search
Fan van 'Masters in the Air'? Dan mag je 'The Bloody Hundredth' zeker niet missen
Series / Trailer

Fan van 'Masters in the Air'? Dan mag je 'The Bloody Hundredth' zeker niet missen

Apple TV+ komt met een nieuwe documentaire, vlak voor het einde van de hitserie.

Masters of the Air van Apple TV+ doet het prima. Nu het einde van de miniserie in zicht is komt het streamingplatform met een bijzondere nieuwe documentaire.

The Bloody Hundredth wordt verteld door Tom Hanks en biedt het verhaal van de échte soldaten van deze divisie. Hun strijd en hun verliezen worden verteld vanuit het oogpunt van de leden van deze divisie.

Aanvulling


In de serie krijgen de kijkers een gedramatiseerde versie van de gebeurtenissen te zien. Apple TV+ heeft met deze documentaire een aanvulling geboden voor degenen die een wat realistischer beeld willen.

De bijnaam "De bloedige 100" heeft de 101st Airborne Division natuurlijk niet voor niets gekregen. De vliegeniers leden de meeste verliezen, maar door hun volharding kregen de VS wel de overhand in de luchtgevechten tegen Nazi-Duitsland.

Overigen


De documentaire biedt natuurlijk interviews met de echte soldaten. John Egan, Gale Cleven, Harry Crosby, Robert Rosenthal, Frank Murphy, Alexander Jefferson, Richard Macon, John Luckadoo, Robert Wolf en vele anderen zijn te zien en te horen. The Bloody Hundredth is geregisseerd door Mark Herzog en Laurent Bouzereau. Tom Hanks, Steven Spielberg en Gary Goetzman treden op als producenten.Kijk The Bloody Hundredth vanaf 15 maart op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen