search
De aankomende nieuwe 'The X-Files'-serie draagt de goedkeuring van de originele bedenker Chris Carter
Series / Nieuws

De aankomende nieuwe 'The X-Files'-serie draagt de goedkeuring van de originele bedenker Chris Carter

Ryan Coogler, die we kennen van Black Panther en Creed, zal de nieuwe versie van The X-Files aanvoeren.

Chris Carter, bedenker van The X-Files, heeft laten weten dat hij Ryan Coogler (regisseur van Black Panther en Creed) zijn zegen heeft gegeven om een reboot te maken van de franchise.

De reboot werd iets minder dan een jaar geleden al aangekondigd. Het was toen nog onduidelijk of het een volledige reboot, een nieuwe reeks met Scully en Mulder of iets anders zou worden.

Moderne cast


Iets later werd dit verduidelijkt met de aanvulling dat The X-Files ditmaal door een diverse cast zal worden aangevoerd. Carter zal niet betrokken zijn bij de nieuwe serie.

De laatste keer dat dit het geval was, was bij de twee seizoenen durende herleving tussen 2016 en 2018.

Lastig te evenaren


Tijdens een gesprek met The Wrap van afgelopen week zei Carter het volgende over de reboot:
"Ik ben vereerd dat ze naar me toen kwamen en me niet alleen om mijn toestemming, maar ook om mijn zegen vroegen. Ik ben nieuwsgierig. Het is namelijk niet de makkelijkste serie om te schrijven door de onderwerpen. Het is niet als bij Law & Order waar elke week een misdaad wordt opgelost. Het gaat hier om het 'wat als...' en dat is lastig om te bedenken.Het moeilijkste zal worden om de chemie tussen David Duchovny en Gillian Anderson te evenaren. Zonder die relatie zou onze serie niet zo succesvol zijn geworden als 'ie was."

I want to believe


Duchovny en Anderson hoeven we in elk geval niet terug te verwachten. Anderson heeft eerder al haar ongenoegen laten blijken over de manier waarop de laatste twee seizoenen eindigde.

Het is nog onduidelijk wanneer we de reboot van The X-Files kunnen verwachten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen