search
Oogstrelende eerste trailer thriller-serie 'Ripley' van Netflix
Series / Nieuws

Oogstrelende eerste trailer thriller-serie 'Ripley' van Netflix

Een reboot van de filmreeks die beroemd werd met The Talented Mr. Ripley.

Netflix heeft de eerste trailer vrijgegeven voor Ripley, een prestigieuze miniserie waarin Andrew Scott de rol speelt van Thomas Ripley, het personage dat we kennen uit The Talented Mr. Ripley en andere bestsellers van Patricia Highsmith.

Dit is de eerste keer dat het personage een verfilming krijgt sinds 2005, toen Barry Pepper het personage speelde in Ripley Under Ground.

Grote franchise


In totaal zijn er drie boeken over Tom Ripley verfilmd, waarvan The Talented Mr. Ripley veruit de bekendste en meest succesvolle is.

In die film uit 1999 speelden Matt Damon, Jude Law en Gwyneth Paltrow de hoofdrollen. De wereldwijde opbrengst was 125 miljoen dollar tegenover een budget van 40 miljoen dollar.

Populair bij filmmakers


Andere verfilmingen zijn The American Friend uit 1977 (met Dennis Hopper) en Ripley's Game uit 2002 (met John Malkovich, beide gebaseerd op het boek Ripley's Game en het Franse Purple Moon uit 1960 met Alain Delon. Deze laatste was ook een verfilming van The Talented Mr. Ripley.Naast de drie boeken die zijn verfilmd verscheen Tom Ripley ook in The Boy Who Followed Ripley en Ripley Under Water. Er is dus nog genoeg bronmateriaal om te verfilmen, mocht Ripley een succes blijken voor Netflix.

Mooie april-release


Naast Scott zien we in Ripley ook acteurs als Dakota Fanning, Johnny Flynn, John Malkovich en Kenneth Lonergan.

Ripley is vanaf 4 april te streamen via Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ripley: ga jij deze serie op Netflix aanzetten begin april?

 • Ja, lijkt me een goede serie

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee, niets voor mij

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen