search
Opvallende overeenkomsten tussen nieuwe 'Madame Web' film en deze vergeten DC-serie uit 2002
Series / Nieuws

Opvallende overeenkomsten tussen nieuwe 'Madame Web' film en deze vergeten DC-serie uit 2002

De parallellen tussen Madame Web en deze serie uit 2002 zijn erg opvallend.

De nieuwe thriller, Madame Web, met Dakota Johnson in de hoofdrol is nog maar net te zien in de bioscoop, maar er is nu al iets heel aparts opgevallen. De film heeft namelijk heel veel overeenkomsten met een oude en lang vergeten serie.

De film gebruikt veel elementen uit superheldenfilms uit de jaren 2000 en er zijn dan ook parallellen met films zoals Daredevil of Catwoman. Toch is er één serie die wel heel veel parallellen deelt.

Birds of Prey


Madame Web lijkt wel de oudere zus van Birds of Prey. En dan hebben we het niet over de film uit 2020 met Margot Robbie. Birds of Prey is in 2002 uitgekomen en speelt zich af in het DC-universum.

De serie was eigenlijk bedoeld als een spin-off van Smallville, de serie over Superman. Birds of Prey volgt Helena Kyle/ Huntress (Ashley Scott) terwijl ze samenwerkt met Barbara Gordon/ Oracle (Dina Mayer) en Dinah Redmond (Rachel Skarsten) om de strijd aan te gaan met de misdaad in New Gotham.

De gelijkenissen


Het opvallende is dat de hoofdrollen van beide projecten niet centraal stonden in de strips. Zo ging Birds of Prey eerst alleen over Dinah en Barbara en werd Huntress pas aan de strips toegevoegd nadat de serie gecanceld was.Ook Madame Web had geen centrale rol in de strips. Ze maakte in 1980 haar debuut, maar werd vaak over het hoofd gezien. Beide projecten zijn dus gebaseerd op een deel uit de comics dat onbenut bleef.

Geen spoilers


Ook zijn er enkele thema’s die belangrijk zijn bij beide projecten en verhaallijnen die wel heel erg bekend voorkomen. Om spoilers te voorkomen zullen deze momenten niet genoemd worden, maar er zijn te veel gelijkenissen om over toeval te spreken.

Birds of Prey is te streamen op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen