search
Koppositie van de Netflix Top 10 in handen van de vergeten misdaadthriller 'The Silencing'
Films / Netflix Kijktip

Koppositie van de Netflix Top 10 in handen van de vergeten misdaadthriller 'The Silencing'

Netflix is helemaal in de ban van de misdaadthriller The Silencing uit 2020 met Nikolaj Coster-Waldau.

In 2020 verscheen de film The Silencing met Game of Thrones-acteur Nikolaj Coster-Waldau. Ondanks de aansprekende naam wist de wisselend ontvangen misdaadthriller de bioscopen amper niet te halen. Nu weet de misdaadthriller wel direct de koppositie te grijpen in de Netflix Top 10.

De thriller verscheen uiteindelijk alleen kortstondig in de Verenigde Staten, Zuid-Korea en Verenigde Arabische Emiraten op het witte doek en haalde daar slechts ruim 170 duizend dollar op.

Rotten Tomatoes


Op Rotten Tomatoes kon de film ook geen indruk maken. De Tomatometer staat op slechts 20 procent. Op de IMDb staat een (veel) betere 6,3 na 33 duizend stemmen. The Silencing kan het publiek dus zeker vermaken.

Als we op Letterboxd kijken bij de reacties, dan schrijft Fleur: "Goed acteerwerk, maar het plot klopte van geen kant." En Dave Taylor: "Eén ding valt echter niet te ontkennen... dat jachtkostuum was zo erg griezelig!" Op Letterboxd heeft de film een 2,8 van de 5 sterren.

Kat-en-muisspel


In The Silencing gaat een voormalige jager achter een moordenaar aan die jaren geleden mogelijk zijn dochter heeft ontvoerd. De jager raakt echter verwikkeld in een kat-en-muisspel dat waarschijnlijk een dodelijk slachtoffer gaat eisen.Andere rollen komen van Annabelle Wallis, Hero Fiennes Tiffin, Zahn McClarnon en Melanie Scrofano en sinds afgelopen woensdag staat The Silencing op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen