search
Seizoen 2 van de mysterieuze scifi-hitserie 'Silo' op Apple TV+ moet deze vragen beantwoorden
Series / Featured

Seizoen 2 van de mysterieuze scifi-hitserie 'Silo' op Apple TV+ moet deze vragen beantwoorden

De onbeantwoorde vragen maken de serie boeiend maar moeten desondanks beantwoord worden.

Er wordt reikhalzend uitgekeken naar Silo seizoen 2, al was het maar om die gigantische cliffhanger. Door het verhaal heen ziet de kijker echter zoveel dingen die vraagtekens oproepen, dat je wel meer duidelijkheid móet verschaffen.

Wat opvalt zijn de technische (on)mogelijkheden binnen de wereld van de silo, díe bepaalde deur en natuurlijk de mogelijkheid van andere leefgemeenschappen. Juliette (Rebecca Ferguson) heeft zo haar vraagtekens bij de regels die gelden binnen de silo maar ook bij het achtergrondverhaal binnen de leefgemeenschap.

Praktische overwegingen


Wat als eerste opvalt is dat een complexe constructie als een ondergrondse silo kennelijk geen liften heeft. Sterker nog, er is een regel die dit verbiedt.

Binnen een ondergrondse ruimte verwacht je dat praktische overwegingen op de eerste plaats staan, dus het verbod op liften slaat natuurlijk helemaal nergens op.

Onder het oppervlak


In het eerste seizoen blijkt dat bepaalde voorwerpen en technologieën niet echt bekend zijn. Zo zijn een Pez-snoephouder en een videocamera een soort relieken voor de bewoners. De technologische kennis is kennelijk ook nog eens redelijk scheef. Bepaalde ingewikkelde constructies en apparaten kunnen gemaakt worden, maar een videocamera is iets onbekends.



Verder is daar de ontdekking van een deur die zich onder het wateroppervlak bevindt. De deur maakt onderdeel uit van het complexe tunnelsysteem en natuurlijk wil je als kijker weten waar de deur naarto leidt. Het vermoeden bestaat dat er een connectie is met andere ondergrondse systemen.

Contact


Aan het slot van het eerste seizoen wordt gehint op andere ondergrondse systemen wanneer er een landschap vol met kraters wordt vertoond. Deze kraters zouden stuk voor stuk andere silo's kunnen zijn, en wellicht zijn de ondergrondse deuren een manier om met elkaar in contact te blijven.



Bepaalde zaken worden duidelijk achtergehouden zonder dat duidelijk wordt waarom. Het tweede seizoen zal de draad oppakken en onthullen waarom er kennelijk baat is bij totale isolatie in deze post-apocalyptische gemeenschap. Je kunt Silo streamen op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen