search
Eerste recensies HBO's nieuwe serie 'The Regime':  zet Kate Winslets 'heerschappij' zich voort?
Series / Nieuws

Eerste recensies HBO's nieuwe serie 'The Regime': zet Kate Winslets 'heerschappij' zich voort?

De miniserie gaat over een aantal dagen wereldwijd van start, bij deze de eerste indrukken.

Kate Winslet wordt unaniem gezien als topactrice. De Britse heeft thuis een goed gevulde prijzenkast met daarin onder andere een Oscar, meerdere Golden Globes, een aantal BAFTA Awards en niet te vergeten haar Emmy's. Een aantal van deze bekroonde rollen waren in producties van HBO.

Gezien het oordeel van de critici lijkt Winslets 'heerschappij' op HBO nog wel even voort te duren, hoewel de serie zelf de plank volgens de meesten misslaat. De actrice zet de rol zelf prima neer, maar The Regime overtuigt volgens de critici niet. De serie begon met een solide 77%, maar staat op 2 maart inmiddels op een treurige 59%.

Complete puinhoop


Ter vergelijking: de percentages van andere HBO-producties waren 95% voor Mare of Easttown en Mildred Pierce kreeg een 'rapportcijfer' van 81%. De waardering van de recensenten is dus een stuk lager en dit heeft met name te maken met de uitwerking van het verhaal. The Regime toont een jaar in het dictatoriaal bestuurde land van kanselier Elena Vernham, en natuurlijk maakt ze er een complete puinhoop van.

Winslets prestatie als de wandelende verschrikking Elena wordt door Wall Street Journal gezien als "een van de grotere prestaties in haar [Winslets] carrière". The Hollywood Reporter wijst op de mix van "psychologische en fysieke keuzes", wat bijdraagt aan een "fascinerend geheel". The Daily Beast voegt hieraan toe dat Winslet "in haar hele carrière nog nooit eerder zo'n bijtend grappige rol heeft gehad".

Scherp genoeg


Zoals wel vaker het geval is, blijft het altijd zoeken naar de toon in satires en het is precies daarin dat The Regime kritiek krijgt. Rolling Stone: "Er is zeker geen gebrek aan kunde. Maar Tracy [schrijver en showrunner Will Tracy] en zijn collega's lijken er niet helemaal over uit wat het precies is dat bespot wordt".



TIME sluit zich hier bij aan: "'The Regime' belooft veel maar het lukt niet echt om het sluwe politieke commentaar te leveren waar de makers naar op zoek zijn". Volgens The Observer is "'The regime' grappig genoeg om je [aan het] lachen [te maken], maar niet scherp genoeg om je aan het denken te zetten".

Waar en wanneer te zien?


De eerste drie afleveringen van The Regime zijn vanaf 3 maart te streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen