search
De mysterieuze serie 'The Clearing' over een griezelige sekte kijk je in één weekend af
Series / Nieuws

De mysterieuze serie 'The Clearing' over een griezelige sekte kijk je in één weekend af

'The Clearing' is een spannende serie over een Australische sekte.

Soms wil je even een serie kijken waar je niet weken mee bezig bent. Dan is een miniserie een perfecte optie, vooral een die ervoor zorgt dat je blijft doorkijken. Dat is bij The Clearing zeker het geval.

The Clearing is een Australische thrillerserie uit 2023. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van J. P. Pomare, dat een gefictionaliseerde versie weergeeft van de beruchte Australische New Age sekte The Family.

Psychologische effecten


In de serie volgen we het personage Freya Heywood (Teresa Palmer). Zij wordt gedwongen om de nachtmerries uit haar verleden te confronteren om ervoor te zorgen dat een geheimzinnige sekte stopt met het ontvoeren van kinderen.

The Clearing geeft niet alleen weer hoe een sekte eruit kan zien en hoe de leden gemanipuleerd worden, maar ook wat de psychologische effecten op de lange termijn kunnen zijn. In de serie heet de sekte The Kindred, in plaats van The Family.

Sekte


The Family was een sekte in Australië die ontstond in de jaren 60, onder leiding van Anne Hamilton-Byrne. In 1987 werd een inval gedaan op het erf van de sekte, na beschuldigingen van kindermishandeling. Alle kinderen werden van het terrein gehaald en bleken illegaal geadopteerd te zijn.



The Clearing is een gefictionaliseerde versie van het verhaal rondom The Family, wat betekent dat namen en bepaalde details veranderd zijn. De serie heeft één seizoen, bestaande uit acht afleveringen.

Mysterie


Voor liefhebbers van een mysterie is The Clearing absoluut een aanrader. Hoewel het tempo vooral op het begin aan de langzame kant is, zorgt dit ervoor dat de kijker zelf alle puzzelstukjes in elkaar kan leggen.

Bekijk The Clearing op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen