search
Misdaad met een Nederlands tintje: miniserie 'The Serpent' mag je niet gemist hebben
Series / Specials

Misdaad met een Nederlands tintje: miniserie 'The Serpent' mag je niet gemist hebben

In 'The Serpent' probeert een Nederlandse diplomaat een beruchte seriemoordenaar te ontmaskeren.

Er zijn maar weinig series zo spannend als series die gebaseerd zijn op een waargebeurd verhaal. Dat is ook het geval bij het crime drama The Serpent uit 2021. Als je de serie destijds gemist hebt, is dit absoluut een aanrader.

The Serpent is gebaseerd op een waargebeurde misdaad in het Thailand van de jaren 70. De serie volgt de Franse seriemoordenaar Charles Sobhraj, die westerse toeristen drogeerde en beroofde langs het hippie trail in Zuid-Azië.

Sluw


Zijn slachtoffers waren vooral jonge backpackers. Sobhraj werd ook wel The Serpent (of wel de slang) genoemd, omdat hij lange tijd op sluwe wijze de autoriteiten wist te ontwijken. Hij stal de paspoorten en identiteiten van slachtoffers om samen met zijn vriendin steeds te onstnappen.

In de serie zien we hoe Sophraj op het hoogtepunt van zijn misdaden zit, wanneer de Nederlandse diplomaat Herman Knippenberg de moorden op twee Nederlandse slachtoffers begint te onderzoeken. Het wordt zijn missie om de beruchte seriemoordenaar te ontmaskeren.

Acteurs


De rol van Sobhraj wordt gespeeld door de Franse acteur Tahar Rahim (The Mauritanian, Napoleon). In de rol van zijn vriendin Marie-Andrée Leclerc zien we Jenna Coleman (Victoria, Doctor Who).De rol van Knippenberg wordt niet gespeeld door een Nederlandse acteur, maar door de Britse Billy Howle (Outlaw King). Ellie Bamber (Willow) speelt zijn Duitse vrouw Angela Knippenberg.

Pandemie


De serie werd voor het grootste deel opgenomen in Thailand, maar vanwege de pandemie moesten de opnames daar stopgezet worden in 2020. De overige opnames werden toen gedaan in Engeland, hoewel de scènes zich in de serie afspelen in India en Frankrijk.

Bekijk The Serpent op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen