search
De Netflix-serie 'Marianne' al gekeken? Heel veel spannender krijg je het niet
Series / Specials

De Netflix-serie 'Marianne' al gekeken? Heel veel spannender krijg je het niet

'Marianne' is een Franse horrorserie waar zelfs Stephen King fan van is.

Zin in een spannende avond? Dan is de Franse horrorserie Marianne daar perfect voor. Bestaande uit een seizoen van acht afleveringen kan je de serie gemakkelijk bingen. Het is gecreëerd en geregisseerd door Samuel Bodin, die de serie ook geschreven heeft samen met Quoc Dang Tran.

Victoire Du Bois speelt de hoofdrol in de serie naast Lucie Boujenah, Ralph Amoussou en Tiphaine Daviot. Marianne kwam uit op Netflix in 2019 en is een serie die je gezien moet hebben als je een grote fan bent van horror.

Verhaal


In Marianne volgen we de jonge romanschrijfster Emma Larsimon (Du Bois), die bekend is om haar horrorboeken. Na de promotie van haar laatste boek gaat Emma terug naar haar geboortedorp, waar ze een van haar oude jeugdvrienden ontmoet. Daar ontdekt ze dat de schrikwekkende personages uit haar boeken langzaam maar zeker tot leven komen in de echte wereld. Met name de kwaadaardige heks Marianne, een kwelgeest uit haar kindertijd, waar ze al jaren nachtmerries over heeft.

Ze beseft dat de kwaadaardige geest waar ze over heeft geschreven in haar romans, haar en de mensen in haar geboorteplaats daadwerkelijk achtervolgt in het echte leven. Terwijl ze deze sinistere kracht confronteert, ontdekt ze duistere geheimen uit haar verleden en moet ze haar eigen angsten onder ogen zien om te voorkomen dat de kwaadaardige entiteit verder onheil aanricht.

Stephen King


Marianne was een groot succes toen het uitkwam in 2019. De reeks ontving niet alleen veel lof van kijkers, maar ook horror-experts zoals Stephen King waren fan. Het was dus heel verrassend wanneer het nieuws bekend raakte dat Netflix de serie al na een seizoen stopzette.Ondanks dat Marianne maar uit een seizoen bestaat, is het zeker de moeite om eens te zien, zeker als je graag eens wil schrikken. Je kan alle afleveringen van Marianne bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen