search
Wil jij een seriemarathon dit weekend? Kies dan voor de miniserie 'Dopesick'
Series / Nieuws

Wil jij een seriemarathon dit weekend? Kies dan voor de miniserie 'Dopesick'

Als je aan de miniserie 'Dopesick' begint, wil je deze in één keer af kijken.

Zoek je nog de perfecte serie om in één keer te kijken dit weekend? Dan is Dopesick uit 2021 een grote aanrader.

Op een of andere manier doen series over drugs het altijd goed. Meestal focussen deze series zich vooral op de criminele wereld achter het dealen van drugs, maar in Dopesick is dat anders.

Pijnstillers


De miniserie is gebaseerd op het boek van Beth Macy, genaamd Dopesick: Dealers, Doctors, and the Drug Company that Addicted America. De serie brengt verschillende kanten van de problematiek rondom pijnstillers in Amerika in beeld.

Dopesick focust op verschillende elementen van het probleem. We zien het verhaal van families die in aanraking zijn gekomen met verslaving aan pijnstillers, conflicten tussen instellingen en een rechtszaak tegen een bedrijf dat pijnstillers produceert.

Bekende gezichten


De meeste personages in de serie zijn compleet fictief of slechts geïnspireerd op echte personen. Een klein aantal is echter direct gebaseerd op mensen in het echte leven, waaronder de familie Sackler: de eigenaren van een groot farmaceutisch bedrijf.Er komen veel bekende gezichten voor in de serie. Zo zien we Michael Keaton (Birdman, Baman), Peter Sarsgaard (Shattered Glass, Garden State), Will Poulter (We're the Millers, The Maze Runner) en Rosario Dawson (Ahsoka, Rent).

Goede score


De miniserie bestaat in totaal uit acht afleveringen van ongeveer een uur. En als het aan de beoordelingen ligt, is de Dopesick ook een aanrader. Op Rotten Tomatoes scoort de serie een 89% op de tomatometer. Van het publiek krijgt de serie zelfs 94%.

Deze mag je dus absoluut niet missen. Bekijk Dopesick op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij de voortreffelijke miniserie Dopesick al gekeken, of grijp je de kans nu aan?

 • Ik heb Dopesick al gezien

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Ik ga de miniserie nu zeker even kijken!

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen