search
'Fallout'-serie van Prime Video is als een vervolg op de games
Series / Nieuws

'Fallout'-serie van Prime Video is als een vervolg op de games

Op 12 april begint de serie, die wel eens een van de beste gameverfilmingen ooit kan worden.

Jonathan Nolan, co-showrunner van Westworld, heeft laten weten dat de serie gebaseerd op game-franchise Fallout zeer trouw wordt aan de games.

In het nieuwste nummer van Total Film, onthulde Nolan dat hij vroeg in het productieproces gesprekken voerde met Todd Howard van Bethesda en dat toen een belangrijke beslissing werd genomen.

Link met de games


Deze beslissing hield in dat deze serie niet zijn eigen universum zal neerzetten, maar aansluit op de eerder neergezette wereld uit de verschillende Fallout-games.

Nolan hoopt hierdoor met Fallout een van de betere gameverfilmingen die we tot nu toe hebben gezien, neer te zetten.

Fallout 5


Daarnaast liet Nolan een vergelijking vallen met de manier waarop hij met zijn broer Christopher werkte aan de Dark Knight-films: "In mijn loopbaan ligt Fallout het dichtste bij het verfilmen van Batman. Er is geen basisversie van Batman, dus je bent vrij om je eigen versie uit te vinden.



Elk van de Fallout-games vormt een eigen verhaal met een andere stad en een ander hoofdpersonage, maar binnen dezelfde mythologie. Onze serie verhoudt zich op dezelfde manier tot de games als de games zich tot elkaar verhouden. Het is bijna alsof we Fallout 5 maken. Ik wil niet te voorbarig zijn, maar dit is gewoon een non-interactief deel."

Net zo goed als The Last of Us?


Het productie-team is zich ook bewust van de druk die wordt opgelegd door het kritische en populaire succes van The Last of Us, dat bewees dat videogame-verfilmingen succesvol kunnen zijn.

De eerste aflevering van Fallout is vanaf 12 april te streamen via Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen