search
Zin in een seriemarathon? Deze mysterieuze Vlaamse serie zorgt dat je blijft doorkijken
Series / Specials

Zin in een seriemarathon? Deze mysterieuze Vlaamse serie zorgt dat je blijft doorkijken

In de serie 'Tabula Rasa' is niets wat het lijkt.

Wat als je getuige bent geweest van een belangrijke moordzaak, maar je je geheugen bent kwijtgeraakt? Dat is wat er aan de hand is in de mysterieuze Vlaamse miniserie Tabula Rasa.

Tabula Rasa ging in première op 29 oktober 2017 en werd uitgezonden op Eén. De serie werd gecreëerd door Malin-Sarah Gozin en Veerle Baetens, die ook de hoofdrol van Mie speelt.

Missende puzzelstukje


De serie gaat over Mie, een jonge vrouw die door een auto-ongeluk lijdt aan geheugenverlies. Ze wordt op een gesloten afdeling van een psychiatrisch ziekenhuis geplaatst. Hier komt een detective langs, die beweert dat ze als laatste gezien is met de vermiste Thomas de Geest (Jeroen Perceval).

Als getuige en hoofdverdachte, lijkt Mie het missende puzzelstukje in het mysterie rondom zijn verdwijning te zijn. Maar om dit mysterie op te lossen moet Mie haar geheugen terugkrijgen.

Angstaanjagend


En hoe meer ze zich herinnert, hoe achterdochtiger ze wordt over de mensen in haar omgeving en zichzelf. Kan ze haar herinneringen vertrouwen, of houden haar hersenen haar voor de gek?Op IMDb krijgt Tabula Rasa een score van 7,9. Ook op Rotten Tomatoes scoort de serie hoog, met maar liefst 96% op de Tomatometer. Recensent Rosie Knight noemt de serie "krachtig en angstaanjagend". Steve Murray noemt Tabula Rasa de vrouwelijke variant van Christopher Nolans Memento.

Uniek


Tabula Rasa speelt op een unieke manier met tijd en chronologie, waardoor je als kijker op geen enkel moment verwacht wat er gaat komen. De serie bestaat uit negen afleveringen, die allemaal rond de 50 minuten duren.

Tabula Rasa is helaas niet te streamen, maar de dvd is te koop op Bol.com.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Wat zeg jij? Ga jij Tabula Rasa even bingewatchen na deze tip?

 • Ja, lijkt me wel wat!

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee, al gezien of geen interesse

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen