search
De jaren 90-hitserie 'Saved By the Bell' liet personages zomaar verdwijnen en liet de kijkers verbaasd achter
Series / Nieuws

De jaren 90-hitserie 'Saved By the Bell' liet personages zomaar verdwijnen en liet de kijkers verbaasd achter

Het verdwijnen van personages lijkt een patroon te zijn in 'Saved by the Bell'.

Saved by the Bell zal bij veel mensen zorgen voor een hoop nostalgie, maar destijds zorgde de serie ook vaak voor verwarring. Er verdwenen namelijk om de haverklap zomaar personages.

De serie Saved by the Bell gaat over zes middelbare scholieren aan de Bayside High School in Californië, die allerlei avonturen beleven. Het eerste seizoen kwam uit in 1989. Daarna kreeg de serie nog drie seizoenen, tot het einde in 1992.

Kelly en Jessie


De verhaallijnen in de serie waren echter niet altijd logisch, wat nog weleens vragen opriep. Bijvoorbeeld in het laatste seizoen, waarin Kelly en Jessie ineens verdwenen. In plaats van hen, was er ineens een meisje genaamd Tori Scott. Dit terwijl de zes hoofdpersonages hiervoor altijd hetzelfde waren.

Hier blijkt een logische verklaring voor te zijn. De finale van de serie was al gefilmd, toen NBC ineens nog tien extra afleveringen bestelde. De cast moest hiervoor nieuwe deals tekenen, maar Tiffani Thiessen (Kelly) en Elizabeth Berkley (Jessie) waren niet meer beschikbaar.

Violet


Daarom moesten ze vervangen worden en kwam Tori voor hen in de plaats. Er is echter nog een personage dat zomaar verdween in de serie. Herinner je je Violet Bickerstaff nog?



Zij was de vriendin van Screech, die het ultieme huisfeestje organiseerde. Haar laatste moment in de serie was in seizoen 3, toen ze Screech aanmoedigde tijdens een schaakwedstrijd.

Uitleg


Daarna verscheen ze echter nooit meer in de serie. Ook daar blijkt een goede reden voor te zijn. Actrice Tori Spelling was namelijk gecast in Beverly Hills, 90210. Hierdoor had ze uiteraard geen tijd meer voor een kleine bijrol.

Hoewel de verdwijningen van deze personages dus onvermijdelijk waren, had de serie wel wat meer uitleg mogen geven. Dat had flink wat verwarring gescheeld.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen