search
Dit is de perfecte serie als je geen genoeg kan krijgen van 'Squid Game'
Series / Nieuws

Dit is de perfecte serie als je geen genoeg kan krijgen van 'Squid Game'

De verschijningsdatum voor seizoen 2 van Squid Game seizoen is nog onbekend, maar deze serie is een goede tijdelijke vervanging.

2021 was het jaar van Squid Game. Deze serie leek uit het niets te komen, maar blies alle kijkers helemaal omver. Ondertussen is bijna iedereen fan van de Zuid-Koreaanse thriller en fans willen meer.

In 2023 is Squid Game: The Challenge in première gegaan: een Britse realityserie gebaseerd op de originele Squid Game. Ook is seizoen 2 van Squid Game in de maak, maar de exacte verschijningsdatum is nog niet bekend. Gelukkig is Alice in Borderland de perfecte serie om in de tussentijd te kijken.

Alice in Borderland


Alice in Borderland is in 2020 in première gegaan en vertelt het verhaal van een parallelle versie van Tokio. Terwijl iedereen zich afvraagt hoe ze in deze realiteit zijn beland, moet het gezelschap sadistische en dodelijke spellen spelen om in leven te blijven.

Klinkt bekend? Beide series gaan over mensen die gedwongen worden om spellen te spelen met brute gevolgen. De actiescènes in beide series zijn redelijk realistisch, wat bijdraagt aan de constante spanning.

De verschillen


Op het eerste gezicht lijkt het alsof beide series bijna hetzelfde zijn, maar er zitten heel wat verschillen verscholen in de duistere verhalen. Het grootste verschil zijn de personages. Squid Game laat verschillende mensen met hoge schulden zien die allemaal een eigen reden hebben om de spellen te spelen.Hoewel de personages in Squid Game in een harde realiteit leven, was het wel hun eigen keuze om mee te doen (ook al wisten ze toen nog niet wat de Games echt waren). De personages in Alice in Borderland hadden deze keuze niet. Zij zijn een ander soort slachtoffer en het publiek deelt vanaf het eerste moment hun doodsangst.

Te streamen op Netflix


Stream Alice in Borderland en Squid Game op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen