eens dat het vergeten van de ketting een fout was. Sommige fans denken dat het uiterlijk van Melisandre afhangt van de persoon die naar haar kijkt. De scène in het bad vindt plaats vanuit het perspectief van Selyse, die sterk gelooft in Melisandre en haar religie.

Het zou dus kunnen dat Selyse altijd de ware vorm van Melisandre zag, en alleen de kijkers haar jonge versie zagen om de plottwist voor later te bewaren. Game of Thrones bekijk je op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De vurige wens van Yennefer in 'The Witcher' zorgt voor behoorlijk inconsequente verhaalijn
Series / Nieuws

De vurige wens van Yennefer in 'The Witcher' zorgt voor behoorlijk inconsequente verhaalijn

Deze verhaallijn in 'The Witcher' is volgens fans totaal niet geloofwaardig.

The Witcher krijgt al sinds het begin van de serie veel kritiek. Vooral over het plot zijn kijkers over het algemeen niet te spreken. Ten eerste blijft dit niet altijd trouw aan de boeken, maar ook zitten er vaak inconsequenties in.

Het eerste seizoen van The Witcher kreeg gemengde reacties. Sommige kijkers vonden dat de serie het verhaal van Geralt of Rivia goed in beeld brengt, anderen waren minder enthousiast. Eén verhaallijn die op veel kritiek kon rekenen was die van Yennefer.

Transformatie


Het verhaal van Yennefer begint tragisch. Ze heeft een bochel en wordt gezien als lelijk. Door haar vader wordt ze verkocht aan Tissaia de Vries, bij wie ze haar magie traint. Wanneer ze haar training heeft afgerond, krijgt Yennefer de kans een transformatie te ondergaan.

Deze pijnlijke transformatie zal haar schoonheid geven. Maar dit gaat wel ten koste van iets anders, namelijk haar vruchtbaarheid. Ze kan dus geen kinderen meer krijgen.

Kinderwens


Niet veel later gaat ze in het geheim toch op zoek naar manieren om haar vruchtbaarheid te herstellen. Hiervoor riskeert ze zelfs een paar keer haar leven.



Het kan natuurlijk dat ze zich toch heeft bedacht. Maar voor veel kijkers voelde deze plotselinge verandering gek aan. Aan het begin van de serie leek Yennefer totaal geen kinderwens te hebben. En slechts een paar afleveringen later heeft ze ineens een enorm verlangen om moeder te worden.

Betere onderbouwing


Misschien besefte Yennefer pas wat ze op het spel had gezet toen ze het ook echt verloor. De serie had dit dan echter beter moeten onderbouwen en haar veranderende gevoelens beter in beeld moeten brengen.

Bekijk The Witcher op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Actrice Anne Hathaway ken je uit de grootste films, maar ze startte ooit in een geflopte tv-serie
Series / Specials

Actrice Anne Hathaway ken je uit de grootste films, maar ze startte ooit in een geflopte tv-serie

De eerste rol van Anne Hathaway was in een serie die al tijdens het eerste seizoen gecanceld werd.

Iedere acteur moet ergens beginnen. Hoewel we Anne Hathaway nu kennen door haar rollen in grote blockbusters, was dat in het begin van haar carrière natuurlijk anders. Haar eerste rol was zelfs in een serie die na slechts één seizoen werd gecanceld.

De meest iconische rollen van Hathaway zijn waarschijnlijk die in films als The Devil Wears Prada, The Princess Diaries en Interstellar. Maar alles begon voor haar met de serie Get Real uit 1999.

Familie Green


Deze Amerikaanse drama-komedie werd uitgezonden op Fox en volgt de disfunctionele familie Green. De ouders van de familie kregen kinderen toen ze tieners waren. Nu hun kinderen ouder zijn, merken ze dat hun huwelijk het dieptepunt heeft bereikt.

Hathaway speelde de rol van Meghan Green, de oudste dochter in het gezin. Meghan is een erg gemotiveerde leerling en wordt zelfs geaccepteerd bij de prestigieuze universiteit UC Berkeley. Het zorgt dan ook voor de nodige schok en drama wanneer ze besluit niet langer naar de universiteit te willen gaan.

Jesse Eisenberg


Hathaway was bovendien niet de enige inmiddels bekende naam die in deze serie te zien was. Ook acteur Jesse Eisenberg had een van zijn eerste rollen in Get Real. Hem kun je kennen van grote films als Now You See Me en The Social Network. In de serie speelt hij de rol van het jongste kind Kenny, dat gepest wordt.



In de serie wordt er regelmatig direct tegen de camera gepraat door de kinderen van de familie. Ook bevat de serie verwijzingen naar populaire cultuur en andere tv-series. Hoewel de serie overwegend goed werd ontvangen door critics, werden er niet genoeg kijkers getrokken.

Gecanceld


Get Real werd daarom gecanceld, nog voordat de laatste twee afleveringen van het eerste seizoen uitgezonden konden worden. Dit was ongetwijfeld een grote teleurstelling voor Hathaway en Eisenberg, maar gelukkig is het voor hen helemaal goed gekomen.

Get Real is vandaag de dag niet te vinden op een streamingdienst, wat misschien ook niet geheel verbazingwekkend is. Wel kun je de afleveringen gratis bekijken op YouTube.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. Met de beruchte 0% op Rotten Tomatoes is dit de slechtste Netflix-serie aller tijden

  5. 5. Duistere Netflix-thriller trapt over een paar dagen af: is dit de volgende hit?

Bekijk alle artikelen