search
De Rotten Tomatoes-score voor 'Avatar: The Last Airbender' is bekend: kijken of skippen?
Series / Nieuws

De Rotten Tomatoes-score voor 'Avatar: The Last Airbender' is bekend: kijken of skippen?

In korte tijd heeft deze Netflix-verfilming een behoorlijk aantal recensies weten te verzamelen.

De nieuwste verfilming van Avatar: The Last Airbender is eindelijk van start gegaan. De investering levert het nodige visuele spektakel en een intense jonge hoofdrolspeler op, maar wat vinden de critici en het publiek eigenlijk?

Op het moment van schrijven staan er 49 beoordelingen van recensenten en ruim 500 kijkersrecensies. Het publiek is tevreden met 75%, de critici zitten op het randje: hun beoordelingen leveren 59% op.

Vorm vinden


De critici zijn bijvoorbeeld van mening dat de serie wat zoekende is naar de toon. "Is deze serie voor volwassenen of voor kinderen?" vraagt Exclaim! zich af. Hier en daar wordt er wel érg veel uitgelegd qua verhaallijn en "[zijn] de dialogen robotachtig, met CGI uit de losse pols" volgens AV Club. Variety heeft het over "Disney Channel-achtige dialogen".

Naast het feit dat deze verfilming nog zijn vorm moet vinden zijn er ook complimenten. Zowel JVS Media en Primetimer zijn vol lof over het opbouwen van de wereld waarin het verhaal zich afspeelt. De makers zijn er ook in geslaagd om de originele sfeer van het verhaal te behouden. Rolling Stone: "De serie biedt genoeg amusement voor nieuwkomers en houdt zich goed genoeg aan het originele verhaal om de fans tevreden te stellen".

Verwachtingen overtroffen


Dat dit laatste ook goed gelukt is blijkt uit het feit dat de kijkers positiever zijn dan de critici. Ook al onderschrijven ze bepaalde punten die de critici noemen, ze zijn zeer te spreken over de acteerprestaties en de manier waarop het bronmateriaal is bewerkt.Meerdere kijkers benoemden het feit dat de verfilming hun verwachtingen heeft overtroffen. Hoewel Avatar: The Last Airbender duidelijk niet perfect is, is de serie volgens de meesten zeker de moeite waard.

Waar te zien?


Onze recensie van de serie kun je overigens hier lezen. Wil je weten wat je er zelf van vindt? Kijk dan Avatar: The Last Airbender op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen