search
Bikkelharde dramaserie met bekende namen is een must-see: 'Kingdom' met Frank Grillo in toprol
Series / Specials

Bikkelharde dramaserie met bekende namen is een must-see: 'Kingdom' met Frank Grillo in toprol

Acteur Frank Grillo speelt de hoofdrol van een MMA-vechter in 'Kingdom'.

Frank Grillo kan je kennen van de Marvel Cinematic Universe waarin hij de rol van Brock Rumlow / Crossbones speelde. Hij had ook zijn eerste hoofdrol in The Purge: Anarchy uit 2014, waarin hij Sergeant Leo Barnes speelde, een rol die hij hernam in The Purge: Election Year. Maar in 2014 was hij ook te zien op televisie in de serie Kingdom, waarin hij een toprol speelde.

Kingdom is een dramaserie gecreëerd door Byron Balasco. Het ging in 2014 in première en liep voor drie seizoenen tot en met 2017. Naast Grillo spelen ook Kiele Sanchez, Matt Lauria, Jonathan Tucker, Nick Jonas en Joanna Going in de serie.

Verhaal


Kingdom speelt zich af in de wereld van Mixed Martial Arts (MMA). We volgen het leven van Alvey Kulina (Grillo), een voormalig MMA-vechter die nu eigenaar is van een sportschool voor mixed martial arts genaamd Navy St. Gym in Venice, Californië, samen met zijn vriendin Lisa (Sanchez). Hij helpt mensen met trainen en traint vechters samen met zijn zonen, Nate (Jonas) en Jay (Tucker). Vechten is een manier van leven in de familie Kulina, zowel binnen als buiten de ring.

Alvey en Lisa hebben moeite om hun sportschool overeind te houden. Hun beste hoop is Nate, een veelbelovende vechter. Jay daarentegen heeft een drugs- en alcoholprobleem en heeft vaak ruzie met zijn vader. Wanneer Lisa's ex en voormalig MMA-kampioen Ryan Wheeler (Lauria) verschijnt, ontstaan er complicaties.

Trainen


De serie verkent de persoonlijke en professionele strijd van de personages terwijl ze navigeren door de competitieve en vaak brute wereld van MMA, waarbij ze te maken krijgen met problemen zoals verslaving, familiedynamiek, relaties en de zoektocht naar succes in de sport.Om de rol van Alvey te kunnen spelen heeft Grillo heel wat getraind. Hij trainde 6 dagen per week en imiteerde een routine van een echte MMA-atleet. Ook Jonas heeft toen heel wat gesport om meer dan zes kilo aan pure spiermassa te krijgen om zelfs maar in aanmerking te komen voor de rol van Nate.

Groot succes


Kingdom was een groot succes en kreeg heel wat positieve reacties gedurende de drie seizoenen. Zo heeft het eerste seizoen een goedkeuringspercentage van 81% op Rotten Tomatoes en het tweede seizoen heeft een goedkeuringspercentage van 83%. Het derde seizoen heeft de beste score met een goedkeuringspercentage van 100%. In totaal heeft Kingdom een goedkeuringspercentage van 97% op Rotten Tomatoes.Kingdom is dus zeker de moeite om eens te bekijken, vooral als je van sport en MMA houdt. De serie is voorlopig niet meer te vinden op de verschillende streamingdiensten, dus als je Kingdom echt wil zien, zal je de dvd of blu-ray ervan moeten kopen. Of je kan wachten tot de serie opnieuw online te vinden is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen