search
Angelina Jolie heeft overduidelijk niks met tv-series en dat lijkt niet te gaan veranderen
Series / Specials

Angelina Jolie heeft overduidelijk niks met tv-series en dat lijkt niet te gaan veranderen

We zullen Angelina Jolie niet snel in een televisieserie zien spelen.

Met acteurs als ouders, kon het niet anders dat Angelina Jolie ook een actrice en Hollywoodster ging worden. Sinds haar kindertijd staat ze al in de schijnwerpers en na het winnen van een Oscar voor Girl, Interrupted uit 1999, bereikte ze de status van een echte ster. Gedurende haar carrière heeft Jolie dan ook alles gedaan, behalve televisieseries. Dit is waar haar grens ligt.

Jolie heeft al een mooie carrière opgebouwd waarin ze echt alles heeft gedaan. Ze heeft gespeeld in verschillende succesvolle live-action- en geanimeerde films, haar eigen films geschreven, geregisseerd en geproduceerd, evenals belangrijke humanitaire projecten gesteund. Maar haar brede bereik lijkt te zijn gestopt bij televisie. Eind jaren 90 verscheen ze wel in een aantal televisiefilms, maar sindsdien was ze niet meer te zien op televisie en enkel in films.

Debuut


Jolie maakte haar filmdebuut als kind naast haar vader, Jon Voight, in Lookin' to Get Out uit 1982, maar haar filmcarrière begon echt een decennium later met Cyborg 2 uit 1993, gevolgd door haar eerste hoofdrol in Hackers (1995). Eind jaren 90 was ze te zien in de biografische televisiefilms George Wallace en Gia, wat de enige keer was dat Jolie te zien zou zijn op televisie, want daarna zou ze enkel nog in films spelen. Voor haar rol in beide films won ze een Golden Globe.

In 1999 begon haar carrière een boost te krijgen toen ze de Oscar voor Beste Vrouwelijke Bijrol won voor haar rol als sociopaat in het drama Girl, Interrupted. Ook haar rol als de titulaire heldin in Lara Croft: Tomb Raider (2001) vestigde haar als een ster. Ze zette haar carrière als actieheldin voort met Mr. & Mrs. Smith (2005), Wanted (2008) en Salt (2010). Ze hernam ook haar rol als Lara Croft in het vervolg Lara Croft: Tomb Raider – The Cradle of Life (2003).

Animatie en regisseren


Ze ontving ook lovende kritieken voor haar optredens in de dramafilms A Mighty Heart (2007) en Changeling (2008). De laatste leverde haar een nominatie op voor de Oscar voor Beste Actrice. Jolie was ook te zien in de Disneyfilm Maleficent (2014) en het vervolg uit 2019 en de superheldenfilm Eternals (2021). Daarnaast heeft ze ook een aantal stemmen gedaan voor animatiefilms. Je kan haar horen als Lola in Shark Tale en als Master Tigress in de animatiefilmserie Kung Fu Panda.Jolie is niet enkel voor de camera te vinden maar ook achter de camera als regisseur. Zo heeft ze ook de films In the Land of Blood and Honey (2011), By the Sea (2015) en First They Killed My Father (2017) geregisseerd en geschreven. Er komt binnenkort ook een volgende film, getiteld Without Blood, uit die ze heeft geregisseerd en geschreven. Deze film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Alessandro Baricco.

Toekomst


Naast Without Blood, zal Jolie binnenkort ook opnieuw te zien zijn voor de camera als Maleficent in de derde film van de Disneyfranchise. Er zijn ook een paar andere films die gepland staan waarin Jolie te zien zal zijn. Zo heb je Maria, een biografische dramafilm over operazangeres Maria Callas met Jolie in de hoofdrol, Maude v Maude, een thrillerfilm waarin ze naast onder andere Halle Berry zal spelen, Every Note Played, een dramafilm gebaseerd op de gelijknamige roman van Lisa Genova, en de thrillerfilm The Kept, een bewerking van de roman van James Scott.Jolie zal dus binnenkort in heel wat films te zien zijn en dat na een paar jaar niet op het grote scherm te verschijnen. Want het is van 2021 geleden dat er nieuwe films uitkwamen waarin ze te zien was, namelijk Eternals en Those Who Wish Me Dead. Maar het zal bij films blijven, want Jolie heeft overduidelijk geen zin om in tv-series te spelen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen