search
De volle 100% op Rotten Tomatoes en nog altijd staat de topserie 'Fleabag' voor je klaar op Prime Video
Series / Nieuws

De volle 100% op Rotten Tomatoes en nog altijd staat de topserie 'Fleabag' voor je klaar op Prime Video

De grappige en ontroerende serie 'Fleabag' mag je zeker niet gemist hebben.

Het gebeurt niet vaak dat een serie de volle 100% scoort op Rotten Tomatoes. Toch lukte het de Britse serie Fleabag om deze prestatie te behalen.

De comedy-dramaserie ging in 2016 in première. Het tweede en laatste seizoen verscheen in 2019. De serie is geschreven en gecreëerd door Phoebe Waller-Bridge, die je kunt kennen van Indiana Jones and the Dial of Destiny en Solo: A Star Wars Story.

Droge humor


Waller-Bridge speelt ook de hoofdrol in Fleabag. De serie vertelt het verhaal van een personage waarvan de naam niet genoemd wordt. We zien hoe de vrouw haar leven navigeert in London, terwijl ze met de negatieve kanten aan het leven probeert om te gaan.

Ze heeft te maken met opgekropte woede en verdriet en duwt iedereen weg die haar probeert te helpen, maar met haar droge humor weet ze haar hoofd hoog te houden. De serie is gebaseerd op een toneelstuk van Waller-Bridge uit 2013.

Hot Priest


Naast Waller-Bridge, zien we verschillende andere bekende acteurs in de serie. Andrew Scott (All of Us Strangers, Sherlock) speelt de rol van een priester, door fans ook wel "The Hot Priest" genoemd, op wie het hoofdpersonage verliefd wordt.Daarnaast zien we Sian Clifford (Life After Life, See How They Run) als de zus van het hoofdpersonage en Olivia Colman (The Favourite, The Crown) als hun stiefmoeder.

Ontroerend en slim


De critical consensus op Rotten Tomatoes luidt als volgt: "slim en venijnig grappig: Fleabag is een ontroerende, enorm inventieve komedie over een gecompliceerde jonge vrouw die door de nasleep van een trauma heen moet".

De twee seizoenen van Fleabag zijn te bekijken op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen