search
De laatste scène van de jaren 80-komedie 'ALF' is en blijft hartverscheurend en onbegrijpelijk
Series / Specials

De laatste scène van de jaren 80-komedie 'ALF' is en blijft hartverscheurend en onbegrijpelijk

De populaire jaren tachtig sitcom ALF gaat over de Tanners die buitenaards wezen in huis nemen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De Tanners, een doorsnee Amerikaanse familie, krijgen plots buitenaards bezoek. Een ufo crasht in hun garage, zo ontdekken ze dat ze te maken hebben met een bezoeker van een andere planeet. Hun leven zal nooit meer hetzelfde zijn.

De serie ALF was in de jaren tachtig populair. Een echte sitcom waar humor toch wel de boventoon speelde. Alf was een harig, arrogant en klein onooglijk wezen van de planeet Melmac. De Tanners besluiten de alien in hun gezin op te nemen, maar alleen onder de voorwaarde dat hij zich nooit laat zien aan andere mensen.

Hilarische tv-momenten


Dat levert natuurlijk hilarische tv-momenten op. Zeker wanneer Alf in de gaten krijgt dat er ook een huiskat rondloopt. Hij vindt katten namelijk een delicatesse. Alf vindt het leven op aarde nog niet zo slecht en begint zich echt als een mens te gedragen. Toch blijft hij zich superieur voelen en laat zich dan ook regelmatig uit over hoe stom mensen wel niet kunnen zijn.

Met vier seizoenen en honderdenvier afleveringen heeft de serie het Amerikaanse en Europese publiek enorm vermaakt. Echter, de allerlaatste aflevering waarin we afscheid moeten nemen van ALF is eigenlijk onbegrijpelijk en best wel absurd. Wat iedereen probeerde te voorkomen gebeurt uiteindelijk toch!

Planeet Melmac


Vier jaar lang probeert ALF uit handen van de militaire wetenschap te blijven, maar als hij door zijn vrienden Rhonda en Skippy van de planeet Melmac eindelijk zou worden opgehaald lukt het hem niet om aan boord te geraken en lijkt het alsof hij ten prooi valt aan die militaire groep wetenschappers. Het is het einde van de serie.ALF is bedacht door poppenspeler Paul Fusco en Tom Patchett. Mihaly ‘Michu’ Meszaros heeft al die jaren de stem ingesproken van ALF. Paul Fusco zelf heeft de levensgrote pop altijd bediend.

Harig Wezen


Naast het harige wezen werden de hoofdrollen vertolkt door Max Wright als Willie Tanner, Anne Shedeen als Kate Tanner, Andrea Elson als Lynn Tanner en Benji Gregory als Brian Tanner.Er wordt gefluisterd dat het opnemen van deze serie niet eenvoudig was. Vooral voor Max Wright bleek het bijna onmogelijk tegen een pop te spelen. Hij verliet de set direct na dat hij de laatste scène had opgenomen. In 1996 verscheen de film ALF.

ALF is te zien op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen