search
Netflix schrapt veelbelovende nieuwe fantasy-serie van 'Percy Jackson'-maker
Series / Nieuws

Netflix schrapt veelbelovende nieuwe fantasy-serie van 'Percy Jackson'-maker

Het lijkt erop dat een nieuw fantasierijk verhaal op Netflix geen kans van slagen heeft.

Op Disney+ heeft Percy Jackson and the Olympians een prima bestaan, maar concurrent Netflix zet een streep door een ander werk van schrijver Rick Riordan: The Kane Chronicles.

Het was al in 2020 dat Netflix de geplande serie aankondigde, maar nu onthult Riordan dat de streamingdienst niet doorgaat met de serie en de periode voorbij is om een haalbare pilot te maken voor The Kane Chronicles.

Meer kans bij een andere streamingdienst?


Riordan laat in een bericht weten: "Op dit moment bevindt Kane Chronicles zich in 'turnaround', wat betekent dat Netflix heeft besloten om niet verder te gaan en hun optie is verlopen na twee jaar proberen een script te ontwikkelen dat hen beviel."

Hij vervolgt: "Nu hangt het ervan af of een andere studio bereid is in te stappen, de preproductiekosten op zich te nemen en verder te gaan. Dit is helemaal niet ongebruikelijk. Het gebeurt, naar mijn schatting, bij het merendeel van de filmprojecten."

Fantasievol avontuur in Egypte


De boeken uit de reeks van The Kane Chronicles zijn een trilogie van avontuurlijke verhalen gebaseerd op de Egyptische mythologie, en draait om broer en zus Carter en Sadie Kane die beiden krachtige magiërs zijn en afstammen van Ramses de Grote.



Of het misschien naar Disney+ verhuisd is nog even afwachten. In de tussentijd kan je wel alle afleveringen van Riordan's andere werk Percy Jackson and the Olympians kijken op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen