search

Ons nieuws van zondag 3 maart 2024

Recensie HBO Max-serie 'The Regime'
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'The Regime'

Kate Winslet is verrukkelijk, magistraal en flink loco als autoritaire leider van een instortend regime.

Regie: Stephen Frears, Jessica Hobbs | Cast: Kate Winslet (Elena Vernham), Matthias Schoenaerts (Korporaal Herbert Zubak), Guillaume Gallienne (Nicholas Vernham), Andrea Riseborough (Agnes), Martha Plimpton (Judith Holt), Hugh Grant (oppositieleider), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 48-59 minuten | Jaar: 2024

Dictators zijn niet zelden behoorlijk excentriek en soms zelfs knettergek. We zouden erom kunnen lachen als het niet zo gevaarlijk was dat zo iemand de rode knop binnen handbereik heeft. Op dit moment lopen er wereldwijd behoorlijk wat van dit soort gekken rond, zelfs aan de grenzen van ons continent. We kunnen onszelf waarschuwen tot we een ons wegen, maar ook de ernst ervan onderschrijven met satire.

Schrijver Will Tracy, onder meer bekend van de culinaire satire The Menu en de hitserie Succession, houdt met The Regime de Europese maatschappij een flinke spiegel voor. In deze zesdelige miniserie heeft een niet nader genoemd Oost-Europees land zeven jaar geleden een revolutie ondergaan, waarbij voormalig arts Elena Vernham de macht overnam en alles en iedereen naar haar hand wist te zetten.

We maken kennis met Elena wanneer ze de zoveelste aanval van hypochondrie ervaart. Haar hele paleis, een ingepikt hotel, is vergeven van de immense luchtverversers. Mevrouw de kanselier is ervan overtuigd dat haar weelderige verblijf vol zit met schimmel. Om haar te behoeden voor ziektes is militair Herbert Zubak aangerukt. De korporaal heeft zich in de kijker gespeeld door hij een vredelievende opstand op hardhandige wijze neer te slaan. Twaalf doden of niet, Zubak is kennelijk de man om Elena overal met luchtvochtigheidsmeters achterna te lopen.

Elena heeft meer typische buien. Van zweren bij de geneeskundige werking van de stoom van gekookte piepers tot een onophoudelijk salvo aan opvliegers waarbij ze zichzelf maar niet afgekoeld kan krijgen terwijl ieder ander in het paleis sterft van de kou. Elena's Franse echtgenoot en haar kabinet gaan gedwee mee in de brisante eigenaardigheden. Het volk lijkt in de greep te zijn van ernstige persoonsverheerlijking. Maar er dreigt onheil. Niet alleen worden de Amerikanen steeds onhebbelijker in hun economische expansiedrift, ook de arbeiders- en boerenklasse beginnen zich langzaam te roeren.

The Regime is geheel opgetuigd rondom een verrukkelijk acterende Kate Winslet, die in haar briljante vertolking van alleenheerser de meest grove beledigingen uit in het meest bekakte Brits mag uiten. Ze is een onhebbelijke, irritante, betweterige en gruwelijk verwende politicus die ook nog eens een enorm bord voor haar kop heeft. Maar achter al deze koddigheden, soms uiterst subtiel, gaat een serieuze boodschap schuil. Want de parallellen met de huidige stand van de wereld en de macht van de media zijn onmiskenbaar. Niet voor niets regisseerde Stephen Frears de helft van de afleveringen.

Winslet krijgt prettig tegenspel van de Vlaamse Matthias Schoenaerts die als rouwdouwer Zubak met een onbeduidend Oost-Europees accent spreekt. Winslet en Schoenaerts mogen hun goede dynamiek (eerder al te zien in de film The King's Gardens) etaleren in luxueuze decors, waarvoor onder meer de Weense Schönbrun- en Liechtenstein-paleizen beschikbaar werden gesteld.

Het huwelijk tussen satire en drama pakt niet helemaal gelukkig uit. Dat het toch wel ernst is blijkt wanneer duidelijk wordt uit welk hout Elena echt is gesneden. Dit wordt halverwege de serie ingezet met de introductie van Elena's voorganger, gespeeld door Hugh Grant. Bovendien lijdt Tracy's serie aan een merkwaardige draai bij de afloop. Het zou niet verkeerd zijn als deze miniserie een vervolg krijgt. Winslet nog eens in deze rol zien zou sowieso een waar genot zijn.

★★★★☆

The Regime is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-makers zetten nieuw Netflix-record met nieuwe serie
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-makers zetten nieuw Netflix-record met nieuwe serie

Netflix haalt alles uit de kast voor hun nieuwste topserie.

Het moment dat een van de grootste series van 2024 van start gaat komt rap naderbij. Op 21 maart gaat op Netflix namelijk 3 Body Problem in première. Voordat de serie begint heeft hij echter al een bijzonder record gebroken.

Netflix heeft hoge verwachtingen van de sci-fi serie. Dat blijkt wel uit het budget: het eerste seizoen kost namelijk liefst 160 miljoen dollar. Omgerekend komt dat neer op 20 miljoen per episode.

Record


Daarmee breekt 3 Body Problem een bijzonder record. Nooit eerder was er een nieuwe Netflix-serie die een dergelijk budget per episode had. De serie heeft daardoor een hoger budget dan bijvoorbeeld de laatste seizoenen van Game of Thrones.

De showrunners van de serie, David Benioff en D.B. Weiss, hebben dus meer middelen tot hun beschikking dan tijdens hun vorige project, Game of Thrones. Na het beruchte slotseizoen van die serie is de druk voor het duo nu enorm hoog.

21 maart


Over een kleine drie weken gaat het sci-fi spektakel van start op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Op deze streamingdiensten staan je de 'Beste films' van 2023 tijdens de Oscarweek
Films / Specials

Op deze streamingdiensten staan je de 'Beste films' van 2023 tijdens de Oscarweek

De tien Beste films volgens de Academy kun je bijna allemaal al thuis op de buis kijken.

Volgende week weten we welke film de Beste film van 2023 is volgens de Academy. Van zondag op maandagnacht worden namelijk de Oscars uitgereikt. Er zijn tien films genomineerd in de hoofdcategorie.

Van die tien films hebben de meesten al op het witte doek gedraaid en zijn al thuis op de buis te kijken. Daarom hieronder een blik op de streamingdiensten die de Oscarfilms aanbieden.

Tien Beste films


De Academy of Motion Picture Arts and Sciences maakte de nominaties op 23 januari bekend en in de categorie Beste film zijn de titels American Fiction, Anatomy of a Fall, Barbie, The Holdovers, Killers of the Flower Moon, Maestro, Oppenheimer, Past Lives, Poor Things en The Zone of Interest genomineerd.

Op dit moment kun je alleen Poor Things, The Holdovers en The Zone of Interest nog niet thuis streamen. Deze films draaien nog in de bioscoop of filmhuizen.

Zeven te streamen


Hieronder de complete lijst met de plek waar je de films kunt streamen op een streamingdienst of een Video on Demand-portaal:

- American Fiction - Prime Video
- Anatomy of a Fall - Pathé Thuis
- Barbie - HBO Max
- The Holdovers - Bioscoop
- Killers of the Flower Moon - Apple TV+
- Maestro - Netflix
- Oppenheimer - Pathé Thuis
- Past Lives - Prime Video
- Poor Things - Bioscoop
- The Zone of Interest - Bioscoop


Oscarweek


Meerdere filmhuizen en bioscopen hebben deze week een Oscarweek of aankomend weekend een Oscarweekend en dan kun je de meeste films nog een keer op het witte doek gaan bekijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Fallout'-serie van Prime Video is als een vervolg op de games
Series / Nieuws

'Fallout'-serie van Prime Video is als een vervolg op de games

Op 12 april begint de serie, die wel eens een van de beste gameverfilmingen ooit kan worden.

Jonathan Nolan, co-showrunner van Westworld, heeft laten weten dat de serie gebaseerd op game-franchise Fallout zeer trouw wordt aan de games.

In het nieuwste nummer van Total Film, onthulde Nolan dat hij vroeg in het productieproces gesprekken voerde met Todd Howard van Bethesda en dat toen een belangrijke beslissing werd genomen.

Link met de games


Deze beslissing hield in dat deze serie niet zijn eigen universum zal neerzetten, maar aansluit op de eerder neergezette wereld uit de verschillende Fallout-games.

Nolan hoopt hierdoor met Fallout een van de betere gameverfilmingen die we tot nu toe hebben gezien, neer te zetten.

Fallout 5


Daarnaast liet Nolan een vergelijking vallen met de manier waarop hij met zijn broer Christopher werkte aan de Dark Knight-films: "In mijn loopbaan ligt Fallout het dichtste bij het verfilmen van Batman. Er is geen basisversie van Batman, dus je bent vrij om je eigen versie uit te vinden.



Elk van de Fallout-games vormt een eigen verhaal met een andere stad en een ander hoofdpersonage, maar binnen dezelfde mythologie. Onze serie verhoudt zich op dezelfde manier tot de games als de games zich tot elkaar verhouden. Het is bijna alsof we Fallout 5 maken. Ik wil niet te voorbarig zijn, maar dit is gewoon een non-interactief deel."

Net zo goed als The Last of Us?


Het productie-team is zich ook bewust van de druk die wordt opgelegd door het kritische en populaire succes van The Last of Us, dat bewees dat videogame-verfilmingen succesvol kunnen zijn.

De eerste aflevering van Fallout is vanaf 12 april te streamen via Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gloednieuw project aangekondigd voor 'Scooby-Doo' dat fans zeker leuk gaan vinden: "superleuk"
Series / Nieuws

Gloednieuw project aangekondigd voor 'Scooby-Doo' dat fans zeker leuk gaan vinden: "superleuk"

Matthew Lillard schittert al meer dan 15 jaar als Shaggy en heeft nu een spannende update over Scooby-Doo.

De Scooby-Doo-franchise is misschien wel één van de leukste franchises die er is. Het universum bestaat uit zowel animatieseries als live-action series en films en nu plaagt acteur Matthew Lillard een gloednieuw project.

Matthew Lillard speelde Shaggy in de film Scooby-Doo uit 2000. Hij vervolgde zijn rol in Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed en nam uiteindelijk zelfs de rol over van stemacteur Casey Kasem.

Nieuw project


In 2020 kwam de geanimeerde reboot-film, Scoob, uit met Will Forte in de rol van Shaggy. Gelukkig duurt de afwezigheid van Lillard niet lang, aangezien de acteur een update heeft over een nieuw project.

"Ik kan er nog niet echt over praten, maar er is een nieuw project waar ik aan verbonden ben waardoor kinderen zichzelf in een Scooby-Doo-avontuur kunnen storten. Dat is superleuk."

Scooby-Doo


Lillard vervolgde dat hij weet dat hij ooit de rol van Shaggy over moet geven aan de volgende generatie, maar dat hij vereerd is om de rol te spelen zolang dat nog kan.



Ook liet hij weten dat Scooby-Doo niet snel zal verdwijnen: "Scooby-Doo is altijd bezig met iets. We zijn of een animatie aan het maken, of een film of reclame voor iets."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Mr. and Mrs. Smith' verschijnt met hogere kijkcijfers dan de populaire 'The Big Bang Theory'-spin-off
Series / Nieuws

'Mr. and Mrs. Smith' verschijnt met hogere kijkcijfers dan de populaire 'The Big Bang Theory'-spin-off

De nieuwe rapporten zijn verschenen en Mr. and Mrs. Smith verslaat enkele grote series met hun kijkcijfers.

Ongeveer een maand geleden kwam de nieuwe reboot Mr. and Mrs Smith uit op Video Prime. Ondertussen zijn de rapporten over de kijkcijfers bekend en is het duidelijk hoe goed de serie het werkelijk gedaan heeft.

Mr. and Mrs. Smith is de reboot van de gelijknamige film uit 2005. In de serie schitteren Donald Glover en Maya Erskine als meneer en mevrouw Smith. Zij zijn twee geheim agenten in een nephuwelijk. Hun missies blijken echter minder gevaarlijk dan hun gevoelens voor elkaar.

De kijkcijfers


Er waren twee groepen toen het nieuws over de nieuwe serie uitkwam: de ene groep vond dat de serie te iconisch is om opnieuw te maken en de andere groep vond het leuk om een nieuwe versie te zien.

Ondanks dat er een hele groep is die niet blij was met de reboot, zijn de kijkcijfers torenhoog. Mr. and Mrs. Smith debuteerde namelijk met 964 miljoen bekeken minuten in de eerste drie dagen!

De top 10


Mr. and Mrs. Smith is verslagen door Netflix’ Griselda die op nummer 1 stond met 1,7 miljard kijkminuten en Young Sheldon en Bluey.



Griselda en Mr. and Mrs Smith zijn de enige series die streamden tussen 29 januari en 4 februari (toen werden de kijkcijfers geanalyseerd). Als er alleen naar deze periode gekeken wordt, dan zou Mr. and Mrs. Smith 2e zijn geworden, wat betekent dat de nieuwe serie Young Sheldon heeft verslagen.

Prime Video


Stream Mr. and Mrs. Smith op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teleurstelling en veerkracht na Netflix-canceling: 'The Brothers Sun'-acteur spreekt zich uit
Series / Nieuws

Teleurstelling en veerkracht na Netflix-canceling: 'The Brothers Sun'-acteur spreekt zich uit

De acteur houdt het hoofd hoog en laat zich vooral van zijn goede kant zien.

Gister werd bekend dat het spraakmakende The Brothers Sun van Netflix géén nieuw seizoen krijgt, ondanks lovende kritieken van zowel publiek als critici. Hoofdrolspeler Justin Chien spreekt zich hierover uit.

Netflix heeft er een handje van om series te cancelen, ook al zijn deze alom geliefd. De streamingdienst hanteert een bepaalde formule waarin de serie een bepaalde hoeveelheid kijkers binnen een bepaalde tijd moet bereiken, voordat de serie verlengd wordt. The Brothers Sun heeft hieraan dus niet voldaan.

Even laten bezinken


Op social media deelde Chien het nieuws van het cancelen, de reacties van casting director Jenny Jue en Kode Abdo en een eigen persoonlijk bericht aan alle fans van de serie. Hij heeft wat tijd nodig om het nieuws te verwerken en bedankt alle fans. Hij schreef:

"Bedankt dat jullie ons allemaal hebben gevolgd in ons geliefde werk. Jullie liefde maakte al ons gezamenlijke werk, opofferingen en verdriet de moeite waard." Verder bedankt hij Netflix voor de kans om de rol van zijn dromen te kunnen spelen.

Gangsters uit Taiwan


The Brothers Sun volgt een Taipeise gangster, Charles Sun (Chien), die zijn leven als meedogenloze moordenaar heeft geaccepteerd. Maar wanneer zijn vader wordt neergeschoten door een mysterieuze huurmoordenaar, moet Charles naar L.A. om zijn moeder (Michelle Yeoh) en volledig onwetende jongere broer Bruce (Sam Song Li) te beschermen.



Kijk alle afleveringen van The Brothers Sun op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spannende actie en hersenbrekende scifi veroveren Netflix nu compleet
Films / Nieuws

Spannende actie en hersenbrekende scifi veroveren Netflix nu compleet

De films Sniper: Ultimate Kill en Spaceman debuteren in de Netflix Top 10.

De Netflix Top 10 heeft een nieuwe koploper en er verschenen enkele nieuwe releases in de lijst. Zo debuteerde op de tweede plaats de actiefilm Sniper: Ultimate Kill en lager in de lijst is de sciencefictionfilm Spaceman terug te vinden.

De koppositie is op dit moment in handen van de Nederlandse dramakomedie Ome Cor van en met onder andere Martin van Waardenberg. Het is op dit moment de enige Nederlandse film in de lijst.

Nieuwe films


De nieuwste toevoegingen aan de Netflix Top 10 zijn zoals genoemd de sciencefictionfilm Spaceman en de actiefilm Sniper: Ultimate Kill. Ze komen binnen op respectievelijk de negende en tweede plaats.



Spaceman is een nieuwe Netflix Original. Het betreft een scifi-dramafilm van regisseur Johan Renck en met vooral Adam Sandler. Hij speelt eenzame astronaut die al zes maanden onderweg is op een solomissie. Dan krijgt hij de hulp van een mysterieus wezen als hij zijn huwelijksproblemen onder ogen ziet.

Nieuwe Sniper


Sniper: Ultimate Kill komt uit 2017 en is een direct-to-video van regisseur en met namen als Chad Michael Collins, Billy Zane en Tom Berenger. Ultimate Kill is al de zevende film in de reeks en een vervolg op Sniper: Ghost Shooter uit 2016.



In de Sniper-film neemt een Colombiaanse drugsbaron de smokkelroutes naar de VS over. Een scherpschutter van de marine en een FBI-agente werken samen om hem en het kartel uit te schakelen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De romkom-hit van begin 2024 kijk je nu ook thuis op de buis
Series / Specials

De romkom-hit van begin 2024 kijk je nu ook thuis op de buis

Humor en liefde in de romantische komedie Anyone But You met Sydney Sweeney en Glen Powell.

Zin in een film waarin humor en liefde de hoofdrol spelen? Dan is de romkom Anyone But You iets voor jou. Laat je verrassen door de wendingen in het verhaal, waar ongemak, komedie en een flinke dosis romantiek samensmelten tot een bijzondere filmervaring.

Sydney Sweeney, geprezen om haar optredens in Euphoria en Once Upon a Time in Hollywood, deelt in deze film het doek met Glen Powell, bekend van zijn rollen in Hidden Figures en uiteraard Top Gun: Maverick.

Gênante ontmoetingen


Bea (Sweeney) en Ben (Powell), ooit datend maar nu op gespannen voet, belanden op een Australische bruiloft waar ze een schijnrelatie aangaan om hun eigen doelen te behalen. Ben hoopt zijn ex terug te winnen, Bea probeert te voorkomen dat haar ouders haar opnieuw aan haar ex koppelen. De twee beleven een aaneenschakeling van ongemakkelijke situaties, van gênante ontmoetingen met hun exen tot listige plannen van medebruiloftsgasten om hen bij elkaar te brengen.

De aanvankelijke afkeer evolueert naar een onverwachte chemie. De personages worden geconfronteerd met hun eigen tekortkomingen en leren elkaar beter kennen tijdens hun reis naar een onverwachte romance. Kortom: Een film met komische, maar ook ongemakkelijke momenten om van te smullen.

Ontvangst


Anyone But You is een echte romkom, al wel een prima ontvangen romkom. De Tomatometer staat op een wat magere 54 procent, maar de publieksscore op Rotten Tomatoes staat op een prima 87 procent.



"Anyone But You zou de zwakke plek van romkom-fans moeten raken, ook al wordt deze een beetje rauwer dan sommigen zouden verwachten," luidt de samenvatting van de mening van het publiek op Rotten Tomatoes. De IMDb noteert een degelijke 6,3 na ruim 42 duizend stemmen.

Thuis


Terwijl Anyone But You initieel de bioscoopzalen in Nederland veroverde vanaf 4 januari, opent de film nu de deuren voor een breder publiek. Vanaf maandag 4 maart kunnen liefhebbers van romantische komedies de film niet alleen in de bioscoop bewonderen, maar ook vanuit het comfort van hun eigen huis via onder meer Pathé Thuis.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Katja Schuurman staat direct op #1 in de Netflix Top 10
Series / Nieuws

Katja Schuurman staat direct op #1 in de Netflix Top 10

De Nederlandse actrice Katja Schuurman en vele andere sterren zijn te zien in Ome Cor, nu nieuw op Netflix.

In 2022 was Katja Schuurman te zien in maar liefst drie (bioscoop)films. Zowel Casa Coco als Costa!! verscheen al op Netflix en nu is ook haar derde 2022-film te zien op de streamingdienst: Ome Cor.

De hoofdrol in de dramakomedie Ome Cor van regisseurs Martin van Waardenberg en Peter Verhage is overigens niet voor Katja. Het is Waardenberg die invulling geeft aan Cor Kalkman alias ome Cor.

Verpleegster


In Ome Cor speelt Katja namelijk slechts een 'verpleegster' en het verhaal draait om Cor, een voormalig havenarbeider die fraudeerde met zijn arbeidsongeschiktheidsuitkering. Als dit bekend wordt, stort zijn leven in.

De film barst van de sterren, met ook Huub Stapel, Frank Lammers, Lee Towers, Pierre Bokma, Loes Luca, Thomas Acda, Peter Heerschop, Gerard Cox, Ton Kas, Humberto Tan, Guus Meeuwis, Henry van Loon, Bert Visscher en nog veel meer.

Kinderziekenhuis


Op 13 december 2022 verscheen Ome Cor als VOD-uitgave op verschillende (streaming)diensten, waaronder Ziggo, Pathé Thuis en Prime Video. Nu kun je de dramakomedie dus ook streamen op Netflix.



Een deel van de opbrengst gaat naar het Sophia Kinderziekenhuis en klaarblijkelijk wordt de film zo goed bekeken. Ome Cor staat namelijk op de eerste plaats in de Netflix Top 10.

Katja op Insta


Voorafgaand aan de release plaatste Katja onderstaande post op Instagram.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ brengt deze week het nieuwe 'Death and Other Details' en 5 andere hitseries
Series / Nieuws

Disney+ brengt deze week het nieuwe 'Death and Other Details' en 5 andere hitseries

Het belooft een week vol spanning en actie te worden op Disney+.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


Death and Other Details


Verschijnt op: Dinsdag 5 maart | Release: Seizoen 1 - aflevering 1 | Genre: Misdaad / Drama / Mysterie | Kijk op: Disney+

Rechercheur Rufus Cotesworth en zijn protegé, Imogene, graven naar de waarheid op een cruiseschip in de Middellandse Zee waar iedereen iets verbergt.




Shôgun


Verschijnt op: Dinsdag 5 maart | Release: Seizoen 1 - aflevering 3 | Genre: Avontuur / Drama / Geschiedenis | Kijk op: Disney+

In het Japan van het jaar 1600 vecht Lord Yoshii Toranaga voor zijn leven wanneer zijn vijanden in de Raad van Regenten zich tegen hem keren, totdat een mysterieus Europees schip strandt nabij een vissersdorpje.




Star Wars: The Bad Batch


Verschijnt op: Woensdag 6 maart | Release: Seizoen 3 - aflevering 5 | Genre: Animatie / Actie / Avontuur | Kijk op: Disney+

Er zijn maanden verstreken sinds de gebeurtenissen op Kamino en de Bad Batch zet zijn reis door het Keizerrijk voort na de val van de Republiek. Ze ontmoeten zowel nieuwe als oude vrienden en vijanden op hun enerverende missies als huurlingen, waarbij ze onverwachte en gevaarlijke locaties aandoen.




Overige series nieuw op Disney+


Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

5 maart: Synduality Noir (seizoen 1 - aflevering 21) - Animatie / Actie / Avontuur - Het is het jaar 2242. Kanata wil een Drifter worden. Hij ontmoet Noir, een defecte Magus zonder herinneringen. Omdat Noir uitblinkt in het vechten tegen de Enders, kiest Kanata haar als partner en ontdekt hij wat ervoor nodig is om een Drifter te worden.

6 maart: Ishura (seizoen 1 - aflevering 10) - Animatie / Actie / Avontuur - De Demonenkoning, die de hele wereld met angst had vervuld, werd verslagen. De naam en het bestaan van de held die deze prestatie heeft geleverd, blijft echter een mysterie. Nu het tijdperk van angst voorbij is, begint het gevecht om de ultieme held te kronen.

6 maart: Royal Loader (seizoen 1 - aflevering 3-4) - Actie / Misdaad / Drama - Deze serie toont de machtsstrijd binnen Chaebol-families. Er ontvouwt zich een opwindende confrontatie tussen iemand van bescheiden komaf en een welgesteld individu.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verfrissende uitbreiding: 'The Last of Us' seizoen 2 krijgt 4 nieuwe castleden bij HBO Max
Series / Nieuws

Verfrissende uitbreiding: 'The Last of Us' seizoen 2 krijgt 4 nieuwe castleden bij HBO Max

HBO breidt de wereld van de serie uit met nieuwe en belangrijke personages.

De populaire serie gebaseerd op de gelijknamige videogamefranchise, The Last of Us, maakt zich op voor het tweede seizoen en HBO heeft vier nieuwe acteurs gecast met een goede staat van dienst.

Acteurs Danny Ramirez, Ariela Barer, Tati Gabrielle en Spencer Lord sluiten zich bij de al eerder aangekondigde lichting nieuwe acteurs aan voor het komende seizoen, waaronder Catherine O'Hara en Kaitlyn Dever.

Dokters en soldaten


In het tweede seizoen zal Ramirez, bekend van Top Gun: Maverick, The Falcon and the Winter Soldier, de rol van Manny vertolken, een loyale soldaat wiens zonnige voorkomen zijn angst verbergt om zijn vrienden teleur te stellen. Barer (Runaways) vertolkt de rol van Mel, een jonge arts die vastbesloten is levens te redden te midden van oorlog en stammenstrijd.

Gabrielle (You, The 100) speelt Nora, een militaire arts die worstelt met haar verleden. Lord (Family Law) zal Owen vertolken, een zachtaardige ziel in een strijdlustig lichaam die vecht tegen een vijand die hij weigert te haten.

Overleven tussen de schimmels


The Last of Us speelt zich af twintig jaar na de vernietiging van de moderne samenleving. Het eerste seizoen volgde Joel (Pedro Pascal) en Ellie (Bella Ramsey) op hun reis uit een quarantainezone dwars door wat overblijft van de Verenigde Staten, waar ze op elkaar zijn aangewezen om de reis te overleven.



Kijk alle afleveringen van The Last of Us op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Buffy the Vampire Slayer' maakte flinke misstap en dat kostte de fantasyserie bijna zijn kop
Series / Featured

'Buffy the Vampire Slayer' maakte flinke misstap en dat kostte de fantasyserie bijna zijn kop

De serie was tijdelijk even de weg kwijt en dat had een concrete reden.

Veel tienerseries struikelen wanneer de hoofdpersonen naar de universiteit gaan. Buffy the Vampire Slayer was echter om een totaal andere reden tijdelijk de kluts kwijt.

Het betrof hier de verhaallijn met Riley (Marc Blucas) en het Initiative, hetgeen totaal niet werkte. Het blijkt om een saaie club te gaan die de aandacht afleidt van de hoofdpersonen naast het feit dat er bar weinig demonen gevangen worden. Het vierde seizoen was hierdoor bijna in Buffy the Vampire Slayer zonder Buffy en zonder vampiers veranderd.

Naar de achtergrond


Buffy, Willow (Alyson Hannigan) en Oz (Seth Green) gaan naar de plaatselijke universiteit, UC Sunnydale, en dit blijkt een goede overgang te zijn.

Riley is de student-assistent van Buffy's docente psychologie genaamd Maggie Walsh (Lindsay Crouse). Ze blijkt de oprichter van het Initiative, een geheime groep die demonen vangt en hen bestudeert.

Evenwicht zoek


Riley en Buffy krijgen een relatie, maar verder gebeurt er eigenlijk bar weinig. Het personage van Riley is nogal saai geschreven, dus als kijker wordt je interesse niet echt gewekt. De groep vangt verbazingwekkend weinig demonen en de Scooby gang lijkt naar de achtergrond te verdwijnen.



Seizoen 4 heeft dus een gebrek aan evenwicht wat hoofdpersonen en bijfiguren betreft. De makers legden gewoon veel te veel de nadruk op een bepaald verhaalelement en dit ging ten koste van de kern. In tegenstelling tot andere series wordt het verhaal dus niet genekt door de nieuwe levensfase van de hoofdpersonen.

Rechtgetrokken


Uiteindelijk wordt dit weer rechtgetrokken doordat dit seizoen de rol van Spike (James Marsters) groter maakt en natuurlijk wordt Tara (Amber Benson) geïntroduceerd. In de daaropvolgende seizoenen zien we Buffy en de rest dus weer doen wat ze altijd al deden, en dat is op vampiers jagen. Buffy the Vampire Slayer kun je streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit detail in 'Game of Thrones' heb je vast gemist: één acteur speelde twee rollen
Series / Nieuws

Dit detail in 'Game of Thrones' heb je vast gemist: één acteur speelde twee rollen

Kwam deze acteur je bekend voor in het vierde seizoen van 'Game of Thrones'? Daar is een goede reden voor.

Als een serie veel seizoenen heeft, zijn er ongetwijfeld altijd dingen die je als kijker mist. In Game of Thrones zitten enorm veel kleine details die je waarschijnlijk nooit zijn opgevallen. Wist je bijvoorbeeld dat er een acteur is die twee rollen heeft gespeeld?

In Game of Thrones kennen we acteur Dean-Charles Chapman in de rol van Tommen Baratheon. Hij was de jongere broer van Joffrey en de negentiende heerser van de Seven Kingdoms.

Nieuwe acteur


Wanneer zijn broer voor zijn ogen vergiftigd wordt, neemt Tommen zijn plaats in als koning en trouwt hij met Margaery. Wanneer zijn vrouw en familie in seizoen 7 sterven, pleegt hij zelfmoord door uit het raam te springen.

De rol van Tommen werd in de vroege seizoenen gespeeld door Callum Wharry. Toen het personage echter belangrijker werd in de serie, besloten de makers een meer ervaren acteur te casten.

Martyn Lannister


Chapman was degene die de rol overnam, maar verrassend genoeg was dit niet zijn eerste rol in Game of Thrones. Hij speelde namelijk eerder al de rol van Martyn Lannister, een jongen die gevangen werd gehouden in het kamp van King Robb.



Rickard Karstark vermoordde Martyn en zijn broer Willem om Karstarks zoon te wreken. Zij hadden hem persoonlijk niets misdaan, maar Karstark wou hiermee zijn eer herstellen.

Toeval


Martyn en Tommen zijn familie van elkaar, dus zou je kunnen denken dat het een bewuste keuze was om dezelfde acteur voor de twee rollen te casten. Volgens de makers is dat echter niet het geval en is later pas besloten Chapman de rol van Tommen te laten spelen.

Bekijk Game of Thrones op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Kuvvetli Bir Alkis'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Kuvvetli Bir Alkis'

Absurdistische dramedie over dysfunctionele relaties en de zin van het leven verzandt in interessantdoenerij.

Regie: Berkun Oya | Cast: Aslihan Gürbüz (Zeynep), Fatih Artman (Mehmet), Rezdar Tastan (kind Metin), Eyüp Mert Ilkis (tiener Metin), Cihat Suvarioglu (volwassen Metin), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 23-37 minuten | Jaar: 2024

Kuvvetli Bir Alkis ('een krachtig applaus') zou eigenlijk een waarschuwingssticker moeten hebben die duidelijk maakt dat deze serie alleen geschikt is voor mensen die van absurde komedie en filosofisch geneuzel houden. Voor ieder ander is deze serie namelijk pure horror. De kijker wordt 'getrakteerd' op volwassen mannen die in de baarmoeder over fruit praten, een deprimerend rapnummer over de zin van het leven uitgevoerd door een twaalfjarige, een huwelijk waarin híj het liefst kijkt hoe zíj mediteert (tot irritatie van die laatste) en natuurlijk heel veel ongemakkelijk gestaar in de camera. Dit is echt alleen leuk voor de liefhebber.

In Kuvvetli Bir Alkis draait alles om de dynamiek tussen vader Mehmet, moeder Zeynep en zoon Metin. We volgen Metin in de baarmoeder, als vroegwijs kind en in de jaren dat hij een baard heeft en eruitziet als een Turkse Bradley Cooper. Metin is nogal zwaar op de hand en constant op zoek naar een doel in zijn leven. Zeynep is nogal zwaar op de hand en bemoedert Metin op verstikkende wijze. Mehmet is nogal zwaar op de hand en verschuilt zich achter sarcastische blikken en opmerkingen. Hij lijkt verder weinig geïnteresseerd in zijn zoon. Ja, een gezellig stel.

Het punt met absurde humor is dat die zichzelf vaak enorm serieus neemt. Dat geldt ook voor Kuvvetli Bir Alkis, al zal schrijver en regisseur Berkun Oya mogelijk het tegendeel beweren. Deze serie mist de relativerende luchtigheid van absurdistische voorgangers als Doctor Who, BoJack Horseman of Monty Python's Flying Circus. Net die laatste serie bestaat Kuvvetli Bir Alkis eigenlijk uit een reeks sketches, met de ontwikkeling van Metin en het gezin als rode draad. Zoals de titel al aangeeft hebben het scenario en de mise-en-scène vaak veel weg van toneel. Niet direct de handigste keuze voor een televisieserie.

Aan de andere kant wordt het medium goed benut om de absurde taferelen, bevreemdende overgangen en overkoepelende werkelijkheid te laten ervaren. Locaties veranderen plotseling, mensen bevriezen in hun pose, dialogen worden in gedachten gevoerd en er is zelfs een scène die een appartement gewoon als televisieset met decorstukken toont. Ja, lekker meta allemaal. De serie stemt ook wel tot nadenken en heeft soms best gevatte dialogen, maar vervalt te vaak in interessantdoenerij.

Kuvvetli Bir Alkis bevat de juiste acteurs om Oya's visie vorm te geven. Aslihan Gürbüz en Fatih Artman als botsend echtpaar kunnen met een stalen gezicht allerlei rare teksten opzeggen en het volgende moment van de ene in de andere emotie tuimelen. Het schrikeffect daarvan is een trucje waar je maar tegen moet kunnen, want het wordt heel vaak herhaald. Rezdar Tastan, Eyüp Mert Ilkis en Cihat Suvarioglu, als Metin in oplopende levensfases, zijn irritant en deprimerend. Dat is de bedoeling, dus dat doen ze goed. De acteurs verdienen een krachtig applaus, maar de serie als geheel zeker niet.

★★☆☆☆

Kuvvetli Bir Alkis is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Videoland-serie 'Evil' gaat kijkers flink verrassen met wending die niemand ziet aankomen
Series / Nieuws

Videoland-serie 'Evil' gaat kijkers flink verrassen met wending die niemand ziet aankomen

Bedenker Robert King geeft een toelichting in een interview met Collider.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De mix van het bovennatuurlijke, samenzweringstheorieën en technologie heeft een sterke serie opgeleverd. Evil eindigt jammer genoeg met het aankomende vierde seizoen, maar heeft nog steeds verrassingen in petto.

LET OP!! De onderstaande tekst bevat mogelijk spoilers!!

De sceptische psychologe Kristen (Katja Herbers) krijgt de grootste uitdaging tot zover voor haar kiezen. Het psychologische thrillerelement blijft natuurlijk gehandhaafd. Kristens ivf-baby, die bestaat uit haar genetische materiaal én dat van schurk Leland (Michael Emerson), zal echter ook voor de nodige humor zorgen.

Luier en fopspeen


Een belangrijke vraag in seizoen 4 is of kwaadaardigheid is aangeboren of niet. King: "Je kunt het heel pretentieus brengen, maar ook op een grappige manier. Met andere woorden 'hoe zou Leland zijn met luiers om en een speen in zijn mond?'".

De maker legt een link met het opvoeden van zijn eigen dochter, samen met zijn vrouw Michelle, die ook maker van de serie is. "Of je kind nu de anti-christ is of niet, het maakt niet uit want baby's zijn nu eenmaal moeilijk," aldus King.

Schaduw


Dat er ook een lichtere kant aan het slotseizoen zit betekent echter niet dat de serie de psychologische thrillerkant terzijde schuift. King geeft aan dat seizoen 4 hier geen gebrek aan zal hebben.



"Zuster Andrea gaat nog steeds de strijd aan met demonen, en dat zal voor de nodige griezelige momenten zorgen. Dan praat je over het sinistere gevoel dat je bekruipt. Je vraagt je dan af 'zag ik echt iets bewegen vanuit mijn ooghoek of was het gewoon een schaduw?'," besluit King.

Kijk de eerste twee seizoenen van Evil op Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verrassende psychologische thrillerserie houdt je tot op het laatste moment in spanning
Series / Nieuws

Verrassende psychologische thrillerserie houdt je tot op het laatste moment in spanning

Zin in een spannende serie vol plottwists? Dan is 'Behind Her Eyes' een aanrader.

Ben je op zoek naar een serie die je vanaf het begin tot het einde op het puntje van je stoel laat zitten? Ga dan zeker kijken naar de Britse miniserie Behind Her Eyes.

Behind Her Eyes verscheen in februari 2021 op Netflix en is gemaakt door Steve Lightfoot (Hannibal, The Punisher). De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Sarah Pinborough, dat uitkwam in 2017.

Liefdesdriehoek


De serie gaat over Louise, een gescheiden moeder die werkt als secretaresse. Op een avond komt ze David tegen, die haar nieuwe baas blijkt te zijn. Ze begint een affaire met hem, maar de zaak neemt een wending wanneer ze toevallig zijn vrouw Adele ontmoet.

Ze ontwikkelt een onverwachte vriendschap met Adele en er ontstaat een onconventionele liefdesdriehoek. Al snel vindt Louise informatie uit over Adele en David, die ze moet onderzoeken om uit te vinden wat er schuilt achter hun relatie.

Web van geheimen


Dit zorgt ervoor dat Louise terechtkomt in een gevaarlijk web van geheimen, waarin niets is wat het lijkt. Behind Her Eyes weet de kijker in iedere aflevering weer te verbazen, waardoor je altijd in spanning blijft kijken.



In de hoofdrollen zien we Simona Brown (Outlander, Grantchester) als Louise, Eve Hewson (Tesla, The Luminaries) als Adele en Tom Bateman (Murder on the Orient Express, Death on the Nile) als David.

Eén seizoen


De serie bestaat uit één seizoen van zes afleveringen. In totaal duurt de serie 4 uur en 58 minuten. Behind Her Eyes is dus zelfs makkelijk in een weekend te bekijken. Op IMDb krijgt de serie een score van 7,2/10.

Behind Her Eyes is te bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. 18+ LEGO-set met bijna 1.400 steentjes beloont de nostalgische gevoelens helemaal

  5. 5. Met de beruchte 0% op Rotten Tomatoes is dit de slechtste Netflix-serie aller tijden

Bekijk alle artikelen