search
De makers van 'The X-Files' gingen goed de fout in met de sciencefictionserie 'Space: Above & Beyond'
Series / Nieuws

De makers van 'The X-Files' gingen goed de fout in met de sciencefictionserie 'Space: Above & Beyond'

Space: Above and Beyond werkte helaas niet zo goed als The X-Files...

The X-Files is een van de meest succesvolle en langstlopende sciencefiction-horrorseries ooit. In 1995 besloten makers Glen Morgan en James Wong ook een andere serie te maken.

Deze serie heet Space: Above and Beyond. Hoewel het veelbelovend klinkt dat de serie van dezelfde makers is, wist deze nieuwe serie absoluut niet dicht bij het succes van The X-Files te komen.

Buitenaardse indringers


Met Space: Above and Beyond besloten Morgan en Wong compleet de sciencefiction kant op te gaan. De serie gaat dan ook over een klassiek sciencefictionconcept: de mensheid moet het gevecht aangaan tegen buitenaardse indringers.

Het verhaal speelt zich af in 2063. Leden van het Amerikaanse Korps Mariniers, ook wel Wildcards genoemd, zijn gestationeerd op het ruimteschip de USS Saratoga. Nu de mensheid in oorlog is met buitenaardse wezens, moeten zij hen zien tegen te houden.

Te ambitieus


De serie weet de aandacht van het publiek vast te houden, maar vandaag de dag had deze serie waarschijnlijk beter gewerkt dan destijds. Op een streaming platform kun je series in je eigen tempo kijken, waardoor je geen informatie mist.Bij televisie-uitzendingen is dat lastiger, wat een obstakel bleek voor Space: Above and Beyond. De serie was uiteindelijk te ambitieus en probeerde te veel in een seizoen te proppen.

Cliffhanger


De serie wist niet genoeg te overtuigen en werd helaas na één seizoen gecanceld. De laatste aflevering eindigt met een cliffhanger, maar wel een met hoopvolle elementen. De makers wisten namelijk dat de serie gecanceld zou worden toen ze deze schreven.

Space: Above and Beyond is momenteel niet te streamen. Wel is de serie te koop op dvd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen