search

Ons nieuws van zaterdag 2 maart 2024

Recensie HBO Max-serie 'God Save Texas'
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'God Save Texas'

Ontdek de rafelrandjes van Texas door de ogen van drie verschillende regisseurs.

Regie: Richard Linklater, Iliana Sosa, Alex Stapleton | [ Afleveringen: 3 | Speelduur: 54-87 minuten | Jaar: 2024

Met God Save Texas tonen drie verschillende regisseurs elk een ondervertegenwoordigd aspect van de grote Amerikaanse staat waar zij vandaan komen. Door elk een onderwerp te pakken dat hen nauw aan het hart ligt, leggen zij de rafelrandjes van de Texaanse maatschappij bloot. Dit alles in drie enorm trage afleveringen, waarin de eigen interesses van de regisseurs doorschemeren. Een bijzondere kijkervaring met interessante informatie, maar ook een redelijk taaie zit.

In elke aflevering komt een ander onderwerp aan bod. Zo kijkt Hometown Prison naar de gevangeniscultuur (met doodstraf) rondom Huntsville, wordt in The Price of Oil onderzoek gedaan naar de overwegend zwarte wijken die plaats moesten maken voor oliebewerking (waar de bewoners vervolgens geen winst van zagen) en gaat La Frontera in op het veelbesproken grensgebied tussen Mexico en de Verenigde Staten.

Elke aflevering is hierdoor een documentaire op zich, met journalist Lawrence Wright als constante factor. Wright, schrijver van het boek God Save Texas, bespreekt als kenner in elke aflevering met de dienstdoende regisseur over het centraal staande onderwerp. Hoewel dat in theorie goed werkt, voelt het in praktijk toch snel als eigenbelang.

Dit is ook merkbaar bij de regisseurs. Middels een dramatische voice-over vertellen zij over de Texaanse geschiedenis en delen hun bevindingen, maar de toon en het tempo waarop ze vertellen komt al snel gekunsteld of geforceerd over. Ze halen hiermee niet de volledige geloofwaardigheid van de documentaire omlaag, maar na zoveel dramatische pauzes is de ernst van de zaak wel duidelijk.

De betrokken regisseurs vormen overigens wel een bijzonder drietal. Zo wordt de eerste aflevering gemaakt door Richard Linklater (Dazed and Confused, Boyhood), die daarin hint naar zijn creatieve proces en de verhalen waar hij zijn films op baseert. Zijn persoonlijke invalshoek is interessant, maar niet zodanig dat die een speelduur van negentig minuten rechtvaardigt.

Dan is er documentairemaker Alex Stapleton, die de bewogen geschiedenis van haar thuisstad Houston vanuit een zwart perspectief bekijkt. De woonsituatie van deze mensen, pal naast grote oliefabrieken, is schrijnend. Zo zijn keel- en luchtwegziektes een veelvoorkomend probleem, maar wil de gemeente geen hulp bieden om mensen te verhuizen naar veiligere omgevingen. Deze morele stilstand zorgt enkel meer voor problemen, die volledig onder het tapijt worden geveegd ten behoeve van de grote financiële winsten van oliemaatschappijen.

Als laatste wordt het grensgebied tussen El Paso en Juárez verkend, waar een rivier het verschil tussen de Verenigde Staten en Mexico duidt. Filmmaker en immigrantendochter Iliana Sosa kijkt naar het vreemde limbo en de arbitraire scheiding tussen de landen, terwijl ze de overlappende cultuur centraal stelt. Juist door naar de overeenkomsten te kijken, neemt ze de polarisatie onder de loep en voorziet ze de serie van een indrukwekkend nieuw oogpunt.

Helemaal aan het einde zet God Save Texas een tranentrekker in, wanneer Sosa de herontmoeting van gescheiden families vastlegt. De tegelijkertijd zichtbare pijn en liefde laten zich moeilijk te beschrijven en kunnen enkel worden ervaren. Met dit einde wordt het rafelrandje van Texas ineens centraal gesteld. En net als het contrast tussen de schoonheid en lelijkheid die gedurende de hele serie te zien is, geeft dit moment deze trotse staat een nieuw perspectief.

★★★☆☆

God Save Texas is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Unieke overeenkomst in aankomende 'Game of Thrones'-spinoffs: Vuur, Bloed en een bekende naam
Series / Nieuws

Unieke overeenkomst in aankomende 'Game of Thrones'-spinoffs: Vuur, Bloed en een bekende naam

Maar liefst vier van de Westeros-spinoffs in ontwikkeling delen een bekende naam.

Voor fans van Game of Thrones en George R.R. Martin's wereld liggen er mooie tijden in het verschiet. Er zijn namelijk een hele reeks spinoffs, prequels en sequels in ontwikkeling bij HBO. Die series verschillen van elkaar, maar hebben ook een opvallende overeenkomst.

Er is namelijk een mogelijkheid dat we maar liefst vijf verschillende Aegon Targaryen's gaan zien in alle series. De eerste Aegon zagen we in Game of Thrones zelf: de echte naam van Jon Snow bleek daar namelijk Aegon Targaryen te zijn. Als de Jon Snow-sequel doorgaat, zullen we Aegon dus terug zien.

Dunk & Egg


In House of the Dragon zagen we vervolgens maar liefst twee Aegons: prins Aegon en koning Aegon de Tweede. Beide personages zullen terugkeren in seizoen 2. Een andere Aegon die we gaan zien is Egg uit de verfilming van Tales of Dunk and Egg. 'Egg' is namelijk ook een Targaryen: zijn naam is een afkorting van Aegon.

Tot slot werd recentelijk ook bekend dat HBO werkt aan een prequel over de oorspronkelijke Aegon, beter bekend met zijn volledige naam Aegon 'the Conqueror' Targaryen, de eerste Targaryen die Westeros veroverde en de koninkrijken verenigde.

Zomer 2024


De eerstvolgende Aegons zullen deze zomer nog te bewonderen zijn in het tweede seizoen van House of the Dragon op HBO Max

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'American Conspiracy: The Octopus Murders'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'American Conspiracy: The Octopus Murders'

Complottheorie over een schimmige wereldorganisatie à la Spectre mist een stevige onderbouwing.

Regie: Zachary Treitz | Afleveringen: 4 | Speelduur: 48-67 minuten | Jaar: 2024

De scène lijkt zo uit een spionagethriller te komen: een afgezette hotelkamer met daarin een badkuip vol bloed en een dode onderzoeksjournalist. De vele sneeën in zijn polsen suggereren zelfdoding, maar de familie van de overledene houdt vol dat de Amerikaanse inlichtingendiensten erachter zaten. Deze Danny Casolaro was een groot complot op het spoor en moest het met zijn leven bekopen. In American Conspiracy: The Octopus Murders doet journalist Christian Hansen een poging om diens onafgemaakte boekwerk te voltooien over de organisatie The Octopus, die met haar tentakels de wereldpolitiek in een wurggreep had.

Van Area 51 tot de moord op John F. Kennedy: in deze documentaire komen alle populaire Amerikaanse complottheorieën aan bod. Allemaal zijn ze vervlochten met wat Casolaro The Octopus noemde: een crimineel netwerk dat wereldwijd een vinger in de pap heeft bij overheden, terroristische groeperingen en de maffia. Door zijn jarenlange onderzoek zou Casolaro op een zwarte lijst zijn beland en de rest is geschiedenis.

In 2013 startte de obsessie van fotojournalist Chris Hansen met de 'Octopus-moorden', die een patroon vormden tussen misdaden die verder reikten dan de verdachte dood van Casolaro. Het verhaal begint in de jaren tachtig met de Inslaw-zaak, waarbij het softwareprogramma PROMIS zou zijn gestolen door het Amerikaanse ministerie van Justitie. De software zou vervolgens opduiken in de handen van zowel vijandige als bevriende overheden met een achterdeur voor de Amerikanen. Hun doel: de eerste stap zetten binnen internationale digitale spionage.

Een van de kopstukken achter deze Koude Oorlog-politiek was Michael Riconosciuto. Casolaro zou de man interviewen in 1991, vlak nadat hij was opgepakt wegens het erkennen van zijn rol in de Inslaw-zaak. Zesentwintig jaar later haalde Hansen hem op na zijn vrijlating uit de gevangenis. Beide journalisten werden meegezogen in Riconosciuto's paranoïde maalstroom van onthullingen, waarschuwingen en halve waarheden.

Het leugenachtige web dat Riconosciuto spint is kenmerkend voor de algehele stijl van Zachary Treitz' documentaire. Elke onthulling over The Octopus wordt gepresenteerd als een grote vis die de makers hebben gevangen, maar de verificatie van de verstrekte informatie berust op weinig meer dan vage passages in rapporten en interviews met ongure types.

Treitz' visuele ondersteuning bestaat uit een wirwar van archiefmateriaal, reconstructies en homevideobeelden, waarmee het voor de onoplettende kijker al snel onduidelijk wordt wat nu exact de historische realiteit is en wat een fictionele constructie. De stilistische verwarring spiegelt de obsessieve waanzin van Casolaro, Hansen en Riconosciuto, maar helpt niet om het verhaal beter te kunnen volgen.

Alle pogingen tot een coherente onderzoeksmissie verzanden uiteindelijk in verdenkingen en frustraties, zonder dat Treitz er een bevredigend einde aan weet te breien. De alledaagse verhalen van Casolaro en Hansen houden hun onderzoek gegrond in een bekende realiteit, wat de onheilspellende wereld van de inlichtingendiensten enigszins behapbaar maakt. Maar de grote conclusies die vervolgens worden getrokken over staatgesteunde drugshandel en het manipuleren van verkiezingsuitslagen passen dan weer totaal niet bij deze persoonlijke aanpak.

American Conspiracy: The Octopus Murders maakt een groot gebaar door de Amerikaanse overheid zogenaamd te ontmaskeren als frauduleuze slangenkuil en trekt lijken uit de kast zonder veel waarde te hechten aan journalistieke waarden. Het bewijs dat wordt geleverd om het bestaan van The Octopus te bevestigen blijft minimaal, maar dat doet er niet toe zolang er maar van de spannende spionagethriller kan worden genoten. Het verhaal van The Octopus had beter een boek kunnen worden, zoals Casolaro het bedoeld had, en deze sensationele documentaire een nieuw deel van de Bourne-reeks.

★★☆☆☆

American Conspiracy: The Octopus Murders is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veel sterke en niet te missen films staan nu nieuw op Videoland
Films / Nieuws

Veel sterke en niet te missen films staan nu nieuw op Videoland

De Nederlandse streamingdienst Videoland knalt een hele reeks goede films online per 1 maart.

Videoland is in Nederland na Netflix de grootste streamingdienst. De dienst verrijkt uiteraard regelmatig het aanbod en sinds 1 maart staan er heel wat grote, bekende en andere films nieuw online.

Tussen de waslijst vind je enkele klassiekers en blockbusters, met uiteraard een aantal directe aanraders die je zeker een keer gezien moet hebben.

Aanraders


Een van de grootste aanraders is de thriller Memento van Christopher Nolan. De film betekende de doorbraak voor de regisseur van films als Dunkirk en Oppenheimer. Ook vind je een van de films van Quentin Tarantino nu op Videoland: Jackie Brown.

Van Martin Scorsese verschijnen Gangs of New York en The Aviator op de Nederlandse streamingdienst. Wil je een goede oorlogsfilm zien, dan zet je Behind Enemy Lines op. En wil je iets van Nederlandse bodem, dan krijg je nu de mogelijkheid om Prooi van Dick Maas aan te zetten.

20+ nieuwe films op Videoland


Hieronder zie je de films die sinds 1 maart nieuw op Videoland staan.

3:10 To Yuma
A Hologram for the King
A Love Yarn
A Pinch of Portugal
Ali

Behind Enemy Lines
Catch the Bullet
Gangs of New York
Hors Normes
Jackie Brown

Knowing
Madres Paralelas
Memento
Non-Stop
One Night in Bangkok

One of A Kind Love
Patton
Prooi
Red
The Aviator

The Nice Guys
The Worst Person in the World
Todos Lo SabenBekijk op Videoland alle nieuwe releases in maart op op Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix cancelt opnieuw een ijzersterk ontvangen serie na slechts 1 seizoen
Series / Nieuws

Netflix cancelt opnieuw een ijzersterk ontvangen serie na slechts 1 seizoen

Zowel pers als publiek smulden van deze actiekomedie maar dit mocht niet baten.

Brad Falchuk (American Horror Story) en Byron Wu leverden met The Brothers Sun een uiterst vermakelijke mix van actie, spanning en humor. De kritieken waren lovend, maar jammer genoeg komt er geen vervolg.

De serie vertoefde vijf weken in de top van best bekeken Engelstalige series. Hogerhand vond dit naar verluidt "bescheiden" waardoor The Brothers Sun helaas niet terugkeert.

Niet voor de gezelligheid


Het verhaal speelt zich zowel in de VS als in Taiwan af. Eileen (Michelle Yeoh) woont met haar tienerzoon Bruce (Sam Song Li) in Los Angeles. Wanneer haar oudste zoon Charles (Justin Chien) op bezoek komt uit Taiwan is dit echter niet voor de gezelligheid.

Charles is niemand minder dan de beruchte huurmoordenaar "Chairleg" Sun. Zijn vader, Eileens man, staat aan het hoofd van een misdaadkartel: na een aanslag ligt hij in coma. Er is echter een probleem: Bruce is totaal niet op de hoogte van het beroep van zijn vader en dus niet van zijn familie-achtergrond.

Allereerste


De makers stonden in principe positief tegenover een tweede seizoen. Wu zei hierover het volgende: "Een tweede seizoen zouden we geweldig vinden. Ik hoop echt dat de kijkcijfers goed genoeg zijn voor Netflix. Dit is mijn allereerste "echte" serie, tot nu toe is mijn enige vermelding op Imdb een korte film".Kijk The Brothers Sun op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zondagavond: Episch live-event op Netflix met de legende vs. het wonderkind
Films / Nieuws

Zondagavond: Episch live-event op Netflix met de legende vs. het wonderkind

The Netflix Slam zet Rafael Nadal en Carlos Alcaraz tegenover elkaar in een unieke Netflix-uitzending.

Een live evenement op Netflix is nog maar zelden voorgekomen. Toch gaat het dit weekend gebeuren. Morgenavond zie je op Netflix namelijk The Netflix Slam waarin we volgens Netflix een partij zien tussen "de legende versus het wonderkind".

De titel The Netflix Slam is uiteraard een verwijzing naar "Grand Slam", de naam voor de vier toernooien die ieder jaar worden met de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open.

The Netflix Slam


Netflix zet tijdens het grootse evenement de Spaanse toptennissers Rafael Nadal en Carlos Alcaraz tegenover elkaar in Las Vegas. De 37-jarige Nadal is de huidige nummer 1 van de wereld en won al 22 grandslam­titels.

Alcaraz is 20 jaar en was in 2022 al eens de beste tennisser van de wereld. Nu staat hij op de tweede plaats. In zijn jonge carrière won hij al twee grandslams, de US Open en afgelopen jaar Wimbledon.

Zondag 21:30 uur op Netflix


Om half tien zondagavond start de live-uitzending The Netflix Slam op Netflix en dan zien we hoe "de legende versus het wonderkind" uitpakt.Van de afgelopen drie ontmoetingen won Nadal twee keer. De laatste ontmoeting tussen Nadal en Alcaraz was in 2022, toen ze het tegen elkaar opnamen tijdens de kwartfinale van het Toernooi van Madrid. Alcaraz won met 2-1.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Millie Bobby Brown geeft emotionele 'Stranger Things' update
Series / Nieuws

Millie Bobby Brown geeft emotionele 'Stranger Things' update

Tijdens een interview met de TODAYshow liet actrice Millie Bobby Brown meer weten over de sfeer op de set van Stranger Things seizoen 5.

Iedere fan van Stranger Things zit (on)geduldig te wachten op het vijfde en laatste seizoen. Tot het zover is, moet de fandom het doen met nieuwe updates van de cast en crew. Onlangs sprak Millie Bobby Brown over seizoen 5.

Stranger Things was de grote doorbraak van Brown en na vier geweldige seizoenen is de actrice een ware beroemdheid geworden. Tijdens de promotie van haar nieuwe film, Damsel, sprak de actrice over seizoen 5 van Stranger Things.

Seizoen 5


Brown vertelde over de productie en het emotionele aspect waar iedereen nu mee geconfronteerd wordt: "We zijn nu aan het filmen en het voelt goed. Het is ons laatste seizoen, dus we zijn erg enthousiast om weer samen te zijn voor de laatste keer."

Ook vertelde ze dat het heel erg verdrietig voelt, aangezien iedereen zich ervan bewust is dat dit het laatste seizoen is. Ondanks dat kan iedereen er gelukkig wel van genieten.

Het einde van een tijdperk


Voor veel fans voelt seizoen 5 van Stranger Things echt als het einde van een tijdperk, maar dat is ook het geval voor de jonge cast. Brown was namelijk slechts 12 jaar oud in seizoen 1.Ze heeft dan ook al een keer aangegeven dat het einde van Stranger Things net zo voelt als het afronden van de middelbare school: enthousiast voor alles wat er nog komen gaat, maar verdrietig dat het oude en vertrouwde wegvalt.

Te streamen op Netflix


Stream Stranger Things op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Yellowstone'-ster kan haar personage om deze reden niet uitstaan
Series / Nieuws

'Yellowstone'-ster kan haar personage om deze reden niet uitstaan

Als het aan Kelly Reilly lag, zou haar personage één hele andere beslissing maken.

Er zijn altijd enkele personages in een serie die geweldig zijn om te haten. Deze moreel grijze personages maken de serie extra spannend en geven een extra laag aan het verhaal. Hoewel de meeste acteurs van hun moreel grijze personages houden, hoeft dat natuurlijk niet altijd zo te zijn.

Beth Dutton is één van de meest iconische personages uit de hitserie Yellowstone. Hoewel ze de antagonist is, is ze genuanceerd. Hierdoor is ze geen standaard slecht personage en ze heeft dan ook zowel fans als haters.

Kelly Reilly


Beth wordt gespeeld door Kelly Reilly en het liefst zou ze één ding van haar personage veranderen. In een interview met Entertainment Tonight vertelde ze over haar frustraties met haar personage.

Reilly heeft een hekel aan het rookgedrag van haar personage: "Ik rook niet, dus al die sigaretten zijn kruidensigaretten. Ik haat ze zo erg en [Taylor Sheridan] heeft precies in het script geschreven wanneer ze een trekje neemt."

Andere ideeën


De actrice heeft al meerdere alternatieven gedeeld met co-maker Sheridan. Zo heeft ze een keer geopperd dat Beth verslaafd kan raken aan Nicorette-kauwgom.Hopelijk wordt er een oplossing gevonden voor dit probleem, want anders moet Reilly haar gezondheid blijven opofferen.

SkyShowtime


Stream Yellowstone op Skyshowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opvallende foto's 'Stranger Things' seizoen 5 te zien op Instagram
Series / Foto's

Opvallende foto's 'Stranger Things' seizoen 5 te zien op Instagram

De fans kunnen zelf een blik werpen op de opnames van de geliefde scifi-hitserie.

Tot ergernis van velen zal nog een tijdje duren voor we eindelijk weten hoe het afloopt met de hoofdpersonen in de Netflix-topper Stranger Things. De omstandigheden werkten nu eenmaal niet mee.

Maker Ross Duffer heeft hier zo te zien begrip voor en komt de kijkers tegemoet. Op zijn officiële Insta-account plaatste hij een serie foto's van de set.

Coma


Uit de beelden blijkt dat Max (Sadie Sink) in elk geval nog in leven is. Op de foto's is ze te zien met Lucas (Caleb McLaughlin) in een ziekenhuiskamer. Ross Duffer verduidelijkt: "Dit is een foto van Sadie en niet van Max. Max ligt in een coma".

Overige beelden tonen twee figuren in een duister bos, ook is de enorme constructie te zien die op de set gebouwd is. Tot slot heeft Duffer ook een aantal foto's geplaatst van hetgeen achter de schermen gaande is.

Belofte


Het einde van de geliefde serie zal in 2025 te zien zijn, waarbij de startdatum momenteel nog niet bekend is. De Duffer Broers hebben beloofd dat we niet alleen de afronding van het verhaal te zien krijgen, ook zal meer bekend worden over de Upside Down.

Bekijk op instagram


Stranger Things is te bekijken op Netflix. Het slotseizoen van de serie wordt in de loop van 2025 verwacht.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Boys' komt met een hilarische parodie op Trumps gouden sneakers
Series / Foto's

'The Boys' komt met een hilarische parodie op Trumps gouden sneakers

Homelander gaat duidelijk aan de haal met dit idee van de kleurrijke ex-president.

De Amerikaanse vastgoedmagnaat en ex-president Donald Trump weet hoe hij de aandacht op zichzelf gericht moet houden. Op de Sneakers Con in Philadelphia introduceerde hij onlangs een ontwerp van gouden sneakers. De naam van het ontwerp? 'Never Surrender', oftewel 'geen overgave'.

De zakenman vraagt maar liefst $ 399 voor een paar. De makers van The Boys zagen hun kans schoon waardoor Vought International nu met een paar Homelander-sneakers komt op X/Twitter.

Nep-rechtszaak


Het fictieve bedrijf heeft een foto geplaatst van deze bijzondere stappers. Ze zijn verkrijgbaar voor het luttele bedrag van $ 799, wat vrijwel het dubbele is van Trumps schoenen.

Vought maakt echter duidelijk dat het voor een goed doel is: "Alle opbrengsten zijn bestemd voor Homelanders verdediging in zijn nep-rechtszaak op 13 juni".

Knipoog


De knipoog naar Trump in deze is duidelijk, aangezien de laatstgenoemde het vaak heeft over corrupte rechtspraak. De ex-president heeft de nodige rechtszaken aan zijn broek gekregen, waarbij hij onlangs een boete van maar liefst $ 355 miljoen kreeg opgelegd.Homelander (Antony Starr) zal in het vierde seizoen terechtstaan wegens moord op een demonstrant. Dit weerhoudt hem er echter niet van om met Victoria Neuman (Claudia Doumit) campagne te voeren. Vast staat dat Homelander in elk geval met juiste patta's op stap gaat.

Waar en wanneer te zien?


Seizoen 4 van The Boys kun je vanaf 13 juni streamen op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Allernieuwste spin-off van 'NCIS' brengt twee absolute favorieten terug
Series / Nieuws

Allernieuwste spin-off van 'NCIS' brengt twee absolute favorieten terug

Paramount+ heeft een nieuwe serie in de franchise aangekondigd die deze twee personages terugbrengt.

Het is officieel: er komt nog een spin-off aan van NCIS. De misdaadserie was destijds zelf een spin-off van JAG. Net zoals de eerder aangekondigde prequelserie over Jethro Gibbs (Mark Harmon) heeft ook deze NCIS-serie een andere insteek.

De nieuwe serie gaat namelijk over "TIVA", oftewel Tony DiNozzo (Michael Weatherly) en Ziva David (Cote de Pablo). Het tweetal woont in Parijs met hun dochtertje Tali, maar het blijft niet lang rustig.

De draad oppakken


In NCIS zagen de fans "TIVA" in de loop van de seizoenen ontstaan: Tony en Ziva gingen van vriendschap naar verliefdheid. Ziva was een vast personage vanaf het derde seizoen, en iedereen meende dat ze was omgekomen in seizoen 11. Ziva bleek echter in leven en in seizoen 17 vertrok ze naar Parijs om bij Tony te zijn.

De spin-off, die momenteel nog geen titel heeft, pakt de draad op wanneer het gezin op de vlucht moet slaan. Tony's beveilingingsbedrijf krijgt namelijk te maken met een aanval. De serie zal in vergelijking met NCIS sneller zijn en meer actiescènes hebben.

Terugkeer


Michael Weatherly en Cote de Pablo keren terug in hun rollen en treden tevens op als producent. Ze hebben er duidelijk veel zin in en lieten in een verklaring het volgende weten: "We hebben jarenlang over dit project gepraat, en met John McNamara [de showrunner] aan het roer zijn we er klaar voor. We willen alle fans bedanken die de 'TIVA'-beweging jarenlang hebben gesteund"."Tot op de dag van vandaag worden we op straat door hen benaderd en vertellen ze ons hoeveel deze personages voor hen betekenen. Vervolgens vragen ze ons wat Tony en Ziva tegenwoordig doen. Deze is voor jullie," aldus de hoofdrolspelers.

Waar te zien?


NCIS kun je streamen op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Lincoln Lawyer' seizoen 3 is in productie en dit is wat je kunt verwachten
Series / Nieuws

'The Lincoln Lawyer' seizoen 3 is in productie en dit is wat je kunt verwachten

Nieuwe leden van de bezetting zijn bekend naast de insteek van het verhaal.

Het is even stil geweest rond de populaire misdaadserie The Lincoln Lawyer maar Mickey Haller (Manuel Garcia-Rulfo) heeft allang weer een nieuwe zaak te pakken. De verfilming van Michael Connelly's boek Het recht om te zwijgen (The Gods of Guilt) is in volle gang.

Deadline had een gesprek met de showrunners Ted Humphrey en Dailyn Rodriguez. Niet alleen worden nieuwe acteurs bekendgemaakt, het tweetal belicht ook hoe Mickeys leven van hem de scherpe advocaat maakte die hij uiteindelijk geworden is.

Uit het boek


De kijkers zien natuurlijk personages uit het boek. Merrin Dungey speelt rechter Regina Turner, Allyn Moriyon neemt de rol van Eddie Rojas voor zijn rekening. Ten slotte verschijnt John Pirruccello als William Forsythe en Philip Anthony-Rodriguez vertolkt Adam Suarez.

Sporadisch


Zoals we al eerder berichtten zien we Mickeys ex-vrouw Maggie (Neve Campbell) niet terug, of het moet een sporadisch optreden zijn.

Dieper niveau


Hier blijft het echter niet bij. Humphrey en Rodriguez willen in het derde seizoen wat dieper ingaan op Mickeys achtergrond en laten zien hoe hij de advocaat en ook de man werd die de kijkers kennen.De twee showrunners hebben hierbij gekozen voor flashbacks. Humphrey en Rodriguez: "Een dergelijke flashback zit niet in het boek. We hebben dus iets verzonnen dat een goede introductie is voor de plot maar ook iets uitbeeldt op emotioneel niveau".

Op de bank


"We zien Mickey die na een dagje surfen thuiskomt en vervolgens zijn dochtertje Hayley in bed stopt. Daarna zit hij ontspannen met zijn vrouw op de bank. Dit alles gebeurt pal voor die ene dag die zijn leven radicaal verandert. Dus dat zien de kijkers aan het einde van aflevering een," besluit het tweetal. De populaire serie streeft er duidelijk naar meer van de hoofdpersoon te laten zien op deze manier.

Bekijk op instagram


The Lincoln Lawyer is te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max komt deze week met het nieuwe 'The Regime' en 4 andere topseries
Series / Nieuws

HBO Max komt deze week met het nieuwe 'The Regime' en 4 andere topseries

Indrukwekkende dramaseries wisselen zich deze week af voor hilariteit en actualiteit.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


Curb Your Enthusiasm


Verschijnt op: Maandag 4 maart | Release: Seizoen 12 - aflevering 5 | Genre: Komedie | Kijk op: HBO Max

Larry David, de creatieve motor achter Seinfeld, drijft in deze hilarische, semi-geïmproviseerde serie met alles de spot, en in de eerste plaats met zichzelf.
The Regime


Verschijnt op: Maandag 4 maart | Release: Seizoen 1 | Genre: Drama | Kijk op: HBO Max

The Regime vertelt het verhaal van een jaar binnen de muren van het paleis van een autoritair regime dat langzaam begint te wankelen.
Tokyo Vice


Verschijnt op: Vrijdag 8 maart | Release: Seizoen 2 - aflevering 6 | Genre: Misdaad / Drama / Thriller | Kijk op: HBO Max

Deze misdaadserie, losjes gebaseerd op Jake Adelsteins ervaringen, volgt de jonge Amerikaanse journalist terwijl hij afdaalt in de kleurrijke onderwereld van Tokio, eind jaren 90, waar niets is wat het lijkt.
Overige series nieuw op HBO Max


Hieronder de overige series die deze week op HBO Max verschijnen.

3 maart: Ninja Kamui (seizoen 1 - aflevering 4) - Animatie / Actie / Misdaad - De zoektocht naar wraak van een voormalig lid van een ninja-clan koppelt hem aan FBI-agenten die de moord op zijn vrouw en zoon onderzoeken.

4 maart: Last Week Tonight with John Oliver (seizoen 11 - aflevering 3) - Komedie / Nieuws / Talkshow - John Oliver, een van de grappigste verschijningen uit de recente tv-geschiedenis, komt naar HBO met een gloednieuwe talkshow, waarin hij op onnavolgbare wijze de sociale, politieke en existentiële problemen van Amerika en de wereld aankaart.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is wanneer we 'Hacks' seizoen 3 kunnen verwachten op HBO Max
Series / Nieuws

Dit is wanneer we 'Hacks' seizoen 3 kunnen verwachten op HBO Max

Het belooft weer een hilarisch seizoen te worden met enorm veel gastrollen.

HBO Max komt met goed nieuws voor alle Hacks-fans: de serie komt terug met een derde seizoen, en in een nieuwe teaser kondigt de streamingdienst aan wanneer we de komedieserie kunnen verwachten.

De met meerdere Emmy's bekroonde komedieserie gaat begin mei in première met de eerste twee afleveringen van het derde seizoen. Deborah Vance (Jean Smart) en Ava Daniels (Hannah Einbinder) zullen zich komend seizoen weer herenigen in Las Vegas.

Behoorlijk succes bij de critici


Naast Smart en Einbinder keert ook de vaste cast van Hacks terug, waaronder Megan Stalter, Kaitlin Olson, Christopher McDonald, en Lorenza Izzo. Gastrollen voor het aankomende seizoen zijn onder andere weggelegd voor Helen Hunt, Christina Hendricks, Christopher Lloyd, Dan Bucatinsky, George Wallace en Tony Goldwyn.

Sinds de première op HBO Max in mei 2021 heeft Hacks zich bewezen als een kritisch succes. Het won maar liefst zes Emmy's, scoort een 8,2 op IMDb en heeft een perfecte score van 100% op Rotten Tomatoes.

Een opmerkelijke leermeesteres


HBO's Hacks gaat over een opmerkelijke mentorschap dat vormt tussen de legendarische comédienne uit Las Vegas, Deborah Vance, en de 25-jarige Ava, die denkt dat de wereld aan haar toebehoort.Kijk vanaf 2 mei het nieuwste seizoen van Hacks op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Huiveringwekkende horrorserie 'FROM': alles wat we tot nu toe weten over seizoen 3
Series / Nieuws

Huiveringwekkende horrorserie 'FROM': alles wat we tot nu toe weten over seizoen 3

Het is een van die series die relatief goed bekeken wordt en nóg beter gewaardeerd.

In Nederland nog relatief onbekend, maar in Amerika zijn er al talloze fans. De horrorserie FROM blijkt het uitstekend te doen, zowel in kijkcijfers als waarderingen, en gelukkig voor de fans komt de serie terug voor een derde seizoen.

De serie komt uit de koker van John Griffin en is geproduceerd door de makers van Lost.Los van het feit dat het publiek enthousiast is over de serie, krijgt FROM ook nog eens de goedkeuring van horrorlegende Stephen King.

Platformwissel voor succes


FROM ging in 2022 in première op Epix (later hernoemd naar MGM+). Hoewel het kijkersaantal bescheiden was, waren de recensies ongelooflijk positief, en de streamingdienst gaf al snel groen licht voor een tweede seizoen.

Net zoals de serie Suits op Netflix een enorme toename zag aan populariteit, gebeurde hetzelfde bij From toen het in Amerika ook werd aangeboden door Amazon's Prime Video. Seizoen twee werd afgelopen zomer afgerond en nu wordt druk gewerkt aan seizoen drie.

Nieuw seizoen, dezelfde plaats


De huiveringwekkende en beklemmende serie gaat over een mysterieus plaatsje in Amerika dat iedereen die het betreedt gevangen neemt. De wanhoop bij het niet kunnen verlaten van het plaatsje wordt verergerd als de zon ondergaat en de monsters uit de bossen verschijnen.Hoofdrolspeler Harold Perrineau, die de rol van de zelfbenoemde sheriff Boyd Stevens speelt, bevestigde onlangs dat er al gewerkt wordt aan seizoen drie. Hoewel nog geen specifieke releasedatum is gegeven, zal seizoen drie hoogstwaarschijnlijk in de zomer van 2024 uitkomen.

Kijk elke maandag om 21.00 uur twee nieuwe afleveringen van FROM op Star Channel (kanaal 11 bij Ziggo, kanaal 14 bij KPN en kanaal 16 bij Odido).
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wil jij een seriemarathon dit weekend? Kies dan voor de miniserie 'Dopesick'
Series / Nieuws

Wil jij een seriemarathon dit weekend? Kies dan voor de miniserie 'Dopesick'

Als je aan de miniserie 'Dopesick' begint, wil je deze in één keer af kijken.

Zoek je nog de perfecte serie om in één keer te kijken dit weekend? Dan is Dopesick uit 2021 een grote aanrader.

Op een of andere manier doen series over drugs het altijd goed. Meestal focussen deze series zich vooral op de criminele wereld achter het dealen van drugs, maar in Dopesick is dat anders.

Pijnstillers


De miniserie is gebaseerd op het boek van Beth Macy, genaamd Dopesick: Dealers, Doctors, and the Drug Company that Addicted America. De serie brengt verschillende kanten van de problematiek rondom pijnstillers in Amerika in beeld.

Dopesick focust op verschillende elementen van het probleem. We zien het verhaal van families die in aanraking zijn gekomen met verslaving aan pijnstillers, conflicten tussen instellingen en een rechtszaak tegen een bedrijf dat pijnstillers produceert.

Bekende gezichten


De meeste personages in de serie zijn compleet fictief of slechts geïnspireerd op echte personen. Een klein aantal is echter direct gebaseerd op mensen in het echte leven, waaronder de familie Sackler: de eigenaren van een groot farmaceutisch bedrijf.Er komen veel bekende gezichten voor in de serie. Zo zien we Michael Keaton (Birdman, Baman), Peter Sarsgaard (Shattered Glass, Garden State), Will Poulter (We're the Millers, The Maze Runner) en Rosario Dawson (Ahsoka, Rent).

Goede score


De miniserie bestaat in totaal uit acht afleveringen van ongeveer een uur. En als het aan de beoordelingen ligt, is de Dopesick ook een aanrader. Op Rotten Tomatoes scoort de serie een 89% op de tomatometer. Van het publiek krijgt de serie zelfs 94%.

Deze mag je dus absoluut niet missen. Bekijk Dopesick op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.