search
Gebaseerd op een geweldig boek van Stephen King: de veelbelovende serie 'The Mist' bleek een puinhoop
Series / Nieuws

Gebaseerd op een geweldig boek van Stephen King: de veelbelovende serie 'The Mist' bleek een puinhoop

'The Mist' uit 2017 deed aanpassingen om de serie te laten werken, maar dit bleek niet genoeg.

Stephen King heeft in totaal al meer dan 70 boeken geschreven. Het is daarom ook niet zo gek dat enorm veel van zijn werken verfilmd zijn. Dat gaat alleen niet altijd goed.

Kings novelle The Mist kwam uit in 1980. In het verhaal wordt een klein Amerikaans stadje getroffen door een dichte mist, waarin zich gevaarlijke wezens verschuilen.

Film


Hoofdpersonage David schuilt met zijn zoontje in een supermarkt. Hier zijn echter niet alleen de wezens een gevaar, maar ook de andere overlevenden die steeds vijandiger worden. De novelle wordt gezien als een van Kings beste werken.

In 2007 werd het verhaal bewerkt tot een gelijknamige film. Deze film wist kijkers te verbazen met een ander einde dan het boek en werd goed beoordeeld, met 73% op Rotten Tomatoes.

Aanpassingen


Tien jaar later verscheen de serie The Mist, gemaakt door Christian Torpe. Waar de film uit 2007 alleen het einde veranderde, werden er in deze serie veel meer aanpassingen gedaan.



De personages in de serie waren anders en ook het verhaal was vernieuwd. Helaas werd de serie niet goed ontvangen. Op Rotten Tomatoes heeft deze een publieksscore van slechts 46%.

Drie plekken


De serie focust vooral op de sekte-achtige fenomenen die ontstaan bij de overlevenden. In plaats van één groep, worden er drie getoond: in een winkelcentrum, een kerk en een ziekenhuis. Voor veel mensen is dit te veel van het goede, waardoor de mist zelf niet genoeg aandacht krijgt.

Sommige verhalen zijn nou eenmaal niet helemaal geschikt voor een serie, en dat bleek het geval bij The Mist. De serie is te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen