search
HBO-baas maakt bekend wanneer de 'Harry Potter'-serie te zien zal zijn
Series / Nieuws

HBO-baas maakt bekend wanneer de 'Harry Potter'-serie te zien zal zijn

Onlangs overlegde de top van Warner Bros. Discovery en bespraken de start van de reboot.

HBO Max valt zoals bekend onder Warner Bros. Discovery (WBD). Variety berichtte onlangs over het topoverleg omtrent het vierde kwartaal. Topman David Zaslav gaf hierin ook aan wanneer de langverwachte reboot van Harry Potter te zien zal zijn.

Zaslav mikt op een start in 2026, waarbij voor ieder boek in J.K. Rowlings serie een seizoen uitgetrokken zal worden. De schrijfster treedt op als uitvoerend producent en zal ook een adviserende rol hebben.

Unanieme goedkeuring


Na het tegenvallende succes van de Fantastic Beasts-films maakte Zaslav de reboot tot zijn prioriteit. Hij kon echter fluiten naar unanieme goedkeuring, maar om een andere reden dan je zou denken.

Wizarding World is duidelijk nog steeds ongelooflijk succesvol. Het feit dat J.K. Rowling op Twitter in opspraak raakte heeft de franchise niet beschadigd. De boeken verkopen nog steeds prima, en de bijbehorende merchandise en videogames gaan als ook als warme broodjes over de toonbank.

Stevig uit de hoek komen


De voornaamste zorg betrof, ironisch genoeg, de populariteit van de films. Fans kunnen behoorlijk stevig uit de hoek komen wanneer een geliefd verhaal naar hun idee geen recht gedaan wordt. De verfilming van de Witcher-boekenserie is hier een levendig voorbeeld van: goedkeuring van de liefhebbers legt wel degelijk gewicht in de schaal.Zaslav is zich hier ongetwijfeld van bewust. Het feit dat J.K. Rowling betrokken is bij de serie is in dit verband een pluspunt. WBD heeft bijvoorbeeld uitgebreid overlegd met J.K. Rowling. Zaslav: "We hebben uitgebreid contact gehad met Jo (J.K. Rowling) en haar team. Beide kanten zijn ongelooflijk enthousiast om dit verhaal weer tot leven te brengen. De gesprekken zijn prima verlopen en we kijken er ontzettend naar uit om de 'Harry Potter'-serie op het scherm te brengen en te delen met fans over de hele wereld".

Deadline


WBD en Rowling zelf zijn zich bewust van de uitdaging die voor hen ligt. De films behoren ook nog eens tot WBD's grootste financiële successen. Met de deadline van 2026 in het verschiet zullen ze ongetwijfeld de tijd nemen om voor een goede kwaliteit productie te gaan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen