search
'Reacher'-personage wordt totaal afgeserveerd door de fans, maar waarom eigenlijk?
Series / Featured

'Reacher'-personage wordt totaal afgeserveerd door de fans, maar waarom eigenlijk?

Ondanks de aanwezigheid in zowel de boeken als de serie vinden fans het helemaal niks.

Reacher van Prime Video is momenteel het derde seizoen aan het filmen. Deze keer wordt Lee Childs Spervuur (Persuader) verfilmd, en opnieuw zal Frances Neagley (Maria Sten) te zien zijn.

Neagley is een oude bekende van Reacher uit zijn legertijd. De makers hebben de rol van Neagley wel érg uitgebreid ten opzichte van de boeken. Daarnaast is Reacher nu eenmaal een einzelgänger. Neagleys overmatige aanwezigheid doet dus ook nog eens afbreuk aan de hoofdpersoon.

Toegevoegde waarde


Maria Sten zet Neagley prima neer, de actrice is dus zeker van toegevoegde waarde voor de serie. Aangezien zich in de boeken vrij veel in Reachers gedachtenwereld afspeelt, is het op zich begrijpelijk dat je in de verfilming hiervoor met een oplossing komt.

De keuze voor Neagley is vanuit dit oogpunt logisch, maar jammer genoeg verandert Reachers persoonlijkheid hierdoor. Reacher is behoorlijk op zichzelf en leunt niet op anderen. Hij lost problemen middels zijn hersens én zijn spieren op en heeft verder niemand nodig.

Flaters


Doordat Neagley zoveel uitlegt binnen het verhaal, hebben fans de indruk dat Reacher in een "domme spierbundel" verandert, die flaters slaat waarna Neagley hem uit de problemen haalt. De aanpassing leidt er dus toe dat Reachers karakter teveel verandert.

Bekijk op instagram


Om deze reden maken trouwe kijkers zich zorgen over het feit dat Neagley ook in seizoen 3 te zien zal zijn. Dit is helemaal opvallend wanneer je bedenkt dat ze helemaal niet in Spervuur verscheen. Seizoen 3 is momenteel nog volop in productie, dus de fans moeten nog even afwachten hoe de dynamiek uit zal pakken.

Reacher is te zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen