search
Netflix beloofde deze succesvolle sitcom een nieuw seizoen, maar cancelde toen alsnog
Series / Nieuws

Netflix beloofde deze succesvolle sitcom een nieuw seizoen, maar cancelde toen alsnog

'GLOW' was een grote hit op Netflix, maar helaas gooide de coronapandemie roet in het eten.

De coronapandemie had een enorm effect op de hele wereld, en dus ook op de entertainmentindustrie. Helaas was één van de eerste successen van Netflix slachtoffer van de gevolgen van de pandemie.

GLOW ging in 2017 in première, toen Netflix nog aan de weg aan het bouwen was om het platform te worden dat we vandaag de dag kennen. De serie gaat over de persoonlijke en professionele levens van een groep vrouwelijk worstelaars in het Los Angeles van de jaren 80.

Succes


Alison Brie (Mad Men, Community) speelt de rol van Ruth Wilder, een beginnende actrice die deel wordt van de Gorgeous Ladies of Wrestling. We zien hoe Wilder en haar collega's hun leven leiden in het Californië van de jaren 80, met alle problemen die daarbij horen.

Het eerste seizoen werd goed ontvangen en heeft een indrukwekkende score van 94% op Rotten Tomatoes. Er volgden nog twee seizoenen, die ook allebei een hit waren. Vanwege dit succes besloot Netflix in 2019 een vierde seizoen te bestellen, wat het laatste zou zijn.

Pandemie


Op 19 februari van 2020 plaatste Brie een foto van de set op Instagram, waardoor duidelijk werd dat de opnames voor het laatste seizoen waren begonnen. In maart van dat jaar werd de productie echter stopgezet, vanwege de pandemie.



De opnames van de eerste aflevering waren op dat moment net afgerond. Het bleef een tijdje stil rondom de serie, maar in oktober 2020 kwam het ongelukkige nieuws dat Netflix had besloten het laatste seizoen te cancellen.

Corona-uitbraak


Als reden werd gegeven dat Netflix niet wist hoe een corona-uitbraak voorkomen zou kunnen worden op de set, vanwege het onvermijdelijke lichamelijke contact bij worstelen. Ook was het budget te hoog, in combinatie met alle extra gemaakte kosten.

Helaas zullen we nooit meer zien wat GLOW van plan was in het laatste seizoen. Gelukkig zijn de eerste drie seizoenen wel gewoon te bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen