search
'Dune: Part Two' draait nu in de bioscoop: waar kijk je de eerste film?
Films / Specials

'Dune: Part Two' draait nu in de bioscoop: waar kijk je de eerste film?

Vanaf deze week draait Dune: Part Two in de Nederlandse bioscopen. Moet jij de eerste film nog zien?

Na een uitstel van enkele maanden en de enorm sterke ontvangst draait Dune: Part Two nu eindelijk in de bioscopen. Maar heb jij Part One al gezien? In Nederland staat de film op slechts één streamingdienst.

Dune: Part Two wordt nog sterker ontvangen dan de eerste film. De aftrap rondom de Atreides, Fremen en Harkonnen staat op 83 procent op de Tomatometer en een 8,0 op de IMDb. Part Two komt tot 95 procent op Rotten Tomatoes en staat voorlopig op een 9,1 op de IMDb.

Streamen


Mocht je de eerste film nog niet hebben gezien, of wil deze graag nog een keer zien voordat je het vervolg op het witte doek gaat bekijken, dan vind je Dune op HBO Max. Niet gek, aangezien de film afkomstig is van distributeur Warner Bros. Pictures.

In de eerste film zie je hoe Paul Atreides (Timothée Chalamet) van Huis Atreides kennismaakt met het leven op de planeet Arrakis waar het hele universum de macht over wil gezien de grondstof spice. Naast de lokale bevolking, de Fremen, komt hij oog in oog te staan met de nietsontziende Harkonnen, de mysterieuze Bene Gesserit en de keizer.

HBO Max en Pathé Thuis


Mocht je geen abonnement hebben op HBO Max, dan kun je de film ook voor 1,99 euro huren op Pathé Thuis.



Naar verwachting verschijnt er op den duur ook een derde film in de reeks, met de titel Dune Messiah. HBO werkt op dit moment aan de prequelseire Dune: Prophecy over de Bene Gesserit. De opnames zijn al afgerond en mogelijk verschijnt de serie eind 2024 op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen