search
Jennifer Lawrence verovert vanaf vandaag Netflix met een keigoede film
Films / Netflix Kijktip

Jennifer Lawrence verovert vanaf vandaag Netflix met een keigoede film

Vanaf vandaag staat de succesfilm Silver Linings Playbook op Netflix, met onder andere Jennifer Lawrence en Bradley Cooper.

Met grote namen als Bradley Cooper en Jennifer Lawrence verscheen in 2012 de film Silver Linings Playbook, een tragikomedie van regisseur David O. Russell. Op dat moment was de filmmaker vooral bekend van de oorlogsfilm Three Kings.

Silver Linings Playbook was een groot succes door maar liefst 236 miljoen dollar op te halen. Lawrence won haar enige Oscar voor haar rol als de jonge weduwe Tiffany Maxwell. Het was ook de enige van de acht Oscarnominaties die de film verzilverde.

Nu op Netflix


Vanaf vandaag staat Silver Linings Playbook, met ook rollen voor Robert De Niro, Jacki Weaver, Anupam Kher, Chris Tucker, John Ortiz, Shea Whigham en Julia Stiles op Netflix.

In de film zien we dat Pat (Cooper) een mentale inzinking heeft doordat hij zijn huis, zijn vrouw en zijn baan heeft verloren. Maar dan ontmoet hij Tiffany (Lawrence) waarvan hij denkt dat ze nog gekker is dan hij. Zij helpt hem om weer met zijn vrouw in contact te komen en hij moet haar helpen bij een danswedstrijd.

Lastig thematisch koord


"Silver Linings Playbook bewandelt een lastig thematisch koord, maar de gevoelige regie van David O. Russell en het scherpe werk van een getalenteerde cast zorgen voor een waar evenwicht," luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes, waarop de Tomatometer op 92 procent staat.Je vindt Silver Linings Playbook op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen